Scudo Sports

Corona virüsü (Covid-19)

Scudo
Bisikletle işe gitme güzellemelerini şimdilik bir kenara bırakalım ve söylenenlere kulak verelim. Yazının sonunda kaynaklar var merak eden ya da inanmak istemeyenler açıp bakabilirler.

Yukarıda anlattıklarımız sadece buzdağının görünen yüzü. Yoksul halkların çaresizliğinden yararlanıp onlar üzerinde izinsiz deneyler yapan ve tekel güçlerini kullanarak insan sağlığı üzerinden fahiş kârlar elde eden şirketlerin toplum sağlığını umursadığına dair herhangi bir kanıt sunmak imkansız görünüyor. Sermayenin insanların en çaresiz anlarında bile bu kadar vahşice davrandığı bir sistemde bu şirketler hala medya tarafından insanlığın kurtarıcısı olarak pazarlanmaya devam ediyor. Bize düşen de bütün bu rezilliği ifşa etmek. Yoksul halkı tüm bu gözü dönmüş insanların elinden kurtarmak içinse tek çözüm; bilgi üretiminin kamusallaştığı, bilginin toplum yararına üretildiği ve tedavilerin eşit bir şekilde herkes için ücretsiz uygulandığı bir sağlık sistemi.

(link)
Sonuna kadar katılıyorum. Silah sektöründen bile daha iğrençler.

24/11/2020'de yani dün İstanbul'da 444 kişi ölmüş.
24/11/2019'da ise yani tam bir sene önce İstanbul'da 202 kişi ölmüş.
Bu kıyaslamayı yapmak isteyenler
(link) adresinden yapabilirler. İstatistik iyidir 😉

• Beğen
Tepkiler: seko35.50 ve MakRo

24/11/2020'de yani dün İstanbul'da 444 kişi ölmüş.
24/11/2019'da ise yani tam bir sene önce İstanbul'da 202 kişi ölmüş.
Bu kıyaslamayı yapmak isteyenler
(link) adresinden yapabilirler. İstatistik iyidir 😉

Durum en başından beri böyle. İnternet çapında her şeyin sosyal platformlarda gösterilirken insanların doğru bilgiye ulaşamayacaklarını falan sanıyorlar galiba. Çalıştığım hastanede 2 gün ara ile yada her gün bilgi veriliyor. Sahada aktif olarak çıkan personel için yer beyanlı olarak. 1 ay önce attıkları bilgiye baktığımda 10 pozitif vaka varken şuanda bunu 15-20 katı hastane 558 yataklı ama yarısı pozitif vaka ile dolmuş durumda. Bir çok personelin de pozitif olduğunu da 3 veya 4. kişiler vasıtası ile öğreniyoruz. Bir de şu işin boyutu var, normalde doğrudan temas eden kişinin de karantinaya girmesi ve test olması gerekirken, ne test yaptırtıyorlar ne de karantina için izin veriyorlar. "Tat veya koku almada sorun yoksa geleceksiniz" diyorlar, Denizli'de hemşire olan arkadaşım bana dediği ise en ağır geçiren kişilerde tat ve koku alamama gerçekleşiyor olmasıymış. En az olasılık ile ortaya çıkan belirti olması halinde test yapacaklarını açıklıyorlar. Bu işin sadece bizim firma ve birim tarafındaki kısmı birde doğrudan hasta teması olan kişiler var ki durum onlarda daha vahim. Yazın gezenlere teşekkürler, aslında bence maske takılmasın Amerika gibi olsun herkese bulaşsın kalan sağlar bizimdir mantığı, çoğu kişi yasağı falan takmıyor zaten

@MakRo Hocam ben de sadece bir gün aşırı halsizlik oldu diğer gün hiç bişey yokmuş gibiydi. Çok şükür hafif geçiriyorum ama bir haftadır ne koku var ne tat. Yani arkadaşınızın söylediği de doğru değil. Herkes bişey diyor. Ama en belirgin özelliği tat ve koku kaybı bence çünkü geçiren kimle konuştuysam hepsinde tat ve koku kaybı olmuş.

Virüs 3 hafta kapatmayla zapt olunacak mı?
Gidişat öyle ki, bu virüse yakalanmayan kalmayacak.

3 hafta sonra aşı hazır diyecekler. Sonra bitecek bu virüs muhabbeti. Ama bakalım kimlerin canına nasıl okuyacaklar o da bir kaç sene sonra çıkar.
Aşı denilen şey, bize okulda öğretilen, hastalık yapan zıkkımın zayıflatılmış hali şeklinde. Aşılayalım derken daha beter hasta etmesinler insanları?

Ekrem İmamoğlu bu kadar bastırmasaydı,hiç bir şey açıklamazlardı bence.
Ondan hariç herkes,kulağının üstüne yatıp,hiç bir şey olmamış gibi davranıyor çünkü.

Yalancı çobana döndüler bu rakamlara nasıl inanacaz? Ben dahil en az 15 pozitif gördüm yakın çevremde yatan sadece 1. O da başka sebepten yatıp orada virüs kaptı zaten. Hasta sayısı doğrudur ama vaka sayısı en iyi ihtimalle açıklananın iki katı. pozitif çıkanların 4 te 1 i hastaneye yatıyor olması lazım bu hesaba göre.

bu kısıtlamalar beni bunaltıyor arkadaş varsa bi hafta sonumuz var bisikletle gezmek için iple çektiğim, insanımızın gevşekliği yüzünden oda yalan oldu. son 2 ayda vakalar bu kadar artmışken. dışarda maskeye aldırış etmeyen çevremde bir sürü covid geçirmiş varken insaların söz nişan ev misafirlikleri gibi rahat hareketleri yüzünden ben niye eve kapanayım ben saydıklarımı yapmıyorum benim suçum ne

korona partisinde adı geçen oyuncuyu yakında bir devlet kanalı dizinde görürümüyüz bilmiyorum

• Beğen
Tepkiler: monder33
Geri