Akhosef
Üye
- Tepki
- 3
- İsim
- Atalay Bayar
- Başlangıç
- 2017—18
- Bisiklet
- Kron
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
Teşekkür ederim.Şu anda elimde carraro big 2712 sx eagle (48cm) ve scott aspect 920 (M) var. İkisini de aynı anda kullanabiliyorum.
Yorumlarım
1- Big2712 nin frenler bir tık daha güzel ve hisli. Ama scott ın frenlerde kötü değil. görevlerini yerine getiriyor. Dediğiniz gibi belki 1-2 yıl sonra değişiklik yapılabilir. Ancak çok çok kötü değiler.
2- Sram vites geçişleri çok çok güzel geliyor bana nedense. Aspect te deore xt var. Evet sram sx e göre biraz daha üst level. Ancak sram sx teki akıcılığı xt de bulamadım. XT biraz daha çat çat net vites geçişlerine sahip. Sağlamlık hissi uyandırıyor bende.
3- Kadro geometrisi scott ın daha rahat. Daha az yorucu. Big2712 daha sportif. Big için sizin boyunuza göre 44cm lik kadrosu olabilir. Bindiğinizde "yaw bu bisiklet biraz küçük mü?" diyebilirsiniz. Gidon boğazı açı olarak (-) olarak geliyor. Aspect te 0 derece.
4- Her ikisinin maşası da kötü de değil çok çok iyi de değil. Görevlerini yapacak kadarlar. Gidondan kilitlenme ikisinde de var.
5- Scott ta önde 180 rotor var. Bunun avantajı olacaktır illa ki.
6- Big in jantlarını nedense daha bir sevdim. Teknik tarafını bilemiyorum
7- Aspect te 2x11 vites çok kullanışlı. Hem düz yolda hem de tırmanışlarda mutlu ediyor. Aynakolda 26-36 dişli oranları hem yolda hem dağda ihtiyaca cevap veriyor. Big daha bir dağ tepe viteslerine sahip. Arkada en büyük dişli 50 lik. 1X12 de kafanız rahat. İhtiyaç oldukça arttır/azalt durumu.
8- Zevkler ve renkler tartışılmaz ancak big in renkleri daha bir albenili. Jantlardaki yazılar ile çok şık duruyor. Aspect 920 de 2021 modeller metalik yeşil ve siyah. Kötü değil ancak big kadar güzel de değil.
9- Scott sürüşlerde kesinlikle kaliteli ve rahat hissettiriyor. Bunda 29 inç lastiklerinde mutlaka etkisi vardır. Dediğim gibi big daha sportif. Atlamaya zıplamaya daha bir teşvik edici.
Sonuç; Big in kadrosunu büyük aldığım için satmak zorundayım. Sele gidon mesafesi beni çok yoruyor. Zaten big i satmaya karar verdiğim için aspect 920 aldım. Eğer big in 44 kadrosunu bulsaydım 920 almazdım. Ancak şu da bir gerçek ki; scott aldığım için kesinlikle keşke demiyorum. Benim yapmak istediğim bisiklet hobim için şu anda evladiyelik bisiklet gözü ile bakıyorum. Zamanı gelince bir iki ufak dokunuş gerekecek farkındayım. Ancak o dokunuş ihtiyaçları olmasa bisikletten sıkılma riski de var![]()
Scott’ta vites geçiş sesleri çok mu sesli yoksa ortalama mı?
Bide sram setin parçalarını bulmak sorun olur mu sizce?
1-2 seneye shimano xt yada slx fren sistemine geçtiğim zaman aradaki fark aşırı hissedilir mi yoksa sadece tutuştamı fark edilir?
Bisan 7800 kağıt üstünde gayet iyi bisiklet. SLX 1X12 grup seti var. Frenleri bile SLX ki çoğu üretici frenden kısıyor. Race Face jant çemberi, boost göbekleri var. Al beni vur dağlara diyor.
Scott'un donanımı daha düşük. Arka aktarıcıya XT koymuşlar ancak bu göz boyamaktan başka bir şey değil. Kollar Deore olduktan sonra arka aktarıcı ha Deore olmuş ha XT, pek fark etmez. İşin en önemli kısmını vites kolu yapıyor. Ha derseniz ki Scott kaliteli marka, tipi de çok hoş, ona lafım yok. Güzel bisiklet.
Ben de onda kararsız kaldım vites kolu ve vites farklı olduğu için. İnternetten baktım ama o modelin vites kolunu bulamadım.
Evet rengi çok hoşuma gitti scott’ın ama bisanda pek öyle değil bide kadrusunun şekli dışarıdan iyi gibi ama biraz da güvenemiyorum kadrosuna. Kaynak izlerini silmek için macun kullanmışlar galiba ama ben bunu kullanırken sıcaktan vs acaba oralarda soyulma vs olma ihtimali var mıdır?
Arka vites kolunu xt takmaya çalışsam ne kadar bir ücret öderim acaba?