Scudo Sports

Corona virüsü (Covid-19)

Devlet bu milleti aç mı koyacak?

Malesef, aç koymaktan beter eder bu devlet. 10 günde sadece 5 maske veririm, başka hiçbir şekilde de alamazsın diyen bi devletten bahsediyoruz. üstüne üstlük daha yeni israile yardım yapan bi devlet bu.
İşe otobüsle gitmesi gereken birini düşünün. 1 sabah otobüsü için, 1 akşam otobüsü için günde 2 tane, hafta 10/12 tane maske ihtiyacı var bu kişinin. 5 maske 2 günde bitecek, gerikalan 3-4 gün maskesiz dolaşıp polisler ceza kesecek.

Scudo
Dün gece yaşananlar dan sonra virüsten kurtulma süremiz bir on,on beş gün ileriye gitti. Son on gün dür gelen yasakları görüp, İnsanların bir az olsun önlem almış olabileceğini düşünmüştüm yine yanıldım. Sokağa çıkma yasağı geliyorum diyordu, bizde durumun ciddiyetini anlamayan bir kesim maalesef dünkü manzaraya sebep oldu. Sokağa çıkma yasağı böyle pat diye mi ilan edilir deniyor, diğer türlüsünü bir düşünün, gündüz oluşacak izdihamı. Örnekleri avrupa ve amerika da yaşandı. Yapılan hata, yasak gelmeden önce, olası bir sokağa çıkma yasağında hayati önem taşıyan yerlerin açık olacağı, insanların bu ihtiyaçlarını temin etme şansı olacağı bilgisi verilmeliydi. Neyse olan oldu, bu ileri de ilan edilecek yasaklar için bir tatbikat niteliğin de, virüs tehlikesi sürdüğü sürece herkesin bu şekil de hazırlıksız yakalanmamak adına bir haftalık ihtiyaçlarını stoklaması mantıklı olanı sanırım. Şu an hazırlıksız yakalananlar polisi, jandarmayı arasa eminim bir şekil de gıda ihtiyaçlarını ayaklarına kadar getirip karşılarlar.

Ben bu devletin ne yaptığını anlayamıyorum. Babam sağlık memuru eğitim ve araştırma hastanesinde çalışıyor ve n95 falan yok. Fakat yardım yaptığı ülkelere gönderiyor. Madem var kendi çalışanlarına versene. Ne oldu bir anda yardım meleği mı olduk?

222961 dosyayı görüntüle
Şu fotografa bakıp Devleti, Hukumeti, Muhalefeti eleştiremezsiniz. Ortalama bir zekaya sahip degil bu millet. Şu duruma düsmek kisilerin basiretsizliginden başka birsey değil. Sen kendini korumazsan basina polis dikseler ne fayda. Eliyle ağzini kapatmak nasil bir cahilliktir.
Burnundan aşağıya doğru sallanan bir kağıda "Virüs giremez!!" yazısı yazmadığına dua edin :hihi::naslyany::hasta:

Veee bir kez daha gorduk!
Ulke yonetiminin müthiş kararlı, planli ve ciddi saglik/pandemi politikasi sayesinde son dokunus viruse olumcul darbeyi vurdu!

Adim adim virus ile sasirtmaya yonelik uygulamalar:
- Zorunlu kalmadikca çıkmayın
- Simdi 65 yas ustu çıkmasın
- Ve bu kez 20 yaş altı evde otursun
- Bakin yeni taktik Cuma 22:00-Pazar 24:00 arasi haftasonu herkese sokaga cikma yasagi!
Nasil delirttik virusu! Salak oldu sayemizde 🙃

Hoppa! Herkes sokakta!?! Duyar kasanlar, sosyal mesafe diyenler, evinde yiyeceği, cebinde sigarasi olmayanlar birbirine kenetleniverdi.
Elinde 2 sise buyuk boy kola ile kuyrukta bekleyen yasli insan fotograflari var. Temel ihtiyac kola cunku...
Herkes hazirliksiz ve 22:00 gibi herseye ulasimin olmadigi saatte yasagi duyunca panikle sokaga atildi. Kimisi gercekten ihtiyac maddeleri olmadigindan buyuk cogunlugu panikten.

Daha oncede yazdim. Sakin olmak, mantikli olmak, panige kapilmamak, hijyen ve tavsiye edilen onlemlere dikkat etmek onemli.
Ama sokaga cikmayarak, delirmis gibi maskeler ve eldivenlerle gelecekteki bilim kurgu sahnelerini aratmayan global bir kriz yaratip yonetememek!?!?

