Scudo Sports

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ''Tour of Turkey 2010''

Karnıma ağrılar saplandı.Bunlar nasıl yorumcu ya? Kim getirmiş bunları koymuş tv yi mute ye bastım da birşeye benzedi.Of ya 70 milyonluk ülkede bi bu 2 kefalmı kaldı anlatacak.

• Beğen
Tepkiler: Mösyö-balerin
Scudo
ya lütfen şu forumu ulaştırın yarın canlı yayında milet bende cabalayacam vala okusunlar yarın trt yayında iken ulşatırmaya calışıcam bu bölümü ve feyziden inciler bölümünü hehehhe yarıdmıc olun sizlerde deneyin lütfen süper bir etkinlik olur vala

• Beğen
Tepkiler: Barış TOPÇU
Türk milli takımının yarıştaki performansında şaşılacak birşey yok.Daha öncede böyleydi, yarıştan önce de sonucun böyle olması bekleniyordu.Mustafa Sayar da açıkça durumu belirtti zaten; bu yenilgiyi kabullenmek veya karamsarlık değil.
Böyle bir yarışa katılmak için sadece milli takımı biraraya getirerek yeterli takımı çıkartabiliyorsak pekte birşey beklememiz lazım.
Bülent ve Gürol abinin bahsettiği gibi bu sporda ''genler'' gerçekten önemli.Aynı çalışmayla herkes aynı başarıyı elde edemiyor maalesef.Bu genleri ortaya çıkarabilmek için de büyük bir havuzunuzun olması lazım.Aktif olarak birkaç yüz kişnin yarıştığı bir spor dalında bu sonuçlar bence iyi bile.

@Turkishflier

Benim korkum milli takımdaki 8 kişiden 2'si terk etti , 1 tanesi zaman barajından gitti. Kaldık 5 kişi. Önümüzde 2 tane sert etap var. Sıfır çekersek tam fiyasko olacak .

Asıl tango önümüzdeki iki gün oynanacak. Yazık ne hallere düştük

@Enes Ç.

bu değindiğin noktayla alakalı olarak bugünkü gazetede 4-5 sayfa spor sayfası olmasına rağmen şu an devam etmekte olan turla alakalı küçücük de olsa bir haber yoktu maalesef.

Bence bu işte bir tersilik var.Genlerle bunun ne gibi ilgisi olabilir ki.Biz yeterince bilimsel çalışma yapmıyoruz.Test için sporcularımızıı almanya ya gönderiyoruz.

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
@sea84

Haklısın , bu gen işine fazla takılıyoruz. En fazla %10 ;gerisi antreman ve yarış .

Antreman ve yarışta üst düzeye ulaşırsan , o zaman genler fark yaratabilir.

Geçen sene uluslarası standartta milli takım 1500km yarış koşmuş.Zaten 1000 küsürü Tour of Turkey

En az 6000km uluslarası yarış koşulmalı

Az yarış koşuyor sporcularımız

Bence bu işin genle alakası olabilir ama bizim başarısızlığımızın genle bir alakası yok. Çünkü gen olayı ülkelerle alakalı değil kişisel bir olaydır. Bizim ülkemizde de gen ve vücut yapısı olarak bu spora uygun bol miktarda insan bulunmaktadır.

Fakat bizim sorunumuz tamamiyle bilinç sorunudur diye düşünüyorum. Başarıya giden yolların farkında değiliz.

Fakat elbet bu işinde kahramanları çıkacaktır diye ümit etmekteyim.

takım sporları dahilinde hangi dalda güçlüyüz ki bisiklette güçlü olalım.

bireyselde de bi halter bi de güreşle kendimizi kandırıyoruz. bizim genetik mirasımızın dünyada eşi olduğuna inanmıyorum. bizde her spor dalından dünya şampiyonu çıkaracak genetik miras yoksa başka hangi millette vardır. ama gelin görünki spora yatırım yapmazsan, sporcuna yatırım yapmazsan, olacağı bu. körler sağarlar birbirini ağarlar..

@hakan sancaktar

katiliyorum.... nice seyit onbasilar cikar aramizdan, süphem yok!

Bu konu "Türkiye Turu" ama, ne yazıkki hala herkes yorumcuyla uğraşıyor. Adam (ki kendisi bu organizasyonun Türkiye ye gelmesi için uğraşan kişilerin başında gelir.) bu bisiklet yarışını iyi anlatamıyor olabilir, ama bence bu konu altında bu kadar da değer verilecek bir durum değil. Bu konu altında Gerçek anlamda "Türkiye Turu" hakkında görüşler ortaya konmalı iken herkes yorumcuya takılmış gidiyor.

Mesela turun en zor etabı hangisi, hangi etapta hangi takımlar öne çıkar, hangi sporcular sprinter, hangileri tırmanıcı, hangileri tavşan vs. bu gibi daha detaylı ve esas konuşulması gereken konular konuşulmuyor, varsa yoksa fevzi açıkalın. Yorumlarını ben de beğenmiyorum, ama bu kadarda bu konu altında tartışılacak bir şey değil. Tartışmak isteyen varsa yeni konu açılsın orada tartışılsın.

@Tolga Egemen Ertolga

Yazdıklarınıza aynen katılıyorum. Bu iş devletin desteği ile olacak birşey değil, (Çünkü devlet bu kadar desteği bir spor koluna veremez, tepki çeker) Bu tamamen büyük sponsorlarla olacak bir iş. Ayrıca sporcuların da profesyonel olması önemli, dediğiniz gibi öss ve iş kaygısı arasında kalmış, geleceği belirsiz olan sporculardan başarı beklemek yanlış olur. Bisiklet sporunun büyük sponsorlar sayesinde profesyonel (Bu işten para kazanan) sporcular yetiştirmesi gerekir.

Mantıklı bir açıklama getiremeyen X kişiler,23 YAŞ sistemine çözüm getirmediği sürece daha çoook işi var Milli takımımızın,şu andaki Milli takımn sporcularıda ya sınırda yada sınırdan bir alt kademededir.Genel tur ortalamasına baktığınızda göreceksinizki 23 yaş üstünde bir çok başarılı sporcu var.Türkiyedeki harcırah karmaşası bitmediği sürece,bırakın 30000'i, ne 5000 nede 3000 lisanslı bisiklet sporcusu bir araya toplanabilir.Türkiyede 23 yaşına gelen sporcu tabiri caiz ise emekliye ayrılıyor.çünkü 24 ise Milli takımda yer alamayacağını biliyor.Bir çok kişiyle bahse girerimki şu milli takım kadrosunda Bir Nevzat Kral,Kemal Küçükbay,Mert Mutlu,Mustafa Güler gibi isimlerede yer verilseydi.23 yaşın verdiği enerjik performans ile,Tecrübenin verdiği enerjik performans, arasındaki fark FARKEDİLEBİLİRDİ..Tabii bu benim şahsi görüşüm..Bence sporcularımızdan dahada çok Antrenörlerimizin ciddi eğitime ihtiyacı var diye düşünüyorum..özelliklede sporcu psikolojisi,fizyolojisi ve koordinasyon ve iletişimi konusunda,artık 70 git 70 gel,pc ye polarını bağla verileri al,devrinin aşılması lazım,Almanlar geldiğinde aştığımızı sanıyordum ancak takımdaki çocukları dinlediğimizde(şahsen)daha o bahçe içerisinde gezindiğimizin farkında olduğumuzu anladım.

@ADMCOACH

hocam çok güzel yazmışsın elerine salık abicim bende bunu diyorum mustafa güler yemin nevzat kral mert mutlu kemal küçük bay ah be keşke bunlar takımda olsa idi ama malesef direk yaşları geçti hesabı yapıyorlar bu yaş takıntısı nedir anlamıyorum mustafa güleri gerçketen görmeyi çok isterdim milli takımda şahsi dşüncem hem hayranıyım hemde bisiklet psoru haberleirni olabildğince izlmeye takip etmeye çalışıyorum bir seven olarak şahsi görüşüm bu tabiki ama mustafa güler abi ye çok ama çok haksızlıklar yapıyorlar inanın bir ara bıraktı adam ve geri döndü bırakıp başlaması bile süper oldu ama bildğim kadarı ile bırakması bu federasyon ve haksızlıklar yüzünden olmuşdu sanrım şu bir gerçek türkiyede bu işi prof olarak yapan bir kaç isimden birisidir bence kendisi ve mustafa güler nevzat kral kemal küçük bay gibi kişilerin federasyonda ileride yer alamalrını çok isterim gerçektende bu kişiler sporun bu cağımızda içinde olan ve çöok daha iyi anlayan bilen kişiler ah be musfa abi nevzat abi sizlerin hakını yiyorlar fed. denen canavar inşa mustafa güler abi buraları okuyordur gülüyordur belkide belkide üzülüyordur ama ben onu çok seviyorum inşa yılarca estirmeye devam eder....

