Scudo Sports

Cyclist Türkiye

Scudo
Size diğer dergilerin ucuz olduğunu söyleyen kim acaba ? Benim cümleme dikkat edin orada "Türkiye şartları için" diye bir ibare bulacaksınız. Değerlendirme yaparken tek bir kıstas üzerine konuşuyorsunuz o da alım gücünüz. Herkes o dergiyi alabilir bence ama önemli ve can alıcı soru şu " herkes ne kadar süreyle alır " bu ülkede ben buraya paragraf dolusu metin yazamıyorum çünkü okuma alışkanlığımız yok. Daha sayayım mı size ? Dergi zaten kendi masraflarının büyük kısmını reklamdan kazancak ki umarım öyle olur. Reklam içinde bence herkese ulaşmaları lazım. Hiç alakası olmayanın bir alışveriş merkezinde gazete bayisinde bile olsa raflarda dergiyi görüp alabilmesi için fiyat politikası izlenmesi gerekiyor. Dergilerin fiyatlarının bu noktada olması okuma alışkanlığının olmamasıdır. Tok satıcı ahkamını güdüyorlar. Bu fiyat olayına bakarken tek bir taraftan bakmak yanlış. Zamanında kocaman kataloglar yaptırmış biri olarak şunu söyleyebilirim ki elimizde tuttuğumuz derginin maliyeti çok cüzi. Ben aslına çok net pozitif bir eleştiri yapıyorum. Herkesin yaptığını yapmayın diyorum cyclist Türkiye dergisine. Bu yapıcı olmaktan geçer. Eğer bana tek taraflı eleştiri yapacaksanız bence argümanınız zayıf kalacak. Çünkü bu dergiyi çoğumuz alacak belki beğenmicek almayacak sonradan. Benim fikrim budur.

10 tl psikolojik sınır bence, 9.5 tl derginin fiyatlandırması açısından mantıklı bi fiyat. Ama bence tüketici için çok. Sigarayla şunla bunla kıyaslama yapmanın da bi mantığını göremiyorum açıkçası, bu şekilde düşününce 1-2 liralık şeye hayrına 10 lira vermemiz isteniyormuş gibi hissediyorum ben. Üstelik sigara da kullanmayan biriyim, işe servisle gidip geliyorum, elektriğim, suyum ücretsiz, yemeğim iş yerinden, yani yaptığım harcamalar tamamen kişisel zevklerim için şu an. Benim gibi biri o zaman neyden vazgeçip vermeli bu parayı?

Dergiyi alırız bi kaç ay, bakarız içerik iyi mi diye, iyiyse o şekilde devam ediyor mu diye bakarız, kötüyse bi iyileştirme çabası var mı diye bakarız. Sonuçta da ya almayız, ya da almaya devam ederiz, abone oluruz, vs. Ama sigara içen yakar sigarasını öyle okur, ama alkol içen alkolle okur, ben de alırım yarım kilo çiğ köfte kıvırıp kıvırıp yutarım bi taraftan.

• Beğen
Tepkiler: Onur Ali İmren
Bir bilgisayar ya da akıllı telefona sahip olmuş birinin(ki buraya yazabilmesi için bunlara sahip olması gerekiyor), aylık 9.5 liralık bir harcama yapamayacağını düşünmüyorum. İnsanlar bunu bir günde içtiği sigaraya veriyor. Yani yakıyor. Baya bildiğiniz parayı ateşe verip yakıyor. Bunu en fakiri de yapıyor en zengini de. Bu yüzden "alım gücünüze göre değerlendirme yapıyorsunuz" yanlış bir ifade. Mesele 9.5 lirayı neye harcamak istediğiniz, 9.5 liranız olmaması değl.

• Beğen
Tepkiler: alabao
Bence fiyat gayet normal.
Bugün "özel bir konu üzerine olan" herhangi bir dergi fiyatı bu civarda. Atlas örneğin 9 TL, Atlas Tarih 12TL, Fotoğraf Dergisi 7.5TL, Andante 8TL, NOTOS 12TL, Jazz 10TL vs. vs.
Bu yüzden fiyat gayet uygun. Atıyorum Cycling Plus gibi bir dergiyi Türkiye'de kitapçıdan almaya kalksanız (en son geçen sene aldım, daha sonra yarı fiyatından ucuza abone oldum) fiyatı 35TL...
Arkadaşların da büyük bir özveri ile bu işi yaptıklarını düşünüp fiyatının tam kararında olduğunu düşünüyorum.

@Edip Dinçer
Edip bey şimdi benim ayda en az üç dört dergi aldığımı düşünürseniz ekonomik olarak büyük bir rakam tutuyor. Tek kelimeyle Türkiye'de dergiler pahalı.

Bu arada şimdi bende aldım dergiyi. Bakalım içi inşallah doludur ve hazırlayanlar emeğinin karşılığını bulur.

• Beğen
Tepkiler: homosapien
Okuyan belediye otobüsünün koltuğunda filan bıraksın dergiyi de bulamayanlar da sebeplensin.

Ben Atlas'ı okuduktan sonra bırakıyorum başkasının bulabileceği bir yere. Kütüphanenizde saklayınca değerlenmiyor. Sonra ev taşırken sorun oluyor dergisiydi gazetesiydi.