Ticaret durmasin, herkes evde otursun, faizler, faturalar, kiralar tam gaz devam etsin, erisilemeyen her sey fiyatini katlasin.
-Nasil olacak?
-Eee pandemi var ölürsün
-Acliktan ve borctan öleceğiz
-Paran yoksa cik calis zaten ondan sokaga cikmayi komple yasaklamiyor ve sosyal devletlik yapmiyoruz.
-Test? Hastane?
-Parasi olana bakiyoruz bak iyilesen meshur ve unlulere. Ama geri kalanlara genc yasta ise "git evinde dinlen diyoruz"
-Heee tamam

2 ay sonra hicbirsey yok gibi hepimizi salacaklar, seneyede sanki virus buhar olup ucmus gibi davranarak standart grip olurcasina sokakta olmamiza izin verilecek.

"Ölen ölecek, kalan saglar bizimdir. Zaten her yil gripten 500-600 bin kisi ölüyor" tarzi konusmalar yapilacak. Hatta hepimizin artik bagisiklik kazandığımız, ölüm oranlarinin dusuk oldugu soylenecek.

Kisacasi

tenor.gif

Bu yasak önümüzdeki daha uzun süreli yasakların provası olabilir.
Ama diğer yandan kamuoyu baskısı ile de alınmış bir karar olabilir. Eğer öyle ise iyice ellerine yüzlerine bulaştırdılar bu işi. Çünkü dün gece olanların virüsü daha fazla yayacağı kesin. Her iki durumda da daha uzun süreli bir yasak gelecektir. 1 hafta gibi mesela.

Devlet baba, bir hafta önceden tam bir hafta sonra şu şu tarihte saat 24:00'te sokağa çıkma yasağı başlayacak deseydi?Ne olurdu hiç düşündünümüz mü?
Hiç düşünmeyin iddia ediyorum dün geceki son iki saatteki saçmalığın aynısını aynı yoğunlukta yaşayacaktık.Bizim millet yine yumurtayı kapıyı dayatır, son dakikka folluk arar :booo: :ckskc:

Ben bile simcity 4 te ülkeyi daha iyi yönetiyordum, uzaylı saldırısı yaptırıp, göktaşı yağdırıp, tornado yolladığım halde. Ülke dediğim yer şahsımland ingiltere. Bir gram insan psikolojisinden anlayan yok, insanların panik olacağını düşünemediler mi? Medeni canlılarız, üstün canlılarız derler, lafta. Tek bir kötü güne bakıyor hayvanlaşmamız, ilkel halimize dönmemiz, en azından çoğu insan için durum bu.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN belediye başkan adaylarına cimcity oynatacaksin baktın başarılı oluyorlar tamamdır.. Diyecen. Geçen gün kardeşimle konuştuk bu konuyu bazı başkanlar cimcity bile oynayamaz demiştik...

Ben bile simcity 4 te ülkeyi daha iyi yönetiyordum, uzaylı saldırısı yaptırıp, göktaşı yağdırıp, tornado yolladığım halde. Ülke dediğim yer şahsımland ingiltere. Bir gram insan psikolojisinden anlayan yok, insanların panik olacağını düşünemediler mi? Medeni canlılarız, üstün canlılarız derler, lafta. Tek bir kötü güne bakıyor hayvanlaşmamız, ilkel halimize dönmemiz, en azından çoğu insan için durum bu.
Screenshot_2020-04-11 Buenos Aires.png
Koordinatları veriyorum. Ben çizdim demeyi çok isterdim : D
(link)

Kimisinin elinde demet demet pırasa, kiminde Luppo kekler, kiminde şişelerce kola-fanta vs. İki günde pırasa yemezsen de,kek yemezsen de, fanta içmesen de birşey olmaz.Allah millete önce akıl fikir versin. Koronavirüs testinden önce zeka testi yaptırsınlar. İbn Haldun demiş: İnsanı açlık öldürmez, alıştığı tokluk öldürür...

Ben bu devletin ne yaptığını anlayamıyorum. Babam sağlık memuru eğitim ve araştırma hastanesinde çalışıyor ve n95 falan yok. Fakat yardım yaptığı ülkelere gönderiyor. Madem var kendi çalışanlarına versene. Ne oldu bir anda yardım meleği mı olduk?
Hocam dedemin bir lafı var "bizim millet el iyisidir, ailesine akrabasına sırt döner tanımