Scudo Sports

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ''Tour of Turkey 2010''

Scudo
turun resmi sitesine aslında yazmak lazım aman vala bıktım ya yazmıyorum atık izlmiyorumda trtden en güzeli eurospor

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
gerçekten yorum ve anlatım bir facia,,caner eler ve aydan çelik, sarper günsal anlatımlarıyla ve yorumlarıyla zevkli bir izlenim sunuyorlar,eurosport a teşekkürler.bırakın yarışan yabancı sporcuların isimlerini , milli takımımızdaki arkadaşların bile isimlerini bilmeyen biri spiker koltuğuna nasıl oturur? yarışın sonucunu ancak isimler ekrana geldiğinde söylüyorlar , içler acısı ama trt den fazla şey mi bekliyoruz.

@fatih71

Kimse kusura bakmasın arkadaşlar ama bisikletçiyim diye geçinip 11nisan tarihinde baraj keşfedenler , mangal keyfi yapanlar varken belki o gün bu yarışın olacağından bile haberi olmayan halkımızı suçlayamıyorum...Ne kimseye sataşmak ne de kimseye laf çarptırmak niyetinde değilim fakat böyle güzel bir organizasyon varken, dünyanın gözü bu yarıştayken , burnunun dibinde bu yarışçıları görme imkanın varken sen mangala gidiyorsan ;bisiklet senin için bir sevda değil, mangala giderken kullandığın bir araçtan öteye gidemez. O zaman Kartal marka bir arabayı tavsiye ederim....

@Bülent ÖZER

kesinlikle haklısınız bir etapta pletonun önünde yarım saat gitse tv yarım saat onu gösterecek. bu kadar basit bir şeyi niye yapmıyorlar.

2 soru bilindiği takdirde bianchinin bisiklet verdiğini duyunca hemen telefonu aradım.2 soruyuda doğru bildim.adresimi ve diğer bilgileri bıraktım.20 nisan tarihinde trt'de kazananları görücekmişiz.bakalım nekadar doğru :)

Mustafa Sayar (milli sporcu) güzel bir konuşma yaptı ;Bu rakiplerle mücadele etmemiz mümkün değil sadece grupla iyi yerlerde bitirmeye %15 barajına girmemeye uğraşıyoruz dedi Çocuk doğru söylüyor bir bakıma, ama isviçrede almanyada günlerce aylarca kamplarda çalışıp hertürlü imkan sağlanıyor milli takıma, yinede mücadele grubun içinde kalabilmek için o zaman şöyle bir gerçek ortaya çıkıyor yarışı kazanan sporcu ile mustafa sayar aynı yaşta demekki adamlar bizden genetik olarak üstün ne yaparsak yapalım onların seviyesine ulaşmamız zor.

Bisiklette olay "kendine güven" konusuyla baglantılı.. Belki evet ikisi de 21 yasında.. Belki biri 10 diğeri 5 yıldır profosyonel anlamda ugrasıyor bisikletle(misal). Ama yine de "onlar bizden üstün biz %15e düsmeyelim yeter" demek yenilgiyi kabul etmek degil midir?

Yenilgiyi kabullenmek yenilmek degil midir?

Ben bu tarz sporlarda sporculara gereken imkan ve desteğin sağlanmadığını düşünüyorum. Spor=Futbol diye düşünen spor haberlerinde futboldan başka hiçbişeyden bahsedilmeyen bi ülkede yaşıyoruz. Eğer bu değişmezse, şuanki durumdan farklı bişey göremeyiz önümüzdeki yarışlarda da.

Geçen hafta Manavgat a gittiğimizde kaldığımız otelde genç millilerde kamptaydı , yöneticilerden biri telefonda şöyle isyan ediyordu , " Bu çocuklar her gün 140 km. gidiyor , federasyonun bu 140 km. için verdiği besin 1 muz , sen olsan gidebilirmisin bir muzla her gün 140 km. ? " evet bunu kulaklarımla duydum , ben Manavgat yarışında 3 müsli bar, 1 enerji jeli , 4 kayısı kurusu ve 1 incir kurusu ile yarışı bitirdim , şimdi düşününce 1 muzla gençleri antreman yaptırırsan , bunlar büyüdüklerindede ancak bu kadar olur Saygılarımla.

