Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Cyclocross almayı düşünenler ama kararı veremeyenler... CYCLOCROSS ALIN :)

Murat Aras

Üye
Tepki
49
Bisiklet
Salcano
Uzun Uzun zaman forumlarda araştırdım. Akşam mi almadan mi. Şöyle mi olsa böyle mi olsa. Bir kez daha danışsam. Vb. Aldım ve çok mutluyum. Bugün ilk 40 km e çıktım. Asfaltta tur bisiklet inden hızlı. Düşük gidon çok güzel birseymis. Ardından yolun yan tarafı ormanlık. Ufak bir bağırıp daldım sağa. Zipladim. Düştüm. Kilitli pedal a alışmaya çalıştım ve çılgınca keyif aldım. Ardından tekrar yola girip eve geldim. Durmadan birde sürdüğüm kadar başka yola gittim.

Kararımı butceme uygun 2014 focus mares ax 4.0 ile yaptım. Pişman değilim mutluyum :)

Kesinlikle cyclocross tavsiye dir .

Scudo
Hayırlı olsun,Mutluysanız,doğru olanı yapmışsınızdır.

• Beğen
Tepkiler: sallehpaul
Hayırlı olur insallah.. Fotograf da atarsaniz iyi olur..Alırsam bi sonraki bisikletim cyclocross olacak benim de :) arazi performansı hakkında bilgi verirseniz makbule geçer :)

Arazide hafifliginden dolayı kilitli pedal ile zıplayıp kontrol edebiliyorsunuz. Ne kadar doğru bilemem. Yağışlı havanın ardından kurumaya başlayan toprak üzerinde acayip keyifli idi. Yaklaşık bir senedir bisiklete dönüş yapmıştım. Full performans değilde hem keyif hem sınırlarını zorlamak isteyen son kullanıcı ben için mükemmeldi...

• Beğen
Tepkiler: aeneskral
Ben de giriş seviyesi olan Giant Anyroad 2, Giant Revolt 3 ve de Trek CrossRip Comp modellerini bekliyorum. Giant 2015 modeller gelmiş ama gümrükte bekliyormuş. Sanırım Trek gelmeyecek. 3 sıra aynakol tercih ettim. Performans yerine şehir içi turlar ve kısa mesafe şehirler arası turlar için. Hafif arazi ve köy yolları da dahil. Yazdığım modellerden kullanan var mı acaba?

Cyclocross lobisi iş başında :p

Şaka bir yana, hayırlı olsun. Güzel bir tercih yapmışsınız. Sürdüğünüz bölgelerde özellikle cyclocross kullanabileceğiniz araziler varsa, ayrı bir güzel oluyor bisiklet.
70km turun, 30km civarını arazide geçiriyorsunuz. Daha sonrası yolda oldukça hızlı. Her iki zeminde de çok iyi performans veren bir bisiklet...
Güle güle kullanın :)

Teşekkürler herkese. Cyclocross tercihim çok doğru oldu. Türkiye de cyclocross tercihi çok doğru bir tercih emin olun. Birde yaygınlaşır ve tüm modeller tr de kolay bulunur ise tadından yenmez. Tereddutte kalan arkadaşlara tekrar tekrar diyorum. Aklınızdan azıcık olsa bile cyclocross olabilir düşüncesi geçti ise kesin ALIN doğru seçim olduğunu yazacaksınız.

@MURAT ARAS Bisikletiniz hayırlı olsun. Yanlış görmediysem tiagra setli 2014 modeli sanırım. Bisikleti kullandıkça alacağınız keyif artacaktır :) Lastikleri incelttiğinizde 150+ km mesafeye çıkabilirsiniz. Antalya'da sanırım SDS Bisiklet satıyordu.

Cyclocross kullanıcılarının arttığını görmek güzel :)

• Beğen
Tepkiler: Murat Aras
Benimde bisikletim kutusunda bekliyor, artık algıda seçicilik mi oldu ne oldu ne zaman açsam forumu bi cyclocross konusu iştahımı kabartıyor:) şu salı gelse bi hemen de ben de açsam güzelinden bir kros bisiklet konusu

• Beğen
Tepkiler: Milbert Hofen
Cumartesi montajı yapılan yeni cyclocross umu henüz deneyemedim. Akit sinüzit nedeniyle. Inşallah toparlayıp Çarşamba günü pedallarım.

• Beğen
Tepkiler: Milbert Hofen
ACABA CYCLECROS BİSİKLETLE iş gidip gelinirmi gidip 24km dönüş 24 km pendil kadıköy arası sahilden manyıklımı acaba

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Hayırlı olsun. bisikletinizin lastik ebatı nedir?

@OMER M.
kesinlikle o dediklerinizin hepsi yapılır, yol aşırı bozuk olmadığı sürece kırsal alan sürüşleri de dahil olmak üzere, cyclocross maksimum hızınızda düşmeye neden olmakla birlikte yol bisikletinizin toprakta da rahat gitmesini sağlayan insanoğlunun yol gidonunu her yerde kullanmak istemesiyle doğmuş melez bir bisiklet türüdür en basit anlamda..

@OMER M.
Ben 6-7 ay Göztepe'den Levent'e gittim geldim. Her gün Üsküdar'a giderken Karacaahmet'i Levent'e giderken de Barbaros Bulvarını çıktım. Gayet güzel gidiliyor.
Tek yapılması gereken üzerindeki dişli kalın lastikleri daha ince yol lastikleriyle değiştirmek.

• Beğen
Tepkiler: Ozicu
@Çağrı Soylu
ince yol lastiği takılacaksa , yol bisikleti kullanmak daha mantıklı olmaz mı?

@Fırat Y.
İnce derken 35'lik lastiklere göre ince. Ben mesela 28'lik lastik kullanıyorum. 32'lik de tercih edilebilir. Bunları bir çok yol bisikletine takamazsınız. Dahası Cyclocross'un olayı zaten istediğinizde araziye de girebilmeniz. Canım istediği zaman 35'lik dişli lastikleri geri takıp çamurlara dalıyorum :)
Cyclocross'u arabaya vurursak Audi Allroad tipi araçlara denk gelir. Ne tam arazi arabası ne de tam hız arabası ama Türkiye yolları için biçilmiş kaftan. Buna benziyor.

Cyclocross kesinlikle süper tercih.Bende bir hafta önce Specialized Tricross x3 sport aldım.Profil fotoğrafımda gözüken bisiklet .Gerçekten mükemmel ,araziya hiç girmedim ama asfalt performansı çok iyi.Düz yolda rahatca 50 km hıza ulaşabiliyorum.Açıkçası araziye girmekten biraz çekiniyorum hemde bisikleti temizlemeye üşeniyorum :)

Geri