Scudo Sports

Dağ bisikletiyle yaptığınız en fazla hız?

75 km/h üzerini birkaç kez gördüm... Ancak bu hızdan sonra frenliyorum... Ne olur ne olmaz değilmi... Tabi bu hızlara inişlerde ulaşıyorum...

Scudo
@Özgür Türker

pardon son mesajı alıntı yaptınız sandım evet o eski bisikletim onunlada 52.5 yaptım 35-40 tan sonra pedallar boşa dönüyor iş ondan sonra başlıyor zaten çevirebildiğiniz kadansa göre değişir 100 kadanstan fazla oluyor.

@ßarış Yavaş

Bakın yukarıda sizden alıntı yaptığım eski mesajınızda, bisikletim MTB 26 jant yazmışsınız, tekrar yukarı bakın, yanlışlık olmasın.

Benim 26 jantta gerçekten de 35 km/h'den sonra pedal boşa dönüyor. Kaslarım süper de olsa boşa dönen pedalla daha fazla hıza çıkamam. Ki ben düz yolda bile 35 göremem diye düşünüyorum denemem lazım, denemedim.

@Özgür Türker

pardon son mesajı alıntı yaptınız sandım evet o eski bisikletim onunlada 52.5 yaptım 35-40 tan sonra pedallar boşa dönüyor iş ondan sonra başlıyor zaten çevirebildiğiniz kadansa göre değişir 100 kadanstan fazla oluyor. Dişlinizi değiştirerek deneyin. 48-14 ile yaptım eskide.

giysi faktörü etkili gerçekten.. deri gibi vücudu kaplayan bi giysi ile Antalya Saklıkent inişinde Sigma marka km saatinde max 78 km/hız yazıyordu, biraz daha yol olsaydı rahat artacak gibiydi çömüp dizleri birbirine yaklaştırınca üzerine birde o giysi sayesinde...27 vites Scott Scale ile yapıldı, zaten 65 ten sonra pedal boş dönüyor motor değilseniz =)

@ßarış Yavaş

Yeni gelişme dün yaptığım deneme de yine aynı şartlarda (yukarıda belirttim) 60.5 km/s. gördüm düzde sanırım amacıma ulaştım :)

@İlker Eren

Ben o videoyu izlediğim günden beri yokuş aşağı maşam kırılacak diye fren yaparak iniyorum :D

Carraro CR 032 Race ile frenleri sıkarak 68 km hız yaptım... Hafif bir yokuştan aşağı gidiyordum.. Frenleri bıraksam 80 falan olurdu sanırım ama bırakamadım tabi :)

dün geceki kısa turumuzda(06 ağustos) çayyaka isimli köyden dönüşte(inegöl) yokuş aşağı- derecesini bilmiyorum ama epey dik bir yokuşu - 701 sedona, rubena 2.0 lastiklerle indikten sonra max hız 56.1 gösteriyordu. aşırı bir titreme olduğu ve yolu tanımadığım için frenleyerek indiğim halde. max hız tahminimin üzerinde çıkınca doğru olup olmadığını anlamak için tur arkadaşlarımın km saatlerini okumalarını istedim, bir arkadaşın max hızı 59 idi. bu hızda bile (asfalt yol) bisikleti zapdetmek epeyce zor oldu benim için. o yüzden daha yüksek hızlar istemem zaten uzak kalsın benden. düz yolda 20-25 km/h ortalama yeter benim için.

Hız yapmak için açık, trafiksiz ve eğimli yol gerekiyor bunlar buralarda pek bulunmadığından 50 km nin üzerine çıkamıyorum :)

Gelin Bursa Uludağ yoluna, ortalama %7 eğim ve 35 km. Bol virajlı uzuuun bir yol. Hız denemesi yapmak isteyen buyursun gelsin :D Ben bu inişte virajlar yüzünden fazla zorlamadan 65'i gördüm.
Sonra Z yolu var. Ortalama %20 eğim var ama kısa bir yol ve inanılmaz virajlı ve bir taraf uçurum, buradada düz yol kısa olduğundan 72km de kaldım.

Bunları konuşuyoruz ama güvenliğimizi sağlama alarak yapalım bu işleri :)

Ben baya kilolu 11 yaşında bir çocuk olmama rağmen uzun eğilmişti bir yolda 34.6 , 35 km görüyorum

@Alperen ERTEN

101.7 olan otomobille yapılmış herhalde. yokuş yukarı 80 le tırmanılmış :)

@Alperen ERTEN

bu program benim telefondada var peki mobil veri paket alsam ne kadar gider mb olarak ?

Vallaha yokuş aşağı 60 yaptım diye biliyordum da en son baktığımda 85 yazıyordu. Ne kadar güzel bisikletmiş balkonda dururken hız rekorumu arttırıyor. :rolleyes:

@toprakakalin1

dün orhangazi ye doğru 66 km yaptımmmm

http://j1308.hizliresim.com/1d/v/ryc6j.jpg
Tazecik geldii :) Byaklaşık yarım saat önce abimle beraber yaptıgımız hız. 47 KM/H Max speed

uygulamayı arabaya binip açtım denedim ve yanılma şaşma yok %100 dogru gösteriyor :) Uydulardan ölçüm yapıyor.. Ulysse GPS sanırım uygulamanın adı.

Bisiklet markası bile belli olmayan yaklaşık 17-18 kg agırlıgında ve lastikler ölü vaziyette :)

Yokuş aşağı geçen günlerde 72km hıza ulaştım ama dikkat etmek lazım. :) Dağ lastiği vardı birde yol lastiği olsaydı fark edermiydi fark etseydi ne kadar ederdi merak ettim :)

Geri