Tur çok harika olmuş. Sağlıklı pedallamalar diler tebrik ederim. Şu dikkatimi çekti. Yol bitti demişiniz ve 15 dakika geri döndüm demişsiniz. Sonraki fotoğraf çok hoştu açıkçası otoban gibi yolda birtanede bisiklet yolunun olması
Bu arada şunu fark ettim yazılan yorumların çoğunu okumadım ama çok fazla cevap yazılmış. Sanırım bunlar da çoğunluklar Nazi ve yahudiler ile ilgili çektikleri acılar..
Arkadaşlar her millet bir çok acı çekmiştir. Bunları biliyoruz lakin başka bir millet üzerine bu kadar çok muhabbet yapılmış sanırım bunlar bizim şanlı ecdadımız üzerine yapılsa çok çok daha iyi olacağı düşüncesindeyim. En ufak örnek Çanakkale'den..
Mesela 19 Mayısı ele alalım hemen.. 19 Mayıs nedir ? Ne olarak biliyoruz biz bunu ?
- Gençlik ve spor bayramı değil mi ?
Peki 19 mayısın diğer bir yönünü biliyormuyuz ? İstanbul üniversitesi ve istanbul lisesinin talebelerinin Çanakkale muharebeleri sırasında düşmanın üzerine hiç korkmadan koşması..
O zaman o eller silahı doğru düzgün tutamıyordu mesela. Çünkü o eller kalem tutan ellerdi...
19 Mayısta Anzak birliklerini tamamen denize dökme fikrinin olması fakat bu fikrin düşman tarafından istihbarat edilip hazırlık yapılması ve Sonuç olarak 18 mayısı 19 mayısa bağlayan gece saat 03:30 da 13.000 şehidimizin olduğunu biliyormuyuz ?
Bu facia sonrası Atatürk'ün buraya gelip Biz burada bir darülfünün kaybettik dediğini biliyormuyuz ? çünkü bu taarruzda taarruz eden tek bir tümen vardı o da 2. Tümen ( çoğunluğu liseli ve üniversiteli olan tümen).
Demek istediğimi lütfen kimse yanlış anlamasın. Benimde 2. dünya savaşına ilgim vardır. Mesela bir omaha sahiline çıkartma yapılması ( normandiya çıkartması) Pearl harbour nazi toplama kamplarını araştırırım meraktan. Lakin lütfen önceliğiniz kendi ecdadımız olsun. Burada sadece çanakkale yok. Sarıkamış var Yemendeki esir kampları var hiç bilinmeyen kutul amare zaferımız var.
Dediğim gibi ilk olarak kendi ecdadımızı tanıyalım ve bilmeyenlerede tanıtalım
Saygılarımla. Bir hatam varsa söyleyin lütfen.