Scudo Sports

Corona virüsü (Covid-19)

Bende bugün PCR testi yaptırdım üzerimde kırgınlık vardı ama gece işten gelip hararetden dolayı soğuk şalgam içmeye bağlıyorum. Tutunmaya çalıştığım sorumluluklarım olan bir işim var şu işsizlik döneminde herkesin durumu böyle birde virüs çıktı başımıza inşallah negatif çıkarım :(

Scudo
Bende bugün PCR testi yaptırdım üzerimde kırgınlık vardı ama gece işten gelip hararetden dolayı soğuk şalgam içmeye bağlıyorum. Tutunmaya çalıştığım sorumluluklarım olan bir işim var şu işsizlik döneminde herkesin durumu böyle birde virüs çıktı başımıza inşallah negatif çıkarım :(
Geçmiş olsun. Umarım negatif çıkar.

• Beğen
Tepkiler: Bike Storm 09
Ortalık çok fena. Her yerden pozitif haberleri alıyorum. Salı akşamı,iş arkadaşlarımdan birisi pozitif çıktı. Bizim bir şansımız var ki ;iş yerinden pozitif çıkan birisi olursa herkese test yaptırıyorlar.Salı akşamı haber geldi ve hemen gidip test yaptırdık. Bugüne kadar 2 kere antikor,2 kere de PCR testi yaptırdım ve her seferinde negatif çıktım. Kendinize çok dikkat edin,çünkü devletin çok da umurunda değiliz..
Öncelikle arkadaşınıza geçmiş olsun, ne güzel yerde çalışıyormuşsunuz firma çalışanını düşünüyor ve test yaptırıyor. Hastanede çalışıp test yaptırmamıza karşı çıkıyorlar. Ofis 30 metre kare falan, toplamda 7 kişiyiz 3'tanesi 8-18 çalışıyor biz diğer 4 kişi vardiya dönüyoruz. Geçen hafta gece vardiyasında olan arkadaş pazar günü pozitif sonucu çıkan kişi ile doğrudan temasta olmuş hatta testten 1 saat öncesinde oturup aynı yerde yemek yiyip takılmışlar. Pozitif olan kişi evinde karantinaya çekildi, o kişi ile doğrudan teması olan 5 kişiyi işe gelmeye zorluyorlar bir de üzerine test falan yaptırmayın diyerek sıkı sıkı tembihliyorlar. Bunu yapansa iş güvenliği uzmanın ve müdürlerin ta kendileri. Çalıştığım yerin baş hekiminde ilk dönemlerde pozitif olunca ne kadar müdür ve üst yönetimde kişi varsa hepsi gidip 3'er kez yaptırdılar bize ise harcanabilir eleman gözü ile bakıyorlar. Çalıştığım firmada öyle 50-100 kişilik bir firmada değil Türkiye'de 65000 ( atmış beş bin) personeli olan Avrupalı bir firma. Ya bizim yönetim sallamasyon takılıyor yada yabancı olup başında Türk bulunan bir firma mantığı ile devam ediyorlar.

Ofis arkadaşımın eşi Mitsubishi'de çalışıyor aynı hatta çalıştığı kişi de pozitif çıktı diye tüm o bantta çalışanları tedbir amaçlı 15 gün karantinaya yollamış bir firma. Türkiye sorumlusu da Japon. Bugün itibari ile 5 günü bitirdik her ne kadar o kişi ile beraber çalışmasak da vardiya geçişlerinde illa ki yarım saatlik bir kesişim oluyor. Dün insan kaynakları ve iş güvenliğine gittim yaptıklarının doğru olmadığı hakkında "2 maske taktığı için sıkıntı olmayacaktır" diye cevap verildi. Tabi ki bu işi burada bırakmayacağım sona kadar devam edeceğim, en fazla işten çıkış verirler. Firma adını vermek istemiyorum belki Ankara, İstanbul yada diğer bölgelerde böyle olmayabilir, biraz araştırma ile bulunabilir firmanın desteklediği birde bisiklet yarış takımı var. Ücretsiz reklamınız yapayım bir tane forma da bana verin dediğimde bana da yok böyle bir şey demişlerdi. :)

Bir Türkiye standardı olarak ağlanacak halimize gülmeye devam ediyoruz. Haberlerdeki sayıları takip etmeyi bırakalı çok oldu, ama her gün gördüğümden biliyorum sayılarda ciddi artış var.

