Scudo Sports

Corona virüsü (Covid-19)

@abidin3714 öncelikle iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Hocam maalesef bu tarz iletiler paylaşıldığı anda görevini yerine getirmiş oluyorlar. Iyi niyetli olduğunuzdan eminim ama, sonuçta paylaşıp kirletilmiş bilginin yayılmasına vesile oluyorsunuz bir şekilde. Buradaki hadi biraz daha masumane, bazen kitlesel infilak yaratacak, toplum psikolojisini bozan, daha kötü amaçları olan iletiler çok hızlı bir şekilde yayılabiliyor.

Scudo
@Mustaac Facebook'ta paylasmadım. Doğruluğundan emin olmadığım şeyi sosyal medyada paylaşmam. Burası diğer mecralara göre daha üst seviye bir mecra olduğundan bir fikir alışverişi olur diye paylaştım.

Bayramda kurbanı kestik parçalayacak kimseyi bulamadık. :) Sebebine gelince dayım bir yerden kapmış covidi. Anam durur mu abisi köye gelmiş varmış ziyaretine. Temmuz 27 112 yi aradım olayı anlattım. Hastaneye gittiler anamın testi pozitif babamınkisi negatif çıktı.
Allah'tan anamın kanına yayılmamış ve ciğerlerine inmemişti. Ama 15-20 gün çamur çiğnemiş gibi olduk. Evde karantina verdiler. Şu yaşıma geldim bir çok virüs gördüm bu çok farklı birşey. Çok şükür kurtuldular ama hem bedenen hem ruhen yıprandılar. Benim dahi yorgunluktan hem işe hem köye git gel tansiyonum düşmüştü.

Dayımın hanımı şeker,tansiyon her birşey vardı 20 günü buldu yeni çıktı hastaneden. Teyzem hala zatüre tedavisi görüyor korana sonrası. Yeğenim hakeza evde atlattı.

Bu kadar anlattım , aklım başıma yeni yeni geliyor. Virüs gerçek sakın gardınızı düşürmeyin. Bisiklet sürmeye devam. Sosyal mesafeye ve kurallara uymaya devam. Bu işin şakası yok. İnşallah insanoğlu bu illetten tez zamanda kurtulur.

Bayramda kurbanı kestik parçalayacak kimseyi bulamadık. :) Sebebine gelince dayım bir yerden kapmış covidi. Anam durur mu abisi köye gelmiş varmış ziyaretine. Temmuz 27 112 yi aradım olayı anlattım. Hastaneye gittiler anamın testi pozitif babamınkisi negatif çıktı.
Allah'tan anamın kanına yayılmamış ve ciğerlerine inmemişti. Ama 15-20 gün çamur çiğnemiş gibi olduk. Evde karantina verdiler. Şu yaşıma geldim bir çok virüs gördüm bu çok farklı birşey. Çok şükür kurtuldular ama hem bedenen hem ruhen yıprandılar. Benim dahi yorgunluktan hem işe hem köye git gel tansiyonum düşmüştü.

Dayımın hanımı şeker,tansiyon her birşey vardı 20 günü buldu yeni çıktı hastaneden. Teyzem hala zatüre tedavisi görüyor korana sonrası. Yeğenim hakeza evde atlattı.

Bu kadar anlattım , aklım başıma yeni yeni geliyor. Virüs gerçek sakın gardınızı düşürmeyin. Bisiklet sürmeye devam. Sosyal mesafeye ve kurallara uymaya devam. Bu işin şakası yok. İnşallah insanoğlu bu illetten tez zamanda kurtulur.

Büyük geçmiş olsun. İnşallah teyze hanım da tez vakitte sağlığına kavuşur.

Yardımcı olabileceğim bir konu olursa Çorum'da bir kardeşin var. Başım gözüm üstüne. Çorum'daki akrabalarda karantinada falan olan varsa alışveriş olur, ekmek almak olur, pazar ihtiyacı olur, fark etmez, her türlü elimden geleni yaparım.

Üstüne vazife olan olmayan her şeye adeta burnunu sokma misyonu üstlenen insanlarımız, o burnu maskenin içine de sokmadığı sürece güzel güneşli günleri zor göreceğiz maalesef...

Üstüne vazife olan olmayan her şeye adeta burnunu sokma misyonu üstlenen insanlarımız, o burnu maskenin içine de sokmadığı sürece güzel güneşli günleri zor göreceğiz maalesef...
Kesinlikle öyle burnu sokmasa yine bir derece diyeceğim hala normal şekilde gezen dolaşan bir çok kişi var. Bir de ağzından çıkardığı maskenin normal çöpe bile atılmaması gerekirken millet sağa sola yola atıyor. Provakatörlük yapmıyor yada halkı kışkırtmıyorum ama ilk günden beri haberlerde açıklanan sayının doğruluğuna inanmadım ve inanmıyorum da. Az önce işe gelirken acilin önünde gündüz olan sıraya göre daha kalabalık bir bekleyiş vardı. Virüsün ilk ülkemizde görülmeye başladığı dönemde tüm arkadaşlarım dalga geçiyordu, şimdi dışarı dahi çıkmayanları var. Toplum bilinci maalesef yok, yıllık iznimi ilk şehirler arası ve hafta sonu yasakları ve daha sonrasında personel sayısının yetersiz olması ile kaybettim eylül sonu iznim var, umarım yasak gelecekse de eylülden sonra gelir. Pandemi süresi boyunca mutfak robotu gibi hiç durmadım.

Büyük geçmiş olsun. İnşallah teyze hanım da tez vakitte sağlığına kavuşur.

Yardımcı olabileceğim bir konu olursa Çorum'da bir kardeşin var. Başım gözüm üstüne. Çorum'daki akrabalarda karantinada falan olan varsa alışveriş olur, ekmek almak olur, pazar ihtiyacı olur, fark etmez, her türlü elimden geleni yaparım.
Ali hocam Allah razı olsun bu ayın 24 dünde bir ay olacak. Bende yıllık izne ayrılıyorum. Çok şükür atlattık zor zamanları. 1 aya yakın izin alacağım . Bir araya gelip iki çay içelim senin de müsait olduğun bir zamanda. Eksik olmayasın Eyvallah. :harika:

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
Adamlar Wuhan da kurallara tam riayet edip viruslu insan sayısını sıfırlamış olmalılar ki rahat rahat poolparty yapıyorlar. Bizde kurban dedik, bayram dedik içine ettik sağlığın. İlçemizde vaka sayısı kurban öncesi sıfır dı şuan 200+ 2 hafta da patladı.

@necmeddin

Tekrar geçmiş olsun. Bu kötü günler de geçecek inşallah.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
turizm sezonu bitmesine yakın sokağa çıkma yasağı ve kısıtlama haberleri tekrar gündemde
Getirsinler abi/kardeşim. Geç bile kalındı. Bazı illerde camdan giren havadan virüs kapar hale geldik.

5-6 eylül sokağa çıkma yasağı söylentileri var kpss sınavı için bakalım ne olacak

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@Cuneyt Erkman Tam gün mü? Yoksa sınav saatinin oldugu zaman mı?

@Cuneyt Erkman Tam gün mü? Yoksa sınav saatinin oldugu zaman mı?
Bir ihtimal sadece sınav saati olur diye düşünüyorum.

Bizim ülkede de görülmeye başlandığından ve vaka artışından beri güncellenmiyor. Bir zamanlar ekşi sözlükte Türkiye'deki en güvenilir kurum olarak TDK dışında kurum yoktu.Baştan beri değerlere bende güvenmiyorum. Manisa'daki büyük firmaların fabrikalarında bolca acildeki alana test için gelenler var, arkadaşımın eşinin olduğu firmada da sayı artınca eşini her hangi bir belirti olmadığı için eve göndermişler 2-3 sonunda belirti olursa hastaneye gidip kontrol yapsınlar demişler. Hastane içinde dinlenme alanlarında yada ofislerde yan yana oturmayın vs diyorlar, az önce çarşıda işim var diye servise bindim koca otobüste herkes yana oturuyordu. Sonra birde uyarı yapıp tutanak ve yasal işlem diyip gittiler.

Sirkette kismi ofise gitmeler baslamisti, bugun tekrar herkes evden calisacak karari alindi. Antalya'da hastanelerin doldugu haberleri geliyor ki kumsallar o kadar kalabalikken mantikli. Ankara haberleri 2 hafta once gelmeye baslamisti. Dunyada da isler kotuye gidiyor.

Sakasi yok, cok dikkatli olun arkadaslar, gerekmedikce cikmayalim yoksa bir daha hic cikamayabiliriz.

Yarın, bizim şirketin bütün personeline COVİD-19 testi yapılacak. İnsanda hafiften bir heyecan ve korku olmuyor değil.
Nasıl yapıldığını ve süreci buradan yazarım.

Ankara'da tüm uyarılara rağmen, şehir hastaneleri için kapatılan diğer hastaneler bir bir geri açılacak diyorlar. Doğru mu acaba?

@Burak Altaç Geçmiş olsun. İlk başta 1 kişi de pozitif çıkınca tüm şirket kandan antikor testi yaptırdık. 11 kişi de yakın zamanda vücudunuz antikor üretmiş tanısı çıktı. Onların temaslıları olarak bu sefer PCR testi yaptırmaya gittik. Çubuğu burnuma değil beynime soktular gözümden 15 dk yaş geldi Allah'a şükür pozitif çıkmadık.

Çalıştığım kamu kurumunda da durum hiç iç açıcı değil şikayet etsem kimi kime şikayet edeceğim ki cimer direk kamu kurumu olmasi nedeniyle vermis olduğum kimlik bilgileriyle birlikte yaptığım şikayeti kopyalayıp kuruma sorunun çözülmesi için yazı yollacaklar biliyorum çünkü daha öncede farklı konularda kimler şikayet ettiyse ortaya çıktı velhasıl kapının önüne yalandan konmuş bir termal kamera ile bu iş olmuyor gectigimiz ay icerisinde en az 3 kiside çıktı bu insalar servise biniyor yanyana çalışıyorsun başkasına bulamaması imkansız birde iş aksamasın diye sir gibi saklıyorlar Allah Akıl Fikir Versin. gidişat kötü

Geri