Scudo Sports

Dağ bisikleti tavsiyeleri

Arkadaşlar merhaba forumda yeniyim orta seviyeden üst seviyeye çıkmak için bugün bir bisiklet buldum 2.el scott scale 630 2013 model,sizden öneri istiyorum
Max 5000tl bütçem vardı ve bu bisikleti almayı düşünüyorum bisiklet temiz kullanılmış yanında da extraları da var,yalnız sram x7,x9 vites ve yazılı olan fren setini daha önce kullanmadığım için bu bütçeye göre uygun mudur pahalı mı kaçar bazı soru işaretleri var kafamda umarım cevap bulabilirsiniz teşekkürler :)

sizesS, M, L, XL
frame typeHardtail
frame materialCarbon Fibre
gears20 speed
fork travel100 mm
wheel size26 inch
front derailleur
shifters
SRAM X7
brakesetShimano BL-M596 Disc Shimano BR-M596 Disc 180/F and 160/R mm SM-RT66 IT Rotor
chainsetSRAM S-1000 GXP PF 39Ax26A T
rear derailleurSRAM X9
cassetteSRAM PG 1050
front forkFox 32 Float
wheelsSyncros / DT Swiss XR 2.5 28H
selamlar, bu yazdigniz bisiklete o tarihte ne kadar istediler? ve tahmininizce bugun ne kadar isterler? ozel mesajdan da yazabilirsiniz?

Scudo
Merhabalar

Haftasonu talon 1 ve talon 2 modellerine bakmaya gideceğim. İkisinin arasında yaklaşık 3000 tl fiyat farkı var. Türkiyede satışta olan Talon 1 ve Talon 2 arasında benim gördüğüm tek fark; Talon 1 de SLX 12 vites varken, talon 2 de acera set 2X8 vites bulunması. Normalde yurtdışında maşalarda da farklılık var gördüğüm kadarıyla. Yurtdışında Talon 1 de rockshox maşa kullanılıyor. Ancak tr de her iki modelde de Suntour XCT30 kullanılmış.

Sorum; Olur da bisikletlerin her ikiside görüntü renk vs konularında içime sinerse; sırf 12v SLX / 8X2 Acera farkı 3000 tl eder mi sizce? Açıkçası ben maşası da rockshox olsa düşünmeden talon 1 alacaktım. Ancak Vites için 3000 tl vermek biraz ürkütüyor. Biraz kararsız kaldım.

NOT: Şu anda mosso blackedition kullanıyorum. Genel olarak memnunum. Ancak giant modellerine karşı bir sempatim var. O yüzden değiştirmek istiyorum.

Hepinize merhaba!

Daha gençken ata binmeyi severdim ve o zamandan beri aktif kalmanın ve dışarı çıkmanın eğlenceli bir yolu olarak tekrar başlamayı denemek istediğime karar verdim. Araştırmalarım ve test sürüşümden 27.5 ön süspansiyon arıyorum. Çoğunlukla açık patikalar, kütük yolları, yürüyüş parkurları, parklar... süper aşırı engebeli araziler değil.

Ucuz ama ucuza inşa edilmemiş bir şey arıyorum. 800 doların altına düşmek istiyorum çünkü buna bağlı kalacağım veya bisikletin benim sürüş tarzıma uygun olup olmadığı hakkında hiçbir fikrim yok... Sürmek ve beni baştan caydırmak için sürecek ya da hoş olacak.

Henüz çok fazla yatırım yapmak istemeyen yeni başlayanlar için ne önerirsiniz? Yakınlarda yerel satıcılar için fazla bir şeyim yok, bu yüzden alabileceğim üreticilerle sınırlıyım.

Etrafa bakmaktan en iyi seçeneklerimden bazıları: Giant ATX 2, Giant Talon 3, Kona Lana'i, Kona Fire Mountain, Specialized Pitch, Fuji Nevada 1.7 veya Orbea MX40.