@MakRo İş yerim bu konuda gerçekten çok iyi. Çalışan hakları konusunda genel olarak böyleler. Sizinki zor bir durum tabii. Bizim İSG,insanlara kan kusturtuyor. Kurallara aykırı tek bir iş olmaz. Çalışmaya gelen taşeron firmalar ,İSG'ye uğramadan kapıdan adımını atamaz. Tabii biraz da şirket politikası bu.

nem bu zamana kadar 5 kere pcr testi yaptırdım yurt dışına gidip gelmelerde hiçbiri pozitif çıkmadı ama son zamanlarda her tarafımdan pozitif haberleri alıyorum üst komşularımızdan 2si pozitif yan binadan 4 kişi var vs yakalanmadan geçirmeye çalışıyoruz ama zor gibi görünüyor

Dillendirilmeyen bir sürü bağışıklığı uygulaması var. Sağlığından sen sorumlusun uygulaması bu.
247023 dosyayı görüntüle

Herkes kendi önlemini almalı. Bu cihaz tehlikeli mesela. İnsanlara kullanma demekle olmaz, kullanmamalarını sağlamakla yükümlüyüz. O zaman çözüm kaçınılmaz.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
biden 4-6 haftalık ekonomik kapanma new york ta okulların kapanması gündemde bizde yüzyüze eğitimin başlaması bakalım olaylar nasıl gelişecek

Ameriha 3. dalgaya geçti, ilk bunlar bitirecek virüsü

A6D32680-A60F-43DB-A79A-C9C136E568A9.jpeg

İBB Mezarlıklar Daire Başkanlığı’nın “Bulaşıcı Hastalık Ölüm Sayısı” bugün 164 olmuş.
Sağlık Bakanının ,Türkiye genelinde açıkladığı ölüm sayısı ise 92 🤬

• Beğen
Tepkiler: Fota ve MakRo
İBB Mezarlıklar Daire Başkanlığı’nın “Bulaşıcı Hastalık Ölüm Sayısı” bugün 164 olmuş.
Sağlık Bakanının ,Türkiye genelinde açıkladığı ölüm sayısı ise 92 🤬
Hocam, sayın bakana eksik bilgi veriyorlar. O eksik sayıyı verene kızın.

Uzun süredir nazlı bir ceylan gibi mahzun, Çekingen ve utangaç seyreden vaka sayımız;
-Amerihanın 200.000’e dayanması,
-Avrupa’da pek çok ülkenin 20.000 sınırını aşması,
-Çoğu ülkenin 2. dalgaya geçtiğinin görülmesi
-Artık 5.000 vakanın bile normal, düşük görülmesiyle birlikte
Tekrar yükselişe geçti! Vakanın 5000’lerin hemen başında sabitlenmesini bekliyorum ben, eh yeter da, 5000 işte. Şimdilik yeter. Diğer ülkeler 100.000 sınırını teker teker geçmeye başlasın, o zaman da 10.000’lere yükselir utangaç vaka sayımız.

ben (yadim 42 hucbir kronik hastalığım yok)ve eşim yakalandik.esim grip gibi gecirdi.ben hastanelik oldum.test pozitif cikarsa evde geçirmenizi istiyorlar.ilac verip gidiyorlar.ancak hangi hallerde hastaneye başvurmanız gerektiğini söylemiyorlar.en azından bana söylemediler.velhasil kelam 3 gün ust üste atesiniz olursa ates düşürücü ile atesiniz kisa sure inip hemen eskisi gibi çıkıyorsa geceleri sabaha kadar ates oluyorsa (38-39 derece)hemen hastaneye basvurun.bu durumda ağır geçiriyorsunuz demektir.aksi taktirde çabucak zaatüreye çevirip solunum yetersizliğine dogru yol alıyorsunuz.ancak erken dönemde hastaneye yatarsaniz parol ,antibiyotik , kortizon, c vitamini , kan sulandirici igne, mide koruyucu hap ve bunlara ilaveten romatizma hastalarına verilen bir serum(cok pahali bir ilac ve su anda kısıtlı sayıda var bu nedenle istiyor musunuz diye soruyorlar kesinlikle kabul edin )veriliyor hemen iyileşme başlıyor.oksurugu olanlar için benim akciğerler tomografisi cok kotu çıkmıştı 10 15 dakika kesintisiz süren öksürüğüm vardi, öksürmekten nefes alamaz hale geliyordum, Garalgine K kullandım iki güne gecti mucize bir oksuruk bu ilacın genelde ağrı kesici ozelligi biliniyor ancak öksürüğü de iyi geliyor.Allah bu belayı düşmanıma vermesin.

olası sokağa çıkma yasağı için 5 şehirlik liste oluşturulmuş bile aralığın 20 sinden sonra yasaklar artacakmı göreceğiz

Uzun süredir nazlı bir ceylan gibi mahzun, Çekingen ve utangaç seyreden vaka sayımız;
-Amerihanın 200.000’e dayanması,
-Avrupa’da pek çok ülkenin 20.000 sınırını aşması,
-Çoğu ülkenin 2. dalgaya geçtiğinin görülmesi
-Artık 5.000 vakanın bile normal, düşük görülmesiyle birlikte
Tekrar yükselişe geçti! Vakanın 5000’lerin hemen başında sabitlenmesini bekliyorum ben, eh yeter da, 5000 işte. Şimdilik yeter. Diğer ülkeler 100.000 sınırını teker teker geçmeye başlasın, o zaman da 10.000’lere yükselir utangaç vaka sayımız.
5000 vaka değildir o 5000 hastadır. Her vaka hasta değildir ya(!)

Geri