Scudo Sports

Cyclocross almayı düşünenler ama kararı veremeyenler... CYCLOCROSS ALIN :)

@kamer32 Hiç cyclocross kullanmadım ama çokça araştırdım bu bisikletimi almadan önce. Geometri farkı, kablolama şekli ve lastik kalınlığı farklı ancak benim bisikletimde slick lastikler mevcut dişli lastiklere göre çok farklı. 32 lik dişli lastik takıldığında hafif arazide sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum. Bozuk asfaltta, parke taşlı yollarda çok kullandım. Bisiklet grubumuzda dağ bisikleti de mevcut şehir bisikleti de onların girdiği bütün yollara girdim. Kablolama avantajı ağır arazide bisikleti omzunuza almak için avantaj başka bir mantığı yok. Geometri olarakta kendi bisikletimi uzun yolda kullanım için daha avantajlı olarak görüyorum.

Scudo
yakında kendi cyclocross bisikletime inceleme hazırlayacağım ama buraya yazayım bi kaç bişey.
35 lik semi slick lastikler ile düz yolda ortalama tempo ile 28- 33 arası çok rahat gidiyorum. az tempo arttırması ile 36 ya çıkıyorum. 40km yi uzun süre tutamıyorum çünkü uzun zamandır kondüsyonsuz kaldım.
ilerki zamanlarda 25 lik slick lastik takıcam. fren tutuşu hidro kadar değil ama yeterince tatmin edici fren gücü var.
bozuk yollara hiç çekinmeden girebiliyorum. bi kaç kaldırımdan atlama yaptım. yaparken çekindim mi. tabikide hayır. :D biraz sert düşüyor ama güzel
35 lastikten 25 e geçince neler değişecek merak ediyorum. şimdilik 35 lastiğe alışıp 25 e geçince neler ne kadar değişecek merak ediyorum.
bisiklet = cannondale caadx tiagra set...

@chnkrmz bende caadx 105 kullanıyorum, 35 sammy slickten 28 conti 4seasona geçtim bahar öncesi. Gayet memnunum, ama 25 çok ince olabilir, yol tutuşunuzu ıslak zeminde tehlikeye atabilirsiniz. 28 idealdir, forumda da göz atarsanız genel yönelim 28den yana. Eğer ölçü konusunda tereddütleriniz var ise aklınızda bu seçenekte bulunsun derim.

Rohloff gobekli cyclocross var mı acaba , bana çok mantikli geliyor bu birleşim .

@kamer32, ben de aynı şekilde düşünmüştüm ama yol bisikletinin "yol bisikletliğini" bozmaya kıyamadığım için vaz geçtim...

50/34 aynakolu olan cycocross standartta yok, olması da mantıklı değil zaten çünkü hep çamurda vs. yarış yapıyorlar ve bu gibi durumlar için daha küçük dişli gerekiyor.. Büyük dişli yolda basıp gitmek için..

Nacizane, yol bisikleti alın süratin ve kullanım konforunun keyfini çıkartın...

İleride de ( benim şu anda yaptığım gibi ) konforu ve sürati yüksek bir trekking / şehir bisikleti alın, hafif araziye vs onunla girin...

Yol bisikletini cyclocross yapmak bana da ilk başta mantıklı gelmişti ama görüyorum ki o güzelim alete tırtıklı kalın lastik takmak ruhuna aykırı...

Haa, parkurunuz genelde hafif arazi ise, asfalt az ise o zaman da standart bir cyclocross alın.... Ama asfaltta yanınızdan yol bisikletli birisi tapa gaz geçince de çok hayıflanmayın... :) (Gerçi bu aynakol veya lastikten ziyade, sizin kondüsyonunuz ile alakalı. Ben yol bisikleti ile uçuyorum şeklinde giderken yanınızdan babanın biri şehir bisikletiyle basıp uzayabilir...)

Bu bisiklet işinde "tek bisiklet" diye birşey yok, onu anladım ben artık... Binme şeklinden maksimum randıman almak istiyorsan ona uygun bisiklet alacaksın..Bütçe planlamasını ona göre yapmak lazım.. Bana bi bulaştı, Yamaha scooterimi sattım, bütün parasını bisiklet ve ekipmana gömüyorum diyebilirim... Pişman mıyım? Hayır..

Cyclocross da kendi başına bir klasman .. O klasmanda binmek istiyorsanız yine bu aleti almanız gerekiyor... Apayrı bir olay cyclocross...

Merhaba,
Asagidaki tiagra ve 105 set iceren secenekleri iceren bir tablo olusturdum. Burda scott speedster cx 10 sanki digerlerine gore daha ustun gibi duruyor. Fikirlerinizi rica ediyorum

Dosyalar

• Capture+_2016-05-31-15-48-23.png
    Capture+_2016-05-31-15-48-23.png
    85,9 KB · Okunma: 75
@crosscyclist çok zor sormuşsun dostum... :)

İlk bakışta Giantın 50-34 aynakol olan modeli bir ilginç geldi... Ama KTM hafifliği ve 105 donanımı ile kafa uzatıyor... Burada fiyat farkına çok fazla takılmayacaksın bence.. KTM'ciyim bu arada ama bu tabloda çok muallaktayım, kolay gelsin..

Giant iyi gibi ama kadroları beğenmedim... KTM kadrosu çok güzel, yakından gördüm... disk fren-V fren mevzusuna fazla takılma bence.... ikinci SCOTT f/p olarak fena durmuyor.... Cannondale yakışıklı duruyor ama Cube'lar da fena değil, özellikle beyaz olan....

Çok karışık çook....

Bu tabloda ben yine bildiğim yoldan gidip KTM derdim ama çok da emin konuşmuyorum...Beyaz cube aklımı çelmiyor değil...

Canic CXA'yı inceledim bu arada, alu olmasına rağmen hafif baya...

@yyokes evet biraz karışık ama kritik bir kararın eşiğindeyim :)
Scott speedster cx 10 un diğerlerine göre fark yaratan olayı arka attırıcının ultrega olması. Bence de f/p olarak sanki scott bir adım önde gibi..
göbek ve jant sistemleri hakkında pek bilgi sahibi değilim.

@crosscyclist

maşa materyali var mı tabloda ben mi göremiyorum?

@crosscyclist merida cyclocross 500'ü neden dusunmuyorsunuz?

@crosscyclist estafirullah.. ama merida turkiye veya asli bisiklet (asli bisiklet merida turkiye distrubutoru olabilir) ile gorusmustum. 52-54-56 kadro boyunda getiriyorlarmis sadece. 4800 fiyat vermisti bana. 2000 pesin olursa 4000 olur demisti. Bence dusunun. Arka bacaklarinda bagaj icin delik yok. Ama zaten tarz o degil. Ben ingiltereden getirttim kardesime. Memnunum.

Dosyalar

• edited_FB_IMG_1463935456032.jpg
    edited_FB_IMG_1463935456032.jpg
    32,8 KB · Okunma: 41
@o.kucuk :) gerçekten meridanın cyclocross modelinden haberim yoktu.
f/p olarak gayet iyi duruyor. hatta en rekabetçi seçenek denebilir. Bagaj için delik olmaması benim için bir dezavantaj turlarda da kullanmak isteyebilirim.

@crosscyclist hocam iste ben bunu ingiltereden aldigim siteden biriyle gorustum.
(Eski mtb merida.big nine tfs 500 idi benim. O yuzden bunu almak istedim cunku kadro kalite ve geometrisi iyi.) Adam dedi ki: this is not a touring bike dude. This is sparta...

@o.kucuk evet adamın bisiklet haricinde fantastik filmlere de ilgisi varmış :)
Siz meride 500 kullanıyor musunuz? tercihiniz ne oldu?

@emir yakup bulut TR fiyati 4800 idi. Oncelikle TR'ye 59 kadro (52,54,56) getirmediklerini ogrenince yurt disini arastirdim.
900 pound idi (£1=4.15 TL idi)
Almayi dusundugum tredz.com iki gunluk 100 pound indirim yapti. Bir arkadaş aldi, bir arkadaşta getirdi. Yani toplam 800×4.15= 3320'ye gelmis oldu. Bir kisim poundu daha ucuzken almistim. 4.05 filandi,,, Hoca başbakandı filan...
Yani ucuza mal olmasi biraz şans ve iyi dostlar sayesinde oldu.

• Beğen
Tepkiler: emir yakup bulut
Selam bagaj deligi olup olmadigi ozelliklerde yaziyor mu ben genelde goremiyorum

Geri