Scudo Sports

Corona virüsü (Covid-19)

@undefined
@Burak Altaç Geçmiş olsun. İlk başta 1 kişi de pozitif çıkınca tüm şirket kandan antikor testi yaptırdık. 11 kişi de yakın zamanda vücudunuz antikor üretmiş tanısı çıktı. Onların temaslıları olarak bu sefer PCR testi yaptırmaya gittik. Çubuğu burnuma değil beynime soktular gözümden 15 dk yaş geldi Allah'a şükür pozitif çıkmadık.
Teşekkür ederim. Bizimki de antikor testiydi ve tedbir amaçlıydı. Hiç kimse + çıkmadı neyse ki.

Scudo
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI "Toplu taşımada ayakta yolcu alınmasına kesinlikle izin verilmeyecek"
Virüs ile mücadeleye tamam ama insanlar plajda,düğünde,orada burada rahat rahat takılacak. İsteyen miting yapacak ama çıkan karara bak.
Yahu arkadaş,İstanbul'da 16 milyon insan var,iş saatlerinde hangi toplu taşıma araçları ile insanları oturarak taşıyacaksınız? Resmen dalga geçiyorlar.
İnsanlar işe gitmeye devam edecek ama gitmek için araç bulamayacak. Bunun faturası da mahalli idarelere kesilir. Vatandaş ile belediyeler karşı karşıya gelir.

Bunlardan mantıklı önlemler almalarını beklememek lazım zaten. Kendileri toplu taşıma kullanmadıkları için halkın hâlinden anlamazlar. Ayakta yolcuya izin vermeyecekseniz o halde seferleri siklastirin. Ama onuda yapmıyorlar. Kimse meraklı değil ayakta sıkış tıkış gitmeye. Servisimiz var servisle gidip geliyorum. Toplu taşıma kullanmak zorunda olanlara kolaylıklar dilerim.

Hayırlı olsun. Az önce Tour de France'da da yaşadığım bölgenin (Nord pas de Calais) salgın yüzünden tekrar kırmızı işaretlendiği açıklandı. Artık eminiz ki yaklaşık 20 km uzakta ki bir köyde (Bohain-en-Vermendois) üç, beş Türk ailesinde bu hastalık gözlemlenmiş.
Tanrı (Allah) korusun.🤲🏻

@Cuneyt Erkman Ne olacak böyle çalıştımız ortamlar bile hijyenik değil adam kapıya yalandan bir termal koymuş yav arkadaş tek semptom ateş mi? Adamın bünye duvar gibi bu adamı etkilemiyorsa taşıyıcı olduysa ve ben şuna inaniyorum belirti vermeyen taşıyıcı insan sayısı çok fazla gidiyorsun testide yapmıyorlar illa vukuatlı olacan. Allah cümlemizin yardımcısı olsun. Neslimizi ülkemizi görünür görünmez her türlü beladan korusun AMİN

3 haftadır izindeydim pazartesi işe çağırdılar. Yanlış anlama olasın kovit hastalığının bulaşmasını azaltmak nedeniyle izinde değildim kovit yüzünden iş olmadığı için izindeydim. Kovit hastalığını bulaştırmayı en aza indirmek için izin yaptırmak mart ayındaydı şimdi kovit ikinci planda iş yerleri can çekişiyor iş yoksa git olunca gel vaka sayısı 1700 kimsenin umrunda değil.

Bugün itibariyle,kelime oyunları yaparak (vaka/hasta) ,bu sayede salgının istatistikleri ile oynayarak,ona göre sayılar açıklarını da öğrendik. Ama "şahsıma" sorarsan,hep vatandaş suçlu,ha bir de dış güçler....
Herkes başının çaresine baksın. Hem tıbbi olarak,hem de ekonomik olarak. Çünkü yalan her yerde.
Corona pozitifsiniz ama belirti göstermiyorsanız, çok minnak,sevimli,babacan sağlık bakanımızın açıkladığı sayılara dahil olamıyorsunuz.
Belirti göstermeyenlere de her zaman test yapılmadığına göre,gerçek sayıları varın sayıları siz düşünün.

