Scudo Sports

Corona virüsü (Covid-19)

(link) herşeyi açıklıyor, bunlar dış minnakların oyunu 😂
@yavuzkosar hocam bizde şuan pozitifiz, izolasyonumuz devam ediyor. Filyasyon ekibi söylediklerine uymuşsanız 10. günden sonra izolasyona gerek olmadığı ve normal hayata dönülebileceğini söylüyor. Bu süre bittiğinde test yaptırmanıza gerek yok çünkü bulaş riski azalıyor diyorlar. Benim babam da kronik hasta, onun testler negatif çıkmış ama covid tedavisi görmüştü biz daha sonra pozitif çıktık. Hala yakın temas kuruyoruz, dikkat ediyoruz. Sizin süreniz dolduktan sonra da evde ortak alanda çift maskeyle bir süre devam edebilirsiniz. Umarım herkes sağlıklı olur
Anladim tamamdır, teşekkürler.

Scudo
fransada ikinci sokağa çıkma yasakları başladı merkel karantina için ayın 4ünü işaret ediyor soylu ve kalın korona virüse yakalanıyor.neden sean connery koronadan öldü denmedi merak içindeyim

fransada ikinci sokağa çıkma yasakları başladı merkel karantina için ayın 4ünü işaret ediyor soylu ve kalın korona virüse yakalanıyor.neden sean connery koronadan öldü denmedi merak içindeyim
Aslında olay Türkiye'den çok farklı değil. En azından Fransa için konuşursam.
Yasalar genelde zenginleri koruyor. Pazartesi tekrar işe gideceğim. Yasak izniyle.😏
Genel bir yasaklama gelmedi yani. Devlete para lazım, artık eskisi gibi sömüremiyorlar diğer devletleri.

Neden hasta-vaka ayrımı yapan tek ülkeyiz dünyada

@brky1905 bildiğim kadarıyla tek ülke değiliz ve filyasyon yapan da nadir ülkelerdeniz. Yani çoğu ülkeler sadece hastaya test yaparken biz semptom göstermeyen ama pozitif olan kişileri de buluyoruz. Bana göre bu ayrım doğru. Diğer türlü tüm ülkelerden fazla hastamız var kabul edilir ki bu da doğru değil. Biz ailece pozitif olduk, sadece babam hastanede tedavi gördü ve biz evdeydik öyle hastalık geçirmedik. Sadece pozitif kabul edilip hasta kabul edilmememiz normaldi.
Bu bilgi temmuz ayında dsö ile paylaşılmış, bizimlede paylaşılmış olsa bu kadar tepki çekmezdi diye düşünüyorum. Yani biz bu ayrımı yapıyoruz artık denilebilirdi veya denildi ben kaçırdım bilmiyorum.

@Cemal Ç. Unutmasınlar ki Yakarsa Dünyayı Fakirler Yakar. Dünya genelinde vurduğunuzda belkide nüfusun %80 yoksulluk sınırında yaşayan insanlarla dolu Virüsten önce zaten global ekonomik bir çöküş vardı. Viruste şuan işin tuzu biberi oldu, Mali, sanayi, ve teknolojik yönden bizden ileri olan ülkeler daha dayanıklı gibi görünsede dünyanın heryerinde işsizlik ve alim gücünde bir çıkmaza girldi. Ülkelerin dış borcu şiştikçe şişiyor. Kim ödeyecek vatandaş bas vergiyi tuvalete girerken bile vergi ödüyoruz. Buda isyanları yağmalama olaylarında gelecek dönemlerde bence hortlatır. Bu virüsüde isyanları bastırmak için insanlar sokaklara dökülmesin diye hortlattılar, yada bilerek saldılar ben artık böyle düşünüyorum

Yeni üyeyim.
Çember daralıyor. Hiç olmadığı kadar kendimizi koruyalım. Haftaya istanbula gitmek durumundayız. 2020 daha ne felaketler ile bitecek merakla izliyoruz.

@brky1905 bildiğim kadarıyla tek ülke değiliz ve filyasyon yapan da nadir ülkelerdeniz. Yani çoğu ülkeler sadece hastaya test yaparken biz semptom göstermeyen ama pozitif olan kişileri de buluyoruz. Bana göre bu ayrım doğru. Diğer türlü tüm ülkelerden fazla hastamız var kabul edilir ki bu da doğru değil. Biz ailece pozitif olduk, sadece babam hastanede tedavi gördü ve biz evdeydik öyle hastalık geçirmedik. Sadece pozitif kabul edilip hasta kabul edilmememiz normaldi.
Bu bilgi temmuz ayında dsö ile paylaşılmış, bizimlede paylaşılmış olsa bu kadar tepki çekmezdi diye düşünüyorum. Yani biz bu ayrımı yapıyoruz artık denilebilirdi veya denildi ben kaçırdım bilmiyorum.
Bence tam tersi , çok yanlış bir uygulama semptom göstersin göstermesin kişinin kendisini ilgilendirir ama taşıdığı virüs tüm toplumu ilgilendirir durumun ciddiyeti açısından son derece önemli.

