Scudo Sports

Corona virüsü (Covid-19)

Cem Karaca'nın bir sözü var 'Bindik Bi Alamate Gedeyoz Gıyameteeee' . Ha bi de 2 yıl önce kayıt olduğum bu foruma ilk kez giriyorum ve ilk yazımı yazıyorum bundan sora da aktif olacağım saygılar :)
Bu profil resmiyle mi aktif olacaksın bisikletli eren?

Scudo
Neden profil fotosu kötümü veya kötümüydü ki??
Bundan önce bir siyasi parti liderini sscb bayrağı önünde kardinal kıyafeti giydirilmiş hayal gücünün sınırlarını zorlayan bir profil fotoğrafı vardı. Ben nazikçe uyarmak istedim aynı zamanda yönetime ispitledim önce silmişler sonra arkadaş yenş fotoğraf yüklemiş.

Bundan önce bir siyasi parti liderini sscb bayrağı önünde kardinal kıyafeti giydirilmiş hayal gücünün sınırlarını zorlayan bir profil fotoğrafı vardı. Ben nazikçe uyarmak istedim aynı zamanda yönetime ispitledim önce silmişler sonra arkadaş yenş fotoğraf yüklemiş.
Siyasi parti lideri derken bizim ki mi? (başta olan)?

@cyclelatör Bu konuda ki görüşüm en başından beri aynı ve değişmedi. Korkacak birşey görmüyorum ve tehlikeli bir durum da görmüyorum. (En azından kendim için) Maske takarak bu işin çözülebileceğini zannetmiyorum. tabiki benim görüşüm. Saygılar.
Üstad şimdi tehlikeli bir durum var malesef ama tedbirimiz almalıyız . Görüşüne saygım sonsuz . Ha bi de maske takarak çözülemez demişsiniz . O konuda haklısınız ama vakaların azalmasında da cok büyük katkı sundu

• Beğen
Tepkiler: Tutmosis89
@Bisikletli Eren vaka azalması??? Şuan zorunlu ama vaka sayısı artıyor. Bi terslik yok mu

@Bisikletli Eren sadece halkta bitmiyor. Sağlık bakanlığı ve çalışanlar da bosververmis durumda.. Örnek. Iki hafta önceki sali tedaviye aldığımız hastanin yakını refekatci olarak annenesini tedaviye getiriyor.. Öncesi ctsi pazar hasta yakınının kocası, torununun covid testi pozitif. Hasta negatif. Çarşamba günü getiren refekatci pozitif, refekatcinin torunu pozitif. Perşembe arkadaşlarla enfeksyoncuya gittiğimizde önce hepinize test sonra sadece temas edenlere test edilsin diyor. Ki ben de refekatci ile konuştum. Muhabbet ettimArkadaşlarımız testlerini oluyor negatif.. Test sonuçları ctsi açıklanıyor. Kızım o ctsi teoga girdi. Varsayalım ben pozitif Tim kızım da pozitif ve sınıfa bulaştırdı... Allah a şükür öyle olmadı.
Şimdi salgının ilk günleri olsaydı. Şu olacaktı. Uniteyi kapatın testinizi yaptırın sonuçlar açıklanana kadar kendinizi izole edin..
İşte bu yüzden artık umursanmıyor. Çünkü uygulamadaki yanlışlar yüzünden inandırıcılığı kalmadı...
Artık bu meretle yaşamayı ogrenecegiz. Gerçekçi uygulamalarla da destekleyeceğiz...

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Vaka sayısının azalması için tedavinin bulunması falan gerekli yada dünyadaki tüm insanlara bulaşmış olması lazım. Çalıştığım hastane içinde bir tane maskesiz insan göremezsiniz ama iş dışarı çıkınca sanki hastane içinde hastalık varmış gibi. Çalışan personellerden sivile geçince maskesiz dolaşanlar dahi var. Ev ve iş arasındaki her yolculuğumda insanlar sarmaş dolaş mesafe ve maske hak getire. Sanki "yeni sosyal hayat" başlayınca her şey bitti takılın dediler gibi bir durum oluştu.
Çok sevdiğim bir motosiklet festivali var Born Free diye. Sanki Amerika'da her şey normalmiş gibi bu sene iptal falan etmediler. Videolarını izliyorum herkes iç içe maske takan yok.

Tamam maske tedavi yolu değil ama yayılmasında engel oluşturan bir yöntem. ya maske takın ya da evde kalın. 3. seçenek olarak kimsenin olmadığı dağa bayıra gidersiniz ona bir şey diyemem orada isterseniz çıplak dolaşın tercih sizin. Bağlı olduğum teknik birimde bir kişide covid negatif çıkmasına rağmen ailesindeki diğer kişilerde test pozitif çıkmış bu durumda ya arkadaş geçirdi atlattı haberi yok, ya da bağışıklığı iyi.

