@grunwalder01
Öncelikle çoğu fark senin kullanarak anlayabilecegin ayrıntılardir. Ve MTB ile girebildigim çoğu araziye ccxle de rahatlıkla girebiliyorum,hopluyorum, zipliyorum,kaldırımdan iniyorum vs., yalnız konfordan ödün vererek... Tamam ccx daha hafif arazide ve yolda yorulmazsin, bozuk düzen zeminde, özellikle patikaya dik olan hendek lerde MTB ile tabiri caizse "tak tak tak"diye hızını cok kesmeden gidebiliyorsan ccx te o Olmuyo. Sabit masa yuzunden hızı düşürmek zorunda kalıyorsunuz. ote yandan MTB ile pek sarsıntı hissetmediğin yollarda ayni hızla 700x28 lerle gidersen maşallah cakılları bile hissediyorsunuz. MTB vites sistemi düşük jant 26 liksa cok zorlar.hızlanmada ve hızı korumada. Fakat cyclocross ta yokuş yukarı bile çıkarken pedala yüklendiğimde uygulanan en ufak bir kuvvetin ivmesini bile hissediyorsunuz. Bütün kuvveti aynen yola veriyor.on amortisör gibi enerjiyi sonumlemiyor. Sayabilecegim birçok avantaj yol bisikletiyle hemen hemen aynidir. Tabi ki çoğu kritter sizin performansiniza, aliskanliginza zevkinize bağlı fakat çok extrem şartlar dışında ve on amortisör un konforu, titreşim, arazideki hız koruma vs haricinde her türlü MTB yerini alabilecek bi arkadaşımız cyclocrosslar. Yıllardır MTB kullandım sonunda ccx aldim pisman miyim degilim durumu olan herkese tavsiye ederim. Yok ülkenin kaldırımı yüksek, yok ülkenin yolları taştan çıkarıyor bisikletlileri baştan gibi bahanelerle asfaltta sürmek için MTB ye yonelmeyin, mtb+ince teker isi kurtarıyor ama tadını alamiyorsun ne surduğunun , o yüzden gidin ccx alın, asfalt cayır çimen topak şose demeden sürmenin keyfini çıkartın. Saygılar
E:imla