Scudo Sports

Dağ bisikletiyle yaptığınız en fazla hız?

Yokuş aşağı 57 km hız yapmıştım pedal boşa dönüyordu üstelik frene basarak inmiştim Yokuşu

Scudo
dün haramidere yokuşunda 78 yaptım, eve geldiğimde arka sol fren pabucumun janta sürtündüğünü farkettim.

80 diyelim yani :)

Çok risk alıyorsunuz.. Bence bırdaha denemeyın derım degmez saglıgınız daha onemlıdır.. hız yapıyorsanız duz yolda yapın..

İzmir Altınyolda(Dümdüz Sahil yolu) sabah 3:45 gibi Salcano XRS030 Tiagra ile 84 yapmıştım ama arka göbek çatlamıştı...

bizim burada 7,8 kmlik bir yokuş var 75e kadar geldi ibre daha sonrasında boşa dönüyordu direksiyona iyicene yapıştım 1,2 km sonra ibre 90a çıktı tek gelen ses lastiğin asfalta sürtünme sesiydi neyse o şekilde 3,4 km daha gittim en son ibre 105i gösteriyordu gözlerime inanamadım havada hiç rüzgar yoktu olsaydı bu kadar gidemezdim
bisiklet yerinden fırlayacak gibi olmuştu bende yavaş yavaş frene basarak durdum yani yapabildiğim max 105

@mehmet ertuğrul duyan

siz de dahil 95 km yi geçen arkadaşlar dünya redbull hız rekoru 95km/h demekki dünya rekoru artık sizin elinizde :D

buyrun : (link) Bike race @ 95 km/h IN THE RAIN - Red Bull Road Rage

@enes savaş

dünya rekoru bisikletle 263 km/h'dir ve geçen kişi fransız François Gissy'dir

@enes savaş

bu arada redbulun bisiklet rekoru 164,95 MARKUS STÖCKL yanardağından aşağı inerken yapmıştır

@mehmet ertuğrul duyan

adamın bisiklet üzerinde kullanığı tüp içinde bir madde var benim verdiğim sadece pedal çevirerek olan hız OK

@enes savaş

redbullun sponsorluğunda yanardağından aşağıya pedal çevirerek yapılmış max hız 164,95 km/h dir ve MARKUS STÖCKL yapmıştır

60-70 üstü hız ile bisikletten düşmek tek yön bilet kestirmektir......... :hasta:

Yokuş aşağı 60 gördüm dün. Pedal çevirsem 70 olurdu ama yolun toprak kısımları olduğu için kaymasın diye fren yapmak zorunda kaldım.

Yarışta 62.5 ile ters virajlı yolda takla attım. Güzelim mayo paramparça oldu. Bendeki sakatlık cabası

Kendi rekorumu yeniledim baştan sona denemeleri yazayım;

öncelikle bisiklet; salcano astro 290 shımano 29er 2.2 dili lastik 42-11 komb. 19" kadro

Yol; düz sıcak asfalt trafiğe açık max. %1-2 eğim rüzgara karşı.

min.-max. olarak sıralarsak;

* 50.5 km/s
* 51.5 km/s
* 52.5 km/s
* 53.6 km/s
* 56.5 km/s

Denemeler daha devam ediyor :)

@toprakakalin1

sonunda benim gibi düşünen çıktı aynen öyle yokuş aşağı al arkana 50 kg heybe bul yokuşu uçak gibi gidersin pedal basmadan düzde kondisyon ister güç ister rüzgara karşı koyarak basmak ister böyle cevherleri görelim.

26 lastikli MTB ile 64 km/h yaptım. Pedal bile çevirmedim. Epey dik ve asfalt bayır aşağı idi.

Gece saat 2-3 gibiydi. Hava rüzgarsızdı. Rüzgarlı havalarda sakın hız yapmayın, kaza yapma riskiniz yüksek !!

Yolun tamamen boş, etrafının açık ve virajsız olması bu sürati yapmaya karar vermemi sağladı. Aksi taktirde bu süratle en ufak risk almam.

Yalnız bu sürat çok tehlikeli olmuştu. Sebebi ise en ufak gidon oynatmasında tamamen kontrolü kaybedebilirsiniz. Ben gidonu çok az oynattım ki bisiklet tamamen fırlayıp uçacaktı. Hele kasksız güvenlik kıyafetsiz bu süratlerde ölüm bile olabilir. Tekrar denemem diye düşünüyorum.

@ßarış Yavaş

Bende de MTB var 26 jant. Fakat 35'ten sonra pedallar boşa dönüyor. Sen nasıl oldu da düz yolda pedallar boşa dönmeden 52.5 yaptın ??:eek:

@Özgür Türker

yukarıda bisikletin özelliklerini yazdım 29" yani 29er sizin jantınız 26" yani 30 cm e yakın çap farkı var ayrıca arka dişli 11 sizinki 14tür büyük ihtimal.

bende 50 de bile boşa dönmüyor pedallar ön 3 arka 8 de iken 40 ile giderken ağır pedal cevirebiliyorum. ayrıca 52 değil max 56.5 :)

Geri