Covid-19 hakkında yeni araştırma: Bağışıklığa dikkat!
(link)

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
5 kasım erişkin yoğun bakım yatak dolum oranı %68.5.eğer karantina için %80 ve üzerini beklerlerse yine felaket olucak.Medya her ne kadar 3 maymunu oynasada sağlık çalışanları psikolojik açıdan çökmüş durumda.%68.5 doluluk oranınıda doğru olduğunu zannetmiyorum

Çember daraldı ki hem ne daraldı. Etrafımdaki tanıdığım bildiğim çoğu insan yakalandı, yakalanıyor da. Deprem'den sonra İzmir'den gelen baldızı misafir etmiştik hafta sonu ve dün testi pozitif çıktı. Biz de çoluk çocuk karantinaya. Artık ensemizde, civarda bulaşmayan çok az kişi kaldı.

Sosyal mesafe diye birşey yok dün Amasya merkezde bir kaç saat dolaştım. Erzincandaydım keza ordada aynı, dün İstanbul il sınırlarına girince zaten Allaha emanet sonumuz hayır olsun. Sağlıkçı arkadaşlara Allah sabır versin.

virüs artık covidli biriyle aynı ortamda 10 dk içersinde bulaşıyormuş bulaşma hızı yarı yarıya hızlanmış

Her ne kadar tek başına çalışsa da aktif olarak insanlar ile iletişim halinde olan bulunduğum hastanede teknik birime bağlı bir personel pozitif çıkmış. Kendisi ile temasta olan 3 kişide de pozitif çıkmış. Bir temas ve iletişim halinde olan bizim ofisteki abiye ise sen test yaptırma 2 maske ile takıl abi demişler. Kendisi ile 1 haftalık yer değiştireceğiz, geceye tek gelecek bende yerine gündüze geçeceğim. Normal şartlarda aynı ortamda 4-5 kişi oluyoruz ve herkes maskeyi çıkarıyordu oda da kişiler arası 2'şer metreden fazla mesafe var ama durum ciddileşince, ofis içi tedbirlerde artırıldı. işin en kötüsü ise oda da her hangi bir pencere olmadığı için havalandırmadan her ne kadar hava giriş ve çıkışı olmasına karşın havanın bir çoğu içeride olacak. Belki de yakalanmayacak iken bize de geçecek. Bir diğer hususta ortak bilgisayara kullanıyor olmamız. Bakalım bu hafta ki süreç nasıl ilerleyecek? Eninde sonunda herkese bulaşacak.

Bisikletle işe gitme güzellemelerini şimdilik bir kenara bırakalım ve söylenenlere kulak verelim. Yazının sonunda kaynaklar var merak eden ya da inanmak istemeyenler açıp bakabilirler.

Yukarıda anlattıklarımız sadece buzdağının görünen yüzü. Yoksul halkların çaresizliğinden yararlanıp onlar üzerinde izinsiz deneyler yapan ve tekel güçlerini kullanarak insan sağlığı üzerinden fahiş kârlar elde eden şirketlerin toplum sağlığını umursadığına dair herhangi bir kanıt sunmak imkansız görünüyor. Sermayenin insanların en çaresiz anlarında bile bu kadar vahşice davrandığı bir sistemde bu şirketler hala medya tarafından insanlığın kurtarıcısı olarak pazarlanmaya devam ediyor. Bize düşen de bütün bu rezilliği ifşa etmek. Yoksul halkı tüm bu gözü dönmüş insanların elinden kurtarmak içinse tek çözüm; bilgi üretiminin kamusallaştığı, bilginin toplum yararına üretildiği ve tedavilerin eşit bir şekilde herkes için ücretsiz uygulandığı bir sağlık sistemi.

(link)

Covid-19 hakkında yeni araştırma: Bağışıklığa dikkat!
(link)
Sıramızı savdık dedik ama bu dediğin iyi olmadı be cazcı.

Voltaire burada kendimizle bir tenakuza düşüyoruz. Bahsi geçen şahsiyetler hep aradığımız ve işaret ettiğimiz rol model insan davranışını sergiliyorlar; hem zenginlik var buna rağmen bisikletle işe gidip geliyor. Ama bu durum aynı zamanda bizim içsel beklentimiz ile çelişiyor; yani parayı bulmuşsan ne diye bisikletle işe gidip gelirsin ki. İşte bu girit paradoksu merkezi minotaur olan.

Ortalık çok fena. Her yerden pozitif haberleri alıyorum. Salı akşamı,iş arkadaşlarımdan birisi pozitif çıktı. Bizim bir şansımız var ki ;iş yerinden pozitif çıkan birisi olursa herkese test yaptırıyorlar.Salı akşamı haber geldi ve hemen gidip test yaptırdık. Bugüne kadar 2 kere antikor,2 kere de PCR testi yaptırdım ve her seferinde negatif çıktım. Kendinize çok dikkat edin,çünkü devletin çok da umurunda değiliz..

Geri