Herkese şimdiden teşekkürler!
issue got solved

merhabalar

alttaki(corelli SNOOP 3)

bisikleti almaya karar verdim. bisikleti dağda sürmek için alıyorum. ayrıca bulunduğum köy yolu son derece kötü bu yüzden v fren almak istedim. mekanik disk fren almamın bir zararı olur mu?

teşekkürler

KADROAlloy
KADRO BOYU18 inch, 15 inch
MAŞADacron XML 38.1
SELE BORUSUSteel
GİDON / GİDON BOĞAZISteel
Gear

ÖN / ARKA AKTARICIDacron / Shimano RD-TY200 Tourney
VİTES / FREN KOLUDacron ST-40 21 Vites
AYNAKOLSteel
FRENDacron V Breake Alloy
RUBLEAta
ZİNCİRKMC Z33
ORTA GÖBEKNeco 910
Rim

JANT BOYU26"
JANTDacron Double Wall
ÖN / ARKA GÖBEKSF-A09 QR / SF-A30 Rulmanlı
LASTİKMitas Ocelot 26x2,10
Plus

ZİNCİR MUHAFAZA
ÖN / ARKA TAŞIYICI
ÖN / ARKA AYDINLATMA
KİLİT
Kg

15.500 gr
Geometri
GEOMETRİ
JB20"24"26"27,5"29"
KB10"14"18"18"18"
A255355460460457
B481545565547598
C365400425445456
D7472727172
E7070707070
F9051000105010721118
G110110110110110
H265420470510515
  • JB- Jant boyu
  • KB- Kadro boyu
  • A - Kadro yüksekliği (mm)
  • B - Üst boru uzunluğu (mm)
  • C - Arka çatal uzunluğu (mm)
  • D - Orta boru açısı ( ˚ )
  • E - Ön maşa açısı ( ˚ )
  • F - Tekerlek merkez uzaklığı (mm)

Aynı fiyat bandındaki Carraro'nun modellerini incelemenizi öneririm. Kullanılan grupset ve maşa çok daha iyi. Ben sizin yerinizde olsam markaya para vereceğime grupset ve maşaya para verirdim. Zaten forumda Giant'ın müşteri memnuniyeti hakkında yaşanılan olumsuzluklara örnek çok. Eğer garanti olayından dolayı Giant düşünüyorsanız diye söyledim.
Merhabalar

Tavsiyeniz üzerine hiç ama hiç aklımda yokken carraronun big modellerine bakmaya başladım. Talon lardaki türkiyeye özel maşaların avrupada olduğu gibi rockshox olmadığını görünce zaten biraz hevesim azalmıştı. Bugün istanbulda carraro için bir bayiye gittim. Big 2712 SX EAGLE modelini çok beğendim. İstediğim ve ihtiyacım olan tüm componentler vardı. Ayrıca maşası da ROCKSHOX JUDY SILVER havalı maşa olduğunu görünce direkt aldım. Nakit indirimi ile 7800 tl ye geldi. Eve geldim önce yenisine sonra eski bisikletime bindim. Gerçekten fark varmış. Tabi ki çok üst düzey değildir ancak beni çok rahat ettirdi bisiklet.

Tavsiye ve yönlendirmeleriniz için tekrar teşekkürler.

Merhaba

1.71 boyunda 15 yaşındayım oturduğum ilçenin yolları bozuk ve bir çok tepe ve toprak yolu mevcut bu yüzden dağ bisikleti almaya karar verdim ama 2 bisiklet arasında kararsız kaldım sizce hangisini almalıyım veya sizin bir öneriniz varmı

Mosso BLACK EDITION H
Carraro BIG 2718
DAYTONA 730

Arkadaşlar herkese iyi günler.

3500 tl lik bir bütçem var, 27,5 inclik bir dağ bisikleti almak istiyorum.

Kron 150 ve Carraro 770 modelleri arasında kaldım.

Bisiklet konusunda pek tecrübem yok yardımınızı bekliyorum.

Selamlar.

Merhabalar

Tavsiyeniz üzerine hiç ama hiç aklımda yokken carraronun big modellerine bakmaya başladım. Talon lardaki türkiyeye özel maşaların avrupada olduğu gibi rockshox olmadığını görünce zaten biraz hevesim azalmıştı. Bugün istanbulda carraro için bir bayiye gittim. Big 2712 SX EAGLE modelini çok beğendim. İstediğim ve ihtiyacım olan tüm componentler vardı. Ayrıca maşası da ROCKSHOX JUDY SILVER havalı maşa olduğunu görünce direkt aldım. Nakit indirimi ile 7800 tl ye geldi. Eve geldim önce yenisine sonra eski bisikletime bindim. Gerçekten fark varmış. Tabi ki çok üst düzey değildir ancak beni çok rahat ettirdi bisiklet.

Tavsiye ve yönlendirmeleriniz için tekrar teşekkürler.
Sizin için umarım en doğrusu bu olmuştur. Yazınızı okudukça yardımcı olabildiğim için çok mutlu oldum. Bu tavsiyeyi verirken "Ben olsam hangisini tercih ederdim?" şeklinde düşünerek yazmıştım. Mutlu, kazasız ve belasız sürüşler sizinle olsun.

• Beğen
Tepkiler: CengoCenk
Arkadaşlar herkese iyi günler.

3500 tl lik bir bütçem var, 27,5 inclik bir dağ bisikleti almak istiyorum.

Kron 150 ve Carraro 770 modelleri arasında kaldım.

Bisiklet konusunda pek tecrübem yok yardımınızı bekliyorum.

Selamlar.

Carraro öneririm, kron kronik sıkıntılı olduklarını okudum

18 hazirandan beri cevap bekliyorum :(

Merhaba

1.71 boyunda 15 yaşındayım oturduğum ilçenin yolları bozuk ve bir çok tepe ve toprak yolu mevcut bu yüzden dağ bisikleti almaya karar verdim ama 2 bisiklet arasında kararsız kaldım sizce hangisini almalıyım veya sizin bir öneriniz varmı

Mosso BLACK EDITION H
Carraro BIG 2718
DAYTONA 730
dağ bisikleti yerine şehir bisikleti kullanabilirsiniz. toprak ve bozuk yol engel olmaz. az önce mesajınızı gördüm 18 hazıran üzerine çok geçmiş diye yazmayacaktım :D. dağ bisikleti gerçekten dağ bayır sürülecekse güzel olur.
Merhabalar, foruma yeni katildim. Dagcilikla ugrasiyorum epeydir, isin icine bisiklet de katmak istedim. 155 boyunda ufak tefek bir kadin kullaniciyim, uzun suredir bisiklet kullaniyorum ama hic spor olarak yapmadim, daha ziyade etrafta dolasmak icin kullaniyorum. 5000 TL'ye kadar dag bisikleti bakiyorum. Carraro 711 dusundum ama emin degilim. Yardim edebilirseniz sevinirim. Simdiden tesekkurler.
711 deki 44 kadro size uymayabilir. birde bütçenize aksesuar eklenecek.

dağ bisikleti yerine şehir bisikleti kullanabilirsiniz. toprak ve bozuk yol engel olmaz. az önce mesajınızı gördüm 18 hazıran üzerine çok geçmiş diye yazmayacaktım :D. dağ bisikleti gerçekten dağ bayır sürülecekse güzel olur.

711 deki 44 kadro size uymayabilir. birde bütçenize aksesuar eklenecek.
Aralarından hangisi en iyisi peki daytonanın maşa sorunu olduğunu duymuştum veya sizin önerdiğiniz varmı

Aralarından hangisi en iyisi peki daytonanın maşa sorunu olduğunu duymuştum veya sizin önerdiğiniz varmı
Masaları hakkında bilgim yok ama mossoyu eleyebilirsın. Carraroların agırlıklarına bak eğer onlarda 16 civarı ise hepsini ele bir şehir bisikleti al :D

Daytona daha donanımlı shadow plusta varmış. Ama kullanacagın alan dağ ise daha çok işe yarar. Bozuk stabilize yolda çok kullanılmıyor ben bugün ırmak kenarında gezintiye çıktım aklıma bile gelmedi. Sonradan açtım fakat gerekliliğini hissetmedim. Geniş lastik ve o ağırlıklar yorar seni. Ilce neresi?

