Scudo Sports

Cyclocross almayı düşünenler ama kararı veremeyenler... CYCLOCROSS ALIN :)

@Tunafish Rica ederim, umarım içinize siner.
Maşa konusunda ben de değişiklik yapmayı planlıyorum ancak karbon+disk uyumlu bir model tercih etmek daha doğru bir tercih olacaktır.
Aluminyum>Aluminyum dönüşümü çok fark yaratmayacaktır sanırım.
Ayrıca kendi maşası da o kadar kötü değil bence. :)

Scudo
Sevgili cx kullanan arkadaşlarım size bir sorum olacak yeni konu açacaktım olmadı

Genelde çoğu cx de 700x32-35 hafif dişli lastik var lastik değiştirmeden ortalama süratiniz ne oluyor?

Edit: duzeltme

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@deadlistcach Cx kullanıcısı değilim ama genelde cx bisikletlerde 700x32 veya 700x35 lastikler oluyor. 700x25 hiç denk gelmedi. Benim bisikletim bile Endurance yol diye geçiyor. 700x28 lastik ebatlarına sahip. Ortalama hız kişiye göre değişen bir faktör. Ben 36 yaşındayın Fuji Sportif 1.3 (2014) bisikletimle 40 km lik turda bugüne kadar max 20,34 ortalamayı tutturabildim. Benim bisikletime genç ve sağlam bir arkadaşı bindirsek 30 ortalamaları zorlar kanaatindeyim.

Aklımda yanlış kalmış özür dilerim dediğiniz gibi 32 35 lastikler var hatta bugün benim lastikleri baktım tekrardan 700x33 idi.

uzun yolda dur kalk trafik ışıklar vs derken ortalama düşüyor ister istemez. düz yolda yormadan ben 32 - 35 km hızla gidebiliyorum.
lastikler 35 lik

• Beğen
Tepkiler: Kerem Özbayrak
Ikisini de kullanan arkadaşlara bir sorum olacak. İnce tekerleri olan mtb ile yakın fiyatli bir cyclocrossun arazi ve yol performansı hakkında ne diyebilirsiniz?

@trainspotting35

Sedona 850 MTB bisiklet ile 25 km'lik turumu 58 dakikada geçtim. Bu da ortalama 25km/h oluyor. Strava kayıtlarımda mevcuttur. Fuji bildiğim kadarı ile 10.5 kg larda bir bisiklet. Benim bisiklet 13.5kg ayrıca bu performansta toplam yüküm 105kg idi. Yaşım 40. Yani şuraya geleceğim ben performans olarak kendimi hiçbiryerde görmüyordum. Fakat böyle yazıları görünce bende heralde iş bitmemiş deyip kendi kendimi avutuyorum :) Ayrıca şunada değineceğim genç ve sağlam bir arkadaşı bindirsek 30 u zorlar demişsin. Emin ol kendinde o hızları biraz antreman ile zorlarsın. Öyle göründüğü kadar uzaklarda bir performans değil 30. Hayırlı pedallar...

Strava kaydınıda buldum...

(link)

Bende şehir içi 30km altına düşmemeye çalışıyorum 35 civarı gitsemde durkalk derken 27 29 arası bir ortalama oluyor.

@grunwalder01 asfaltta arasında hissedilir fark var. arazide bişe diyemem. @Rehavet şahit. mtb sinde ince lastik vardı. aynı kalınlığa sahip cyclocross sürdü 1 gün sonra safkan yol bisikleti aldı :islik:

@grunwalder01
Bildiklerime dayanarak diyebileceğim sey agirlik mtb ler agirdir cyclocross lara gore bu bayağı etkiler performansı .

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

42c lastikli cyclocross ile dün işe gitmem ve performansım.
Üzerimde kot pantolon falan vardı.
Amacım antrenman değildi. Şehir içerisinde 28.2km ortalama hız performansından memnunum.
Check out my 34,6 km Ride on Strava: (link)

• Beğen
Tepkiler: Sadettin Z.
@grunwalder01

Öncelikle çoğu fark senin kullanarak anlayabilecegin ayrıntılardir. Ve MTB ile girebildigim çoğu araziye ccxle de rahatlıkla girebiliyorum,hopluyorum, zipliyorum,kaldırımdan iniyorum vs., yalnız konfordan ödün vererek... Tamam ccx daha hafif arazide ve yolda yorulmazsin, bozuk düzen zeminde, özellikle patikaya dik olan hendek lerde MTB ile tabiri caizse "tak tak tak"diye hızını cok kesmeden gidebiliyorsan ccx te o Olmuyo. Sabit masa yuzunden hızı düşürmek zorunda kalıyorsunuz. ote yandan MTB ile pek sarsıntı hissetmediğin yollarda ayni hızla 700x28 lerle gidersen maşallah cakılları bile hissediyorsunuz. MTB vites sistemi düşük jant 26 liksa cok zorlar.hızlanmada ve hızı korumada. Fakat cyclocross ta yokuş yukarı bile çıkarken pedala yüklendiğimde uygulanan en ufak bir kuvvetin ivmesini bile hissediyorsunuz. Bütün kuvveti aynen yola veriyor.on amortisör gibi enerjiyi sonumlemiyor. Sayabilecegim birçok avantaj yol bisikletiyle hemen hemen aynidir. Tabi ki çoğu kritter sizin performansiniza, aliskanliginza zevkinize bağlı fakat çok extrem şartlar dışında ve on amortisör un konforu, titreşim, arazideki hız koruma vs haricinde her türlü MTB yerini alabilecek bi arkadaşımız cyclocrosslar. Yıllardır MTB kullandım sonunda ccx aldim pisman miyim degilim durumu olan herkese tavsiye ederim. Yok ülkenin kaldırımı yüksek, yok ülkenin yolları taştan çıkarıyor bisikletlileri baştan gibi bahanelerle asfaltta sürmek için MTB ye yonelmeyin, mtb+ince teker isi kurtarıyor ama tadını alamiyorsun ne surduğunun , o yüzden gidin ccx alın, asfalt cayır çimen topak şose demeden sürmenin keyfini çıkartın. Saygılar

E:imla

@Hayrettin
Cok aciklayici net bir yazı saolun bir mtb binicisi olarak cyclocross a cok sicak bakıyorum[emoji3]

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Hayrettin
(link) düşünen olursa istanbul içi görüşülebilirde.

@ckonakci Hocam gravel, cyclocrossa göre üstün mü açıklar mısınız tam farkları neler acaba?

çok bir farkı yok cyclocrossa göre kalın lastikler, karbon veya crmoly set olarak cx tarzı, bende ki ürüne benzer. @Dethagorf

carraronun cyclocross bisikleti iyimi nisan ayi gibi 2500 tlye dusermi. Simdiden yanitlayan olursa teşekkürler

Geri