Scudo Sports

Cyclocross almayı düşünenler ama kararı veremeyenler... CYCLOCROSS ALIN :)

@Mustafaaa71

Eğik gidon (dropbar) üzerinde temelde 3 tutuş konumu var malum. Bunlar bahsettiğiniz üstten tutuş, daha aerodinamik olan hood (vites/fren kollarından) tutuş ve en aerodinamik pozisyon olan drop (alt kısım) tutuşu.

Normal bir yol bisikleti kullanıcısı yüksek hızda sürüş yaparken rüzgar direncini azaltmak için öne eğilir, yani ya hood veya drop tutuşu konumundadır. Bu konumlarda zaten fren kollarına hızlıca erişim mümkün. Üstten tutuşu ise genelde yokuş tırmanırken ciğer kapasitesini artırmak için kullanır. Burada yüksek hız şansı pek yok zaten.

Bazı cyclocross modellerinde ise değişen arazi koşullarına uyum için üstten de erişilebilecek ilave fren kolları vardır. Bkz:

http://cdn.velonews.competitor.com/wp-content/uploads/2011/04/IMG_0367.jpg

Çok isterseniz bu kolları ayrıca alıp bisikletinize eklemeniz de mümkün. Ancak genelde yol kullanıcıları biraz ağırlık takıntılı olduğu için gereksiz tüm ağırlıktan kurtulma yoluna gider.

Scudo
Gerek yok o extra fren kollarına, neticede bu alet ile downhill yapmayacaksın MTB gibi.
Hood tutuşunda fren kollarına çok rahat erişiyorsun panik frende dahi.. Sıkıntı yok..

@Mustafaaa71

@Mustafaaa71 selam hocam , geçen sene kaçkar bisikletten almıştım , sonradan yol bisikletine geçtiğim için sattım , hem drop barda hem gidonda fren var sıkıntı olmuyor panik frenlerde.

Genel olarak herşeyinden mennundum , ama biraz daha hızlanmak istedim :)

@Mustafaaa71 Merhaba çoğunun bayileri bir çok şehirde mevcut tabi olmayanlarda var. Ancak ben yeni bisikletimi cube cross race proyu şiddetle öneririm.
upload_2016-6-13_8-20-10.png
Bu tablodaki f/p olarak en uygun model olduğunu düşünüyorum. Şansıma beğendiğim modelin 2. el çok az kullanılmış ve 56 kadro boyu karşıma çıktı.

@crosscyclist

tablonun orijinal ( okunabilir ) halibi paylaşa bilir misiniz acaba ? maşallah çok detaylı bir çalışma .

@crosscyclist dün Bafra dan Atakum istikametine pedallarken Öz bisikletin önünde gördüğüm kırmızı-siyah makina sizin miydi? Bisikletiniz görsel olarak gerçekten harika fakat f/p olarak en uygun olduğu tespitinize katılamayacağım , Erdoğanlar'da sıfırı taksitli 5260 tl

@Sadettin Z.
Sağolasın baya açıklayıcı oldu bu

@itsaboutyou
Ya bende o eğik gidona Ne kadar hayransam yol bisikletlerinin çıtkırıldım görüntüsünede o kadar gıcığım en iyisi cyclocross dedim kendi kendime. bi an öğrenci halimle o parayı verebilecegime inandım bu arada :rolleyes:gianta param yetmeyecek carraronun cx giroyu Alacam bende 2500-2600 civarına indirebildim.:krnz::):):komik:

Bunlar çok pahalı :(:(

@crosscyclist
Bunlar çok pahalı :(:(

@emir yakup bulut

Evet o bisiklet benimdi bakin birkac gonderi oncesinde hazirladiigim tablodan istifade edebilirsiniz 105 setli cycle crosslara baktiginizda fiyat avantajini daha iyi mukayese edeceksiniz

@isamorgil

Bilgisayarimdan iki parca olarak yuklerim hatta okuyorsa excell dosyasini atmaya calisicam gun icinde

@isamorgil
orjinal tabloyu ekli dosyada paylaşıyorum

KTM canic CXA nın arka grubu ultrega yani 20 vites tabloda 22 yazıyor.
İlgili arkadaşların dikkatine!
Umarım faydasını görürsünüz ben tercihimi cube cross race prodan yana yaptım

@crosscyclist

teşekkür ederim gerçekten de güzel bir çalışma. benim de gözüm Scott 2016 Speedster CX10 Disc kesiyor ama dur bakalım :)

Bu gidonları eğilerek kullanmak sırt/bel ağrılarına yol açıyor mu?

cyclocross bisikletler konfor için pek uygun bisikletler değlllerdir, bu bisikletler çok uzun olmayan bir zaman dilimi içerisinde toz toprak parkurlarda yarışmak için üretiliyorlar, bacağınıza kadar çamura gömülebildiğiniz bir yolda en önce bitirmeye çalışıyorsunuz, konfor son planda. uzun tur için çok uygun değiller bence.

Tur mesafelerim arttıkça boyun ve bel ağrılarım artmaya başladı. 30km+ üstü turlarda kullanmak için Cyclocross almıştım ancak bikaç değişiklik yapmam gerekecek, bunlardan ilki gidon boğazı olacak sanırım.

(link)

Bunu alıp kendim toparlamayı düşünüyorum.
Elimde birkaç parça var, (jant seti, 105 arka aktarıcı ve aynakol)

Ne dersiniz?

@Tunafish Ben komple bisiklet olarak aldım, şimdilik kadrodan yana bir problem yaşamadım. Renk konusunda siyah/yeşil olanı tavsiye edebilirim.
Sizde komple bisiklet olarak alsanız elinizde olanları değiştirip kalanları satsanız belki daha az maliyet ve sürede bisikleti kaldırabilirsiniz.

@Hakan® bey, öneriniz için teşekkürler. Ne kadara mâl oldu size bisiklet?
Belki dediğiniz gibi daha karlı gelebilir, küçük hesaplara girmem lazım :D

@Hakan® teşekkürler
Dün güzelbahçe bisiklet.com mağazasına gittim fiyatta da anlaştık, sağolsunlar saatlerce anlattılar tam alacaktım ama yıllardır hastası olup da yurtdışından getirtmediğim şu maşayı gördüm;

(link)

şu an yine kafa karışmış durumda; :D

bugün gidip ya bisiklet + bu maşayı alıcam , ya da kadro + bu maşa yı alacam.

artık bugün karar vericem bıktım artık :D

• Beğen
Tepkiler: Hakan®
Geri