• Beğen
Tepkiler: Krema
GEÇEN SENEKİ DENEYİMİMDEN BAHSETMEK İSTİYORUM. YOL BİSİKLETİM VAR. AYRICA BULUNDUĞUM BÖLGE ARNAVUTKÖY ŞAMLAR. BİLEN BİLİR GÖLÜN ÇEVRESİNDE GÜZEL BİR TOPRAK YOL VAR. DEDİM BİR DAĞ BİSİKLETİ ALAYIM. SARI SİTEYE GİRDİM NEYSE KUTUSU AÇILMAMIŞ BİR BİSİKLET .HEDİYE GELMİŞ SATIYOR ARKADAŞ. BİSAN MTX 7800 SLX SETLİ .FİYATA BAKTIM 7000 TL SIFIRI İDİ. ADAM 4000 KOYMUŞ . DEDİM 3500 SATIYORSAN ALAYIM. OLMAZ FİLAN DERKEN 3 GÜN SONRA DÖNDÜ. TAMAM DEDİ 3500 TLYE. NEYSE ALDIM HALA AKTİF OLARAK KULLANIYORUM ÇOK MEMNUNUM .ŞUAN Kİ ZAMLAR İLE 10000 TL SEVİYESİNE ÇIKMIŞ.
TAVSİYEM KOVALAYIN ARKADAŞLAR.EN AZINDAN GİRİŞ SEVİYESİNDEN UZAK DURUN.ORTA SEVİYE BİR BİSİKLET ALMAYA ÇALIŞIN. ARKADAŞLARIN BAHSETTİĞİ KİLİTLİ MAŞANIN GİDONDAN OLMASINA AYRICA DİKKAT EDİN DERİM.
SAYGILAR

Masaları hakkında bilgim yok ama mossoyu eleyebilirsın. Carraroların agırlıklarına bak eğer onlarda 16 civarı ise hepsini ele bir şehir bisikleti al :D

Daytona daha donanımlı shadow plusta varmış. Ama kullanacagın alan dağ ise daha çok işe yarar. Bozuk stabilize yolda çok kullanılmıyor ben bugün ırmak kenarında gezintiye çıktım aklıma bile gelmedi. Sonradan açtım fakat gerekliliğini hissetmedim. Geniş lastik ve o ağırlıklar yorar seni. Ilce neresi?
Çatalca

Carraronun sitesindede bir marka verilmemiş mesela 711 de XCM vramış

Merhaba Dostlar;
2000 tl bütçe ile dağ bisikleti almak istiyorum. Fiyat ve performans bakımından öneriniz ne olur. Teşekkürler.

Çatalca

Carraronun sitesindede bir marka verilmemiş mesela 711 de XCM vramış
Mesaj atın facebooktan hem ağırlık hemde masa bilgisini sorun iki modelinde

Daytona 730 17.6 -ALÜMİNYUM 1.1/8" RL 100mm sitede yazan
Daytona 711 -SUNTOUR XCM RL 100mm kgsini bulamadım
masaj yazdım ama dönmediler @osmancan71
1 günü buluyor zaten dönüş yapmaları. Suntour dur oda. Suntour masada sorun olmuyor genelde benimde carraro 224 te o marka var. Forumda kullanıcıları mi sorun oluyor demiş? Nerden duydunuz

Ağırlığı 15.5 uzerıyse gidin tertemiz ni sportive alın düz maşalı :)

1 günü buluyor zaten dönüş yapmaları. Suntour dur oda. Suntour masada sorun olmuyor genelde benimde carraro 224 te o marka var. Forumda kullanıcıları mi sorun oluyor demiş? Nerden duydunuz

Ağırlığı 15.5 uzerıyse gidin tertemiz ni sportive alın düz maşalı :)
Evet 730un maşasının ıslandığı zaman sertleştiğini birdaha 6 güne yumuşadığını burda okumuştum
siz hangi sportive i önerirsiniz 230? 227?

Evet 730un maşasının ıslandığı zaman sertleştiğini birdaha 6 güne yumuşadığını burda okumuştum
siz hangi sportive i önerirsiniz 230? 227?
328 227 yada 224 üçüde olabilir. Disk frende ayar gerektiği için sokup takmada 224 ü o yüzden yazdım.

• Beğen
Tepkiler: Krema
Geri