@levent sünger

Bu olaya inanmam zor siz öyle duymuş olabilirisiniz ama bunu diyen adamın samimiyetine inanmıyorum, çünkü bende genç milli takımda bulunmuş ve kamplarına katılmış biriyim 5 yıldızlı otelde yediklerimizin içtiklerimizin haddi hesabı yoktu açık büfeler ,tatlılar, meyvalar ,meyve suları vs vs sene 1990 yer Antalya, kamp yeri club hotel sera, şimdi herşey 4/4 lük ne böyle bisikletler ne böyle formalar vardı bizim zamanımızda, şimdi İsviçreye - Almanyaya performans artırıcı kamplara gidiliyor testlerden geçiliyor yabancı antrenörlerden yardımlar alınıyor, bu sporu herkes yapamaz yapar gibi görünür ama aslında kapasiten bir yere kadardır ve sen onun üstüne asla çıkamazsın işte bu tarz sporcuların üstünde yıllarca ısrarla duruluyor yanlışımız burdan başlıyor, Bakın Amerika olimpiyatlara atletizm sporcusu götürüken geçen olimpiyat şampiyonu dahil herkesi elemeye tabi tutuyor olimpiyat şampiyonu olsanız bile elemlerde başarsız olursanız olimpiyat takımında yer almıyorsunuz,bence öncelikle içimizdeki yetenekleri keşfetmek lazım biz ne yapıyoruz 2 tane konyadan 3 tane brissadan sporcuları alıyoruz ,bu arkadaşlar Türkiyedeki bazı yarışlarda başarılı olmuş olabilirler ama bu bir kıstas olmamalı yetenekli adamı keşfetmek için km/saat hesabı iyi yapılmalı 1 km 5 km 10 km yi sporcu ne kadar zamanda alıyor yüksek tempoya ne kadar dayanabiliyor bunların üstüne gidilmeli ,Mustafa Sayar bu gün son 10 kmde yüksek tempoya dayanamadık dedi buda bunun en önemli ispatıdır ben spor hayatımın son yıllarında keşfettim doğru antremanı yıllarca günde 100-150 km koyun gibi sürdük ama performans arttırıcı yada yüksek tempo antremanı nerdeyse hiç yapmadık bunu yapın diyen deneyimli bir antrenömüz her ilde olduğu gibi bizde de yoktu,kısaca doğru antrönerler, doğru sporcular ile doğru antreman yapılsa bu turda kürsüden inmeyiz.;)

@Bülent ÖZER

Doğrusu 5 yıllık bir bisiklet geçmişi olan biri olarak yazdıklarınıza karşı saygılıyım ve doğrudur, ben yalnızca duyduklarımı paylaşmak istedim , doğrusu beni şoke etmişdi , doğru spor ve eğitim politikaları ile yalnız bisiklet değil bütün olimpik branşlarda kürsüye çıkabilecek sporcular yetiştirebileceğimize inanıyorum . Milli takıma yalnış sporcuların seçildiğini düşünüyorsanız bu konuda hiç bir bilgim yok , nasıl seçilir kriterler nedir ama bence asıl sebeb 70 milyonluk bir ülke olarak potansiyelimizi iyi kullanamamız , bu eğitim sistemiyle, ki yalnızca üniversite sınavı odaklıdır , ve olmayan sponsorlük politikamızla , eğer 18 yaşındaki bir sporcuya gelecek garantisi veremezsek , 5-10 yıl sonra işsiz kalacağını bilerek hiç kimse bütün hayatını bir spora veremez, bu konuda 30-40 yıl önceye göre geri gittiğimiz bile söylenebilir hiç olmazsa önceden KİT ler vardı bir sporcunun iş garantisi vardı hatta askerliği esnasında ordunun muhafızgücü diye takımı bile vardı , bunların yerini alması gereken özel sektör bir türlü yaratılamadı , ben hala bizim sporcularla yanında giden sporcular arasında bu tip farklar olduğu için başarısız olduklarına inanıyorum , bir tanesinin özel diyetisyeni varken bizimki açık büfeden o günkü antreman için bir şeyler araklıyorsa ehh bu kadar oluyor , bu tip temel şeyleri değiştirmeden milli takımda kimin olduğunun çok önemi yok bence Saygılarımla.

@Bülent ÖZERBülent çok doğru yazmışsın.

Elbette bundan "elimizdekiler yeteneksiz" anlamı çıkarılmasın. Eldeki buysa, sonuç da bu. Önümüzde olan çok net bir gerçek var. 60-70 kişinin start aldığı elit (büyük erkek) kategoriden ancak bu sonuç alınabilir. Yani örnek kümeniz küçükse yetekeli eleman yakalama şansınız azalır. Paralel bir örnek verelim...

Ben ÖSS de köyümde birinciydim. İlçede ise 37. Gel gelelim il bazında 366. Bu aldığım başarılı sonuç ülkeye kıyaslandığında ise 7802. olmuşum... İşte biz kendi köyümüzde birinciyiz.

@Bülent ÖZER

Mustafa Sayar gerçekten güzel bir konuşma yaptı. Takdir ettim . Ancak sizin genetik konusundaki yorumunuza katılmıyorum. Bence genetik %10 etkili, geri kalan %30 antreman ve %60 yarış . Bizim sporcuların yarış eksiği gerçekten fazla ,bence en iyi antreman yarıştır.

Feyzi Babanın bugün söylediği en doğru söz ;biz gerçekten Avrupa yarış dünyasına çok uzak kalıyoruz. Adamlar ,bir minibüsle Belçika'dan Almanya'ya,Fransa'ya gidiyorlar

Rekabet az . Sovyetler Birliğinde ; 1 olimpiyat şampiyonu yetiştirmek için ilk önce 10000 sporcu yetiştirmek gerekli diye bir teori vardı . Bizde de en az 30000 lisanslı aktif bisiklet sporcusu olmalı ki bir yerlere gelelim

Saygılar

Biz ne zaman yol bisikletinde başarılı olacağız takımızı dağıldı şimdiden sanki.Takım sıralamasında göremiyorum.

Mustafa Sayar 91. oldu
İsmail Aksoy zaman barajına takıldı

Bünyamin Özdemir terk etti. Döküldük gerçekten .Kapasitemiz bu kadar .

Genel Klasmanda en iyimiz Mustafa Sayar 88.sırada 10'38" geride

Yarınki etap 209km ve yokuşlu.Takım 5 kişi kaldı.

Bu takım muhtemelen yarın 2 kişi kalır ya da tamamen dağılır.Ben o yolu araba ile gittim gerçekten çok uzun yokuşlar ve yer yer sert yerler var.

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Geri