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
ben de çok eleştiride bulundum ki eleştirilerimizde haklıyız ama her şeye rağmen turun düzenleniyor olması çok çok güzel bir gelişme.. umarım tüm olumsuzlukları elbirliğiyle yapıcı bir şekilde daha iyiye taşıyabiliriz.. yetkililerin duyması dileğiyle.. ancak bugünkü etaptan başlayarak izleyebileceğim etapları.. bir çok olumsuz yorum ben de yaptım ancak şunu unutmamak da gerekiyor en kolayı eleştirmek.. en zoru değiştirmek.. bisiklet sporunu seven bir şekilde bu spora ucundan kenarından bulaşmış herkes bişileri değiştirebilir aslında.. çok azız ama inanın artık çok insan gıptayla bakıyor bisiklete.. böyle böyle çoğalacağız.. meyve yediğimiz dalı taşlamayalım..

ördek kardeş aslında çoğuz en başda bir sürü biisklet dernekleri var herkes bişeyler yapmak için mücadele etse sürekli mail yazılsa belki hem daha çok tkaım kurlur hemde bişeyler süratle değişr belki ne bilim yazın arkadaşım 3 büyük takımlara en basit örnek kulüp açsınlar örnekler verin dışardaki kulüpler hakında yazılar yazın yani thy yoluna yazın mtlaka bir yerlerden bir şeyler çıkıcaktır çıkmasa bile sonuç olarak bisiklet lafı geçicek belkide meraktan dolayı dışarda olan olayları yurt dışındaki faliyetleri inlerler belki teşvik olur sonuçta ama şu feyzini indirin ya ordan :D genemi feyzi sendromu bu günde başlayacak ah be

federasyon sitesinden:
12.04.2010:
prolog sonrası 1. etap
Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun Kuşadası-Turgutreis etabını (181 km) da Alman Andre Greıpel kazandı.
Turun, 181 kilometrelik Kuşadası- Turgutreis etabında büyük çekişme yaşandı.ı Son 10 kilometresinde takımlar ataklarla birbirine üstünlük sağlamaya çalıştığı turun sonunda bitiş noktasına 4 sporcu aynı anda (4.40.33) vardı. Ancak, HTC Columbia takımından Andre Greıpel yarışı tekerlek farkıyla birinci sırada tamamladı. Yarışmada Lampre takımından İtalyan Angelo Furlan ikinci ve yine İtalyan De Rosa takımından Claudio Cucinotta üçüncü, İalyan Mattia Gavazzi dördüncü oldu.

ADIM ADIM KUŞADASI - TURGUTREİS ETABI

Söke kavşağından sonra amansız yarış başlamıştı artık. Start'tan 30 km'den sonra ilk atak gerçekleşti. ISD-Neri takımından İtalyan Diego Caccia, Cofidis takımından Cristiophe Kern, Vorarlberg takımından Philipp Ludescher , CCC Polsat takımından Thomasz Marczyinski arayı 5 dakika 15 saniye kadar açtılar. Bu grup arasında prologun üçüncüsü olan Marczyinski 32.5 km'deki sprint primini, 73.1 km'deki Bafa Gölü Türkiye Güzellikleri primini ve 117.5 km'deki Tırmanış Primini almayı başardı. Ancak ana grubun giderek artan temposu Milas Kavşağı dönülürken farkı azaltmaya başladı. Grup aradaki farkı Turgutreis'e 48 km kalıncaya kadar 1.48 saniyeye kadar indirmeye başladı. Yarış rüzgarlı ve sert bir havada cereyan ederken aldatıcı güneş onları terletmeye devam etti. Turgutreis'e 34 km kala artık ana grup ile öndeki grup arasındaki fark 30 saniyeye kadar indi.