Destek olacağımıza köstek oluyoruz. Çoğu kişinin burada para veripte gerçekleştirdiği hobileri,zevkleri vardır. Bu dergiyi alıp okumakta bir hobidir ayrıca içeriği görmeden de yargısız infaz yapmak doğru değil. Hem ilk sayı hem de bisiklet adına başka dergi var mı ? İnsanları bisiklete teşvik edecek, raflarda yerini alacak başka dergi var mı ? Ben bilmiyorum ve duymadım. İlk sayıyı al memnun kalmaz isen alma. Ama ben memnun kalsam da, kalmasam da destek çıkmak adına her ay almayı düşünüyorum.

Otobüs koltuğuna bırakılacak bir dergi değil (isteyen bırakır tabi) bir de Türkiye 'de ilk ve tek olan bir dergi, belki parası olan arkadaşlar 2 tane alıp okuluna,işyerine bırakabilir ki ben öyle yapmayı düşünüyorum. Fiyat çok normal arkadaşlar, içeriğini bilmiyorum ama Nat Geo yada Geo gibi dergileri takip ediyorum bazen içeriği bomboş fakat 10 lira veriyoruz fakat içinde hiç bir bilgi yok. Hatta Geo aldım bir kere İsviçre alpleri konusu var diye ama adamla internetten bulup yapıştırmışlar herşeyi. Ayrıca yurtdışında bile ki o kadar sponsora rağmen dergiler 15 TL den aşağı değiller.

Ben kendimi anlatamadım neyse. Dergide emeği geçen tüm arkadaşlarımızın emeğine sağlık. Bu işler mücadele işleri ve hepsine kolay gelsin. İnşallah bu proje devamlılık arz eder ve bizde destekçisi oluruz.

Bisiklet dergileri de Otomobil dergileri gibi çoğalırsa 7₺ olur en aşağı. Daha da ucuz olmaz.

Az önce Facebook sayfalarında paylaştıkları videoda şöyle bir ayrıntı yakaladım, ilgilenenler olabilir :)

Dosyalar

• abonelik.PNG
    abonelik.PNG
    38,2 KB · Okunma: 116
  • Beğen
Tepkiler: Murat B.
@Batuhan Köksal
Abonelik için (link) adresi verilmiş ama internet sitesi henüz yayında değil.

@turanilhan
hahah kaç kişi dergi alıp okuyor sanıyorsunuz? Ülke de okuma oranı düşük.

Felsefeciler gelmiş hemen,paha farklıdır şudur budur. Evet,evet biliyoruz bizde. Herkes kendi adına konuşuyor zaten.

Bugün kartal da bulamadım dergiyi,akşam üstü kadıköye bakacağım. Bende yer söylerim buradan. Fiyat konusuna gelince 9.5 TL biraz tuzlu. Bence yorumlar dikkate alınmalı,yapılabiliyor ise yapılmalı daha uygunu. Emeğe her zaman saygım var,teşekkür ederim böyle bir dergi için.

Bir de bir arkadaş almanyadan sanırım bir dergi üyelik fiyatı yollamış,orası almanya sizde biliyorsunuz.

Dergide bulacağınız herşeyi artık internet üzerinden bulabilirsiniz, dergi dönemi tarihe karışmak üzere...
Dergi okumak günümüzde bir kültür seviyesi değil bence böyle algılanmamalı.Tamam destek vermeliyiz elbet fakat dijital ortama daha ağırlık verilmeli.Artık hangi araba, motosiklet dergisi milyonlar satıyor sanıyorsunuz? Hiçbiri satmıyor dijital ortamda takip ediliyor.Destek amaçlı cağaloğlundan ilk sayıyı aldım ama 9.5lira heray vereceğimi düşünmüyorum.

@Onur Ali İmren
Almanya değil İngiltere. Yani 6 sayısına 40 euro'ya üye olabildiğiniz Cycling Plus ile aynı ülkeden. Ama Rouleur'un içerik ve doluluk olarak en iyi dergi olduğu söyleniyor. Okumadığım için bilemiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Onur Ali İmren
@nolef

Açıkçası ben dergi okumayı çok seviyorum. Evde otururken, dışarıda kahve içerken veya bir parkta zaman geçirirken -hele bir de deniz kenarında bir yerdeysem- elime bir dergi/kitap alıp okumak bana inanılmaz keyif veriyor.
Bu tip bir yerde oturup, önüme dizüstü bilgisayar açıp, elime tablet alıp oturmak biraz garip geliyor açıkçası :). O yüzden basılı yayın iyidir. Hele bir de kullandıkları kağıt geri dönüştürülmüş kağıt ise ;).

20 yıl kadar önce yaklaşık 3 yıl süreyle dergicilik yapmış biri olarak söyleyebilirim ki, derginin satıp satmadığını fiyatından çok içeriği belirler.
Bugün şartlar o günkü gibi değil, artık her şey netten takip ediliyor, doğrudur. Ama yerel ve zevkli bir içerikle çıkacak bir bisiklet dergisi 9,5lira olsa da satar bence.

Geri