Vaka sayısının azalması için tedavinin bulunması falan gerekli yada dünyadaki tüm insanlara bulaşmış olması lazım. Çalıştığım hastane içinde bir tane maskesiz insan göremezsiniz ama iş dışarı çıkınca sanki hastane içinde hastalık varmış gibi. Çalışan personellerden sivile geçince maskesiz dolaşanlar dahi var. Ev ve iş arasındaki her yolculuğumda insanlar sarmaş dolaş mesafe ve maske hak getire. Sanki "yeni sosyal hayat" başlayınca her şey bitti takılın dediler gibi bir durum oluştu.
Çok sevdiğim bir motosiklet festivali var Born Free diye. Sanki Amerika'da her şey normalmiş gibi bu sene iptal falan etmediler. Videolarını izliyorum herkes iç içe maske takan yok.

Tamam maske tedavi yolu değil ama yayılmasında engel oluşturan bir yöntem. ya maske takın ya da evde kalın. 3. seçenek olarak kimsenin olmadığı dağa bayıra gidersiniz ona bir şey diyemem orada isterseniz çıplak dolaşın tercih sizin. Bağlı olduğum teknik birimde bir kişide covid negatif çıkmasına rağmen ailesindeki diğer kişilerde test pozitif çıkmış bu durumda ya arkadaş geçirdi atlattı haberi yok, ya da bağışıklığı iyi.
Allah sonumuzu hayirli etsin

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
turizm sezonu bitmesine yakın sokağa çıkma yasağı ve kısıtlama haberleri tekrar gündemde
Benimde beklentim bu yöndeydi. Sağlık sistemimizin diğer ülkelere göre iyi olmasına ve sağlık kadrosuna güvendik. Doğru bir yaklaşım. Kış aylarında ve soğuk havalarda olduğu gibi kapalı mekanları doldurmadık. Okul vs yok. Bunlar yaz mevsiminin avantajı. 2 ay duran piyasaya turizm ile can suyu vermeye çalışmakta normal karşıladığım bir durum. Şimdi sonbahara giriyoruz ve havalar soğuyacak. Doğal olarak açık mekanlardan kapalı mekanlara geçiş olacak. Bu tehlikeli bir durum. Okul vs açılacak olsa tüm Türkiyede 20 milyonun üzerinde bir kitlenin günlük hareket etmesi demektir ki buna müsaade edilmez. Okulların uzaktan eğitimle devam edeceğini düşünüyorum. Sonbahar ile en başından beri öngörülen 2. Dalga olayı başlarsa hastane kapasitesi azalmaya başlar ve kısıtlamalar tekrar gelir. Sadece bizim ülkemizde değil heryerde bu şekilde. Malesef aşı bulunup virüs ortadan kalkana kadar bu şekilde yaşamayı öğrenecez. Vatandaşlar işi yoksa çıkmayabilir, maske ve mesafeyle riski azaltabilir. Devlet toplumun yanlış yaptığı yerlerde kısıtlamalara ve sert uygulamalara giderek hataları azaltır. İlk zamanlarda olduğu gibi devletlerin ekonomilerini durdurmak gibi bir lüksü yok. Herkesin amacı minimum zararla bu süreci atlatmak.

Maske+Mesafe+Temizlik

Sonbahar bir çok sektörün canlandığı, para akışının arttığı bir dönem.
Sadece öğrenci üzerinden geçinen ne kadar çok iş kolu var.
Okulların bir de bu yüzden açılması gerekiyor.
Öğrenciler ve Öğretmenlerin sağlığı birinci derecede önemli elbette. Ki bulaş artışında etkili olacaklar. Ancak çocuk ve gençlerin psiko-sosyal sağlığı uzun vadede topluma yansıyacak...
Bu virüsle yaşamayı öğrenmek, önlemleri içselleştirip hayata devam etmek gerekiyor....
Hepimiz gelecekte farklı salgınlara karşı daha hazırlıklı olmalıyız.....

@abidin3714 Alman bir dahiliye doktorunun Mart-Nisan ayında medya yasakları daha yokken, her önüne gelen doktor komplo teorisyeni kesilmisken yaptığı açıklamaları ısıtıp tekrar servis etmiş bu ısguzar hanımefendi. Bakın enfeksiyon uzmanı değil dahiliye doktoru...
Sosyal medya böyle bir platform işte, yalan haber yaymak o kadar kolay ki. Keşke buraya yazmadan önce doktorun ismi ile bir arama yapsaydınız.
Ayrıca herkesin farklı düşüncelere sahip sağlıkçı arkadaşları var. Yeni referansımız bu mu? Hastanede yatan, tedavi gören insanlar yalan mı söylüyor? Dayim bir hafta evde, 2 hafta hastanede çekti bu illetin sıkıntısını. Çok şükür atlatti ama hala eskisi gibi değil. Normal grip mi olmuştu yani?!?

@Mustaac Öncelikle geçmiş olsun. Tabiki hastalığı çeken ve yakınları bilir durumu. Paylaşmadan önce sosyal medyada gördüğümüz herşeye inanmamak lazım ama diyerek söze başladım. Haklısınız doktoru araştırmam lazımdı. Yüzde yüz katılıyorum bu yazıya demedim. Sadece mantıklı geldi dedim

Geri