Finish'e 30 km kala bu kez yeni bir grup oluştu. ISD takımından Oscar Gatto, Skil-Shimano'dan Yukihiro Doi ve Scott-Marcondes Cesar Sao Jose dos Campos takımından Jorge Giacinti arka grupla arasını 40 ile 25 saniye arasında değişen farkla Turgutreis'e doğru pedal bastılar. Turgutreis'e 23 km kala durum yine 40 saniyenin üzerine çıkmıştı. Ancak öndeki üçlü grup karşıdan gelen sert rüzgar nedeni ile arayı daha fazla açamadı.

Finish'e son 18 km kala öndeki üçlü grup, tempo yapmaya başladı. Yine sert rüzgara rağmen bu kez inanılmaz bir performansla açılmadı denilen farkı 1 dakikanın üzerine çıkardılar. Artık Gatto, Yukihiro ve Jorge için Turgutreis çok yakındı. Ancak Turgutreis'e yaklaşırken ummadık tempoda ummadık yavaşlama oldu. Finish'2 13 km kala öndeki üçlü ile ana grup arasındaki fark 30 saniyenin altına indi Hem rüzgar, hem yorgunluk grubu,ana grupla öndeki üçlüyü birleştirme noktasına getirdi. Finishe 11 kilometre kala grup tek parça haline geldi. Bu kez finishe doğru yeni sprintler gözlememiz gerekecekti. İşte tam bu sırada ana grupta parçalanma gözüktü. Büyük kopmalar olmadı ama atak üstüne atakla müthiş bir yarış izliyorduk. Finish'e 7 km kala Cofidis takımından Rein Taaramae öne geçti ve tek başına pedal basmaya başladı. Ancak onun da bu tek başına gidişi fazla olmadı. 3 km kala grup yeniden birleşti. Seyir zevkine doyum olmayan bir yarış izliyorduk. Ancak son metrelerde Turkuaz mayo ile yarışından 31 mayolu HTC-Columbia takımında Andre GREIPEL finish çizgisinin kalabalık önünde geçmeyi başardı.

13.04.2010
2. etap Marmaris-Bodrum 166 km

46. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 3. etabı olan Marmaris-Bodrum etabını, İtalya'nın ISD-Neri takımından Giovanni Visconti, 4.22.29'luk zamanla kazandı. 166 kilometrelik etapta İtalyan Lampre takımından Simon Spilak ikinci, Fransız Cofidis takımından Rein Taaramae üçüncü, aynı takımdan Remi Pauroil de aynı zamanla dördüncü oldu. Buna göre, yarınki etapta turkuaz mayoyu, etabı birincilikle tamamlayan İtalyan Giovanni Visconti giyecek.
Bu arada, Bodrum-Marmaris etabının tırmanış primini ISD Neri takımından Diego Caccia, sprint primini ise İtalyan Liquigas takımından Macciej Bodnar kazandı.
İstanbul prolog ve Kuşadası - Turgutreis etabını birinci tamamlayarak dikkatleri üzerinde toplayan Alman sporcu Andre Greiel ise bugünkü yarışyta dereceye giremedi.
SÜRPRİZ BİRİNCİLİK
Turun 3. etabı sonunda, Cofidis takımından Rein Taaramae, hiç bir etapta birincilik almamasına rağmen 9 saat 11 dakika 51 saniye toplam zamanla ''Ferdi Genel Klasman'' birinciliğine yükseldi. Yokuş sprintlerindeki başarılı atakarıyla dikkatleri çeken Taaramae, 3. etabı üçüncü sırada tamamladı. Ancak, ferdi genel klasman birinciliğine yükselerek yarışın favori isimlerinden olduğunu ortaya koydu.
Taaramae, etapta takım olarak fazla taktik uygulamadıklarını anlatarak, ''Yokuşlarda iyi tempo yakalamama rağmen inişte yakalandım. Son 1 kilometreye Visconti ile birlikte girdik. Ancak finişe o benden önce girdi'' diye ifade etti.
Taaramae sözlerini, ''Önümüzde 5 etap daha var. Bu akşam oturup takım arkadaşlarımızla taktiklerimizi yeniden gözden geçireceğiz'' şeklinde tamamladı.

yol bisikletindeki taktik-strateji olaylarından anlayan arkadaşlar.. şu etapları bir de yorumlasanız bi kaç bişi öğrenmiş olsak..

Geri