Scudo Sports

Cyclocross almayı düşünenler ama kararı veremeyenler... CYCLOCROSS ALIN :)

@crosscyclist yazmiyor hayir. Saticiya sormaniz lazim. Ama çoğunda yok

Scudo
O mu... bu mu... şu mu? derken tekrar özüme döndüm, kafam rahat, huzurluyum... :)

Öncelikle alttaki resimdeki yol bisikletini benzer kadro yapısından dolayı, yol bisikletine olan bağlılığım ve 50/34 aynaya alışıklığımdan dolayı alıp, kalın tırtıklı lastik yapıp Cyclocross olarak kullanmaya karar vermiştim... Vaz geçtim, kıyamadım bisiklete...

Sonra madem bir tane yol bisikletim var, yanına da şöyle iyi donanımlı, 28 jantlı, her türlü yola gelen güzel bir şehir / trekking bike alayım dedim... Aldım.. ilk hafta sonu ayarlarını yapmak için 15-20 Km kısa bir tur yaptım, herşeyini ayarladım.. Hafif araziye de giriyorum, asfaltta da gidiyorum, herşey miss... modunda bindim.... Ama biraz kıllanmadım değil.... drop-bar daha mı rahat ne diye kendi kendime sordum.... Lan bu ön maşa amortisörlü ama kilitli, fakat kilitlesem de asfaltta giderken bi gariplik, bi zorlanma, bi yoruculuk var.. hayırlısı bakalım dedim...

İkinci hafta sonu, dur ben şuna bi sağlam bineyim diye çıktım... Ağırlıklı asfalt olmak üzere bol rampalı, hafif arazili bi 60km kadar sürdüm....

Eve geldim, güzelce üzerindeki hafif tozu kiri temizledim..lastiklerini bile sildim...Attım arabaya, aldığım bayinin yolunu tuttum... :)

Bayi arkadaşım sağolsun beni hiç üzmedi, sadece iç-dış lastik parasını alarak bisikleti aldığım fiyattan geri aldı...

Yerine de ilk başta cyclocross yapmayı düşündüğüm yol bisikletini verdi.. "Al sen bundan başkası ile mutlu olamazsın artık" diye bir kez daha uyardı... Daha önce de uyarmıştı, idrak edememiştim... şimdi ettim... Lastik mastik de değiştirmeyecem.. hafif arazi ile de işim olmaz.....

Olmuyor abicim... K..ın bir kez yol bisikletine değdi mi, onun hafifliğine, süratine, yokuş çıkma keyfine, dropbar'ın şekline bir kez alıştın mı bi daha mümkün değil başka bisiklete binemiyorsun.... Malesef sonunda şahsen ulaştığım nokta budur...

Ben ettim siz etmeyin.. Ya yol bisikletine hiç bulaşmayın.. bulaştıysanız da başka macera aramayın... Başka tür bir bisiklete binişinizin her kilometresinde inanın aaaah...ah.. diyorsunuz..

Benim şu anda mis gibi iki adet yol bisikletim oldu.. Allahtan biri evde, diğeri yazlıkta da taşıma derdiyle uğraşmıyorum.... Biri kaliper frenli, diğeri disk frenli.. ne fark var derseniz, disk frenli daha iyi duruyor.. :)

Benim gibi kafa karışıklığı yaşayan birileri varsa belki bir nebze fikir verir diye paylaşayım dedim...

Yeni alet şudur.. Daha bi endurance road bike tarzında olduğu için daha bi "performanslı gezinti bisikleti" modunda kendisi..:

(link)

Henüz TR'ye gelmedi bu modeller... Şu da testi, baya övüyorlar:

(link)

@crosscyclist şahane bir excell çalışması tebrik ederim.

@yyokes , abi benim listemde de var bu, cyclocross almayı düşünüyorum aslında ama bunun parçaları çok hoşuma gittiği için bu bisikleti de ekledim. ankaradayım bulup deneyebilirsem karar vercm ben de. 1 ay sonra da istanbula gitcm bakalım belki orda buluruz. sen nerden almıştın? yurtdışında mısın?

@kamer32 Bu benim aldığım "yol bisikleti" yalnız, cylocross değil.

Yol bisikleti kullanıcısı olduğum için bu revelator sky blue modelini ( henüz TR'de yok ancak bayiye önden gelmiş bir adet ) alıp, cyclocross lastikleri takıp kullanmayı düşünmüştüm. Ama alete kıyamadığım için lastikleri değiştirmedim... Vaz geçtim hafif araziden vs.. ( Arada başka maceralara da girdim ama uzun sürmedi..)

Bunda F8 maşa ve disk fren var. KTM'nin Canic CXC modeli ile benzer bir kadro yapısına sahip olduğu için niyetlendim ama vaz geçtim.

Sen cyclocross istiyorsan bakacağın bisikletler şunlardır:

(link)

(link)

Cube cross race pro 180 lik bir vatandas icin uygun kadro boyu nedir
Frame size list filan var midir

Taban boy 53 iyidir, ben 170'im. 51 olmadığı için es geçmiştim. Tabiki iç bacak boyunuzun bu hususta en geçerli ölçü olduğunu yine de unutmayın, ilgili konularda mevcut bu oranlar @crosscyclist

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
cyclocross almayı düşünen arkadaşların aşağıdaki linke göz gezdirmenizi öneririm.
1500 USD nin altında en iyi 15 cyclocross bisikleti öznel olarak sıralanmıştır
(link)

• Beğen
Tepkiler: yakubi
@crosscyclist güzel bisiklet hayırlı olsun. ah bir de fren hidrolik borusu oradan geçmese ne hoş ne mükemmel olurdu :)

@crosscyclist
Peki bunlardan birini nasıl veya nerden alabilirizki

@itsaboutyou
Nerden ve ne kadara aldınız en uygunu arıyorum. benimde ilgimi o model çekti 27 vites olması hoş. maşasindan da memnun musunuz buarada

Arkadaşlar bu eğik gidince ilgili bir sorum olacak gidonun düz bölümünden tutarken hızla ilerliyorken birden durma ihtiyacı oluştuğunda frene uzanmak zor olmuyo mu

Geri