Scudo Sports

Dağ bisikletiyle yaptığınız en fazla hız?

Aman arkadaş gözünüzü seveyim yokuşaşağı hız hız değildir. Düz yolda 50 nin üzerine çıkabiliyorsan ben sana helal olsun derim. Yoksa yokuş aşağı karpuzu salsan senden hızlı gider

Scudo
Bu ara düz yolda 51 görmüşlüğüm var. Öyle araba arkasın da değildir hani.

bende hız göstergesi yok ama bi kere bayır aşağı çok hızlanmıştım rahat 60 yapmışımdır o zaman

Bencede yokuş aşağı kamyon arkası hızları yazmayın artık.
Ben düz yolda rüzgar dahil 48-16 kombinasyonunda 52.5 km/s. hız yaptım max hızım bu.
25-30 km/s hızı koruyabiliyorum.
10-15 km/s. hız ilede yokuş çıkabiliyorum (39-28 komb.)

Bisikletim özellikleri;
* Bildiğiniz marketlerde satılan mtb
* çift amortisör
* Ağırlık ortalama 19-20kg.
* 26" jant
kalanları saymaya gerek yok zaten bisikletin pek bişeyi yok.

Arkadaş şu bisikleti bize satsana boş yere 4000-5000 tl lik karbon bisikletlere gözümüz düşmesin. meğerse kralı sendeymiş bisikletin:D

Düz yolda 20 kilo bisikletle 52 yapıyor adam. duyun beyler, duyun da utanın :D

Ha bi de o vites kombinasyonunda o hıza çıkmak için kaç kadans gerekir, onu da hesaplayın :D

Ya da ben söyleyeyim 140 kadans lazım, maşallah.

83 km gördum. ama 50 uzerini görmek istemem. önce guvenlik.

Maşallah ne cevherler var ya ben de kanat taktım öyle gidiyorum ne gerek var yola :cool:

@mehmetsunu

Satıyım 1.000 lira sana 500 olur :) evde duruyor söktüm parçalarını sıkıntıdan temizliyim dedim on bin liralık olmasada bakım şart :D

@murat beyaz

Bir anlık çıktım zaten o hıza yalan yok pedallar boşa dönüyordu :) yanlış bilmiyorsam saniyede 1.5 tam tur civarı oluyo

yol bisikletiyle kamyon arkası 108 civarı bir hıza çıkmıştım yokuş aşağı

@sinan hüner

Doğrudur ama düz yolda rüzgara karşı olan hızları yazarsanız sevinirim.

bisikletim salcano astro 270 srd 2.2 lastikle düz yolda 55km yaptım tabi iş çıkışı iş yorgunluğuda var uykusuzlukta var bir gün ince teker takıp deneyeceğim

@selami atay

Bir de o yolun tersinden deneyin hızı,belki yol sandiginiz kadar düz degildir:)

27 vites tandemle düz yolda 60km görmüştüm fethiyede. Mtb bisikletimle 57km düzde. Yokuş aşağı 95km ölüdeniz inişini bilen bilir. :)

Düz yolda rüzgara karşı mıydı hatırlamıyorum ama max hızım 60 km/h civarı. Ama hileli bir sürüştü,o sıralar performansı bugüne göre çok daha iyi olan erkek arkadaşım itmişti:)

hava sürtünmesi olmadan mı sürüyorsunuz siz, nasıl bir ortamda bu hızlara çıkılıyor düz yolda anlamadım gitti :) hatta yokuş aşağa bile anlamadım desem yeridir.
ama uyarmakta fayda var euro ncap den 5 yıldız alan çok güvenli otomobillerin çarpışma testleri 50-60 kms ile yapılıyor.

Geçen hafta sonu, göstergeye son baktığımda 35 idi, biraz daha hızlandım ve yokuş başladı. Sanırım 40'ı görmüşümdür.

99.8 km/h fotoğrafını çekip koyabilirim afx 7001 mtb ile

Geri