Veee bir kez daha gorduk!
Ulke yonetiminin müthiş kararlı, planli ve ciddi saglik/pandemi politikasi sayesinde son dokunus viruse olumcul darbeyi vurdu!
Adim adim virus ile sasirtmaya yonelik uygulamalar:
- Zorunlu kalmadikca çıkmayın
- Simdi 65 yas ustu çıkmasın
- Ve bu kez 20 yaş altı evde otursun
- Bakin yeni taktik Cuma 22:00-Pazar 24:00 arasi haftasonu herkese sokaga cikma yasagi!
Nasil delirttik virusu! Salak oldu sayemizde 🙃
Hoppa! Herkes sokakta!?! Duyar kasanlar, sosyal mesafe diyenler, evinde yiyeceği, cebinde sigarasi olmayanlar birbirine kenetleniverdi.
Elinde 2 sise buyuk boy kola ile kuyrukta bekleyen yasli insan fotograflari var. Temel ihtiyac kola cunku...
Herkes hazirliksiz ve 22:00 gibi herseye ulasimin olmadigi saatte yasagi duyunca panikle sokaga atildi. Kimisi gercekten ihtiyac maddeleri olmadigindan buyuk cogunlugu panikten.
Daha oncede yazdim. Sakin olmak, mantikli olmak, panige kapilmamak, hijyen ve tavsiye edilen onlemlere dikkat etmek onemli.
Ama sokaga cikmayarak, delirmis gibi maskeler ve eldivenlerle gelecekteki bilim kurgu sahnelerini aratmayan global bir kriz yaratip yonetememek!?!?
Ticaret durmasin, herkes evde otursun, faizler, faturalar, kiralar tam gaz devam etsin, erisilemeyen her sey fiyatini katlasin.
-Nasil olacak?
-Eee pandemi var ölürsün
-Acliktan ve borctan öleceğiz
-Paran yoksa cik calis zaten ondan sokaga cikmayi komple yasaklamiyor ve sosyal devletlik yapmiyoruz.
-Test? Hastane?
-Parasi olana bakiyoruz bak iyilesen meshur ve unlulere. Ama geri kalanlara genc yasta ise "git evinde dinlen diyoruz"
-Heee tamam
2 ay sonra hicbirsey yok gibi hepimizi salacaklar, seneyede sanki virus buhar olup ucmus gibi davranarak standart grip olurcasina sokakta olmamiza izin verilecek.
"Ölen ölecek, kalan saglar bizimdir. Zaten her yil gripten 500-600 bin kisi ölüyor" tarzi konusmalar yapilacak. Hatta hepimizin artik bagisiklik kazandığımız, ölüm oranlarinin dusuk oldugu soylenecek.
Kisacasi