@Burak Altaç Sayılar zaten gerçeği yansıtmaz çünkü hasta olarak giden yada kendini hastalığa yakalanmış insanlara test yapmıyorlar ve kırk dereden su getirttiriyorlar. Dedikleri gibi hiç belirti vermeyen insanlar yanii taşıyıcı dedikleri bana göre Kasım ayından sonra patlak vermeye başlarlar gribal enfeksiyonla birlikte sonuçlar umarım dahada ağır olmaz. BIRDE Not Düşeyim HES Kodu dedikleri koda sahip olmayanlar toplu taşıma araçlarına alinmayacakmış. yanlış anlamadıysam. Acaba taksi ve dolmuş nakit para dönen toplu taşıma araçlarında napacaklar 🙄

• Beğen
Tepkiler: Burak Altaç
@ErzincanLee Dediğim gibi,bu saatten sonra "gemisini kurtaran kaptan " ,ne devlete, ne de devletin kurumlarına zerre kadar güvenmem. Öyle olmuş ,şöyle olmuş vs diye ben düşüneceksem bu DEVLET ne boka yarıyor. Maalesef şöyle bir acı gerçek var. "Bizim devletimiz" ölmeye asker ya da kasaya para lazım olunca vatandaşın kapısını çalıyor.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç. ve ÆSir
@Burak Dolar başlığında arkadaşlar değiştirmeli bence artık Dolar X Plus olur. Zaten elde birşey yoktu. Şimdi olanda yabancı ilaç firmalarına, medikal firmalarına ve sözde aşıyı bulduğunu iddia eden firmalara akıyor.

• Beğen
Tepkiler: Burak Altaç
Vaka sayıları belli bir desen çiziyor, aritmetik seyretmiyor ve dalgalar halinde ilerlerliyor. Dünya ortalaması:
4535ADD6-2F62-4A83-A31E-19F07C4B9917.jpegVaka sayılarıyla oynamayan tüm ülkelerde seyir zaten bu şekilde. Örneğin Almanya:
CF478FB0-65BE-4052-89FE-78CC54386B6A.jpeg
Fakat bazı ülkeler belli ki ekonomik kaygılar sebebiyle vatandaşını sokağa çıkmaya teşvik etmek istiyor. Çünkü halk yüksek sayılardan korkup kendini eve kapatmaya ve gelecek kaygısıyla olabilidiğince az para harcamaya meyilli. Bu tip ülkelerde vaka sayıları bıçak gibi dümdüz. Yani bir gün 7835 vaka açıklanırken ertesi gün 7834 vaka, öbür gün 7840 vaka ve takip eden gün de 7842 vaka açıklayabiliyor. 4 günde açıklanan bu örnek sayıların yayılım değeri sadece 7 birim değişiyor; En yüksek 7835 en düşük 7842 halbuki ne dünya ortalamasında, ne de sayıları olduğu gibi veren ülkelerde böyle bir istatistiğe asla rastlanmıyor. Dalgalar halinde ilerliyor Almanya örneğinde olduğu gibi. Bir de Rusya’ya bakın durum ne kadar farklı:
1F1515E8-532D-445D-9C24-086C832CF87E.jpeg
Haziran ayından itibaren bir kırpılma söz konusu, sayılarda bir ardışıklık başlamış, normal görünmüyor...

Türkiye’de de normalleşme sürecinin başladığı Haziran ayından beri ardışık sayılar var malesef...
433202BB-8488-4368-ABDF-B37EA6D4DF4E.jpeg
Hazirana kadar olan grafikle Hazirandan sonraki grafik sanki birbirinden tamamen farklı bir şeyi gösteriyor gibi. Araştırmaya, ispata, haberlere konu olmasına falan gerek yok ki. Birinin çıkıp bunu belgelemesi veya ispatlamaya çalışması gerekmez, grafikler kapı gibi ortada, bunu görebilen ya da göremeyene kalmış :snzdglsn:

Daha fazla ülke örneği:
BB752F2E-3077-422B-941C-96630FB08E08.jpeg
ameriha

A9A8266B-AA43-49F3-B62A-28FBBD14C389.jpeg
Arjantin

88F4F376-7179-466E-A880-A1BA8E17A051.jpeg
Ukrayna

E721A77E-24B7-4F10-9ED5-0D91975BE7C2.jpeg
Birleşik Krallık

68B118FB-96AE-4B78-B94F-8E1EB85A998D.jpeg
Güney Afrika

A4BFF96C-211F-4555-BB06-FBCB707896B7.jpeg
Bangladeş

EB4117DE-F216-43AA-AA9A-978DE02BBC21.jpeg
Acun

İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps: "Türkiye'yi 'seyahat koridoru' listesinden çıkarıyoruz çünkü Türkiye koronavirüs vakalarını Dünya Sağlık Örgütü ve Avrupa Salgın Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi'nin kabul ettiğinden farklı şekilde tanımlıyor."

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Koronavirüs testi pozitif çıktı
Bu adamlar bile virüs kapıyorsa,vay memleketin haline.

• Beğen
Tepkiler: firestone
@Burak Altaç Normaldir. Ortalıkta dört dönüyorlar, benim çalıştığım kamu kurumuda aynı herkeste çıkıyor. tek önlem uyari. maskesiz gezmeyin 😂😂

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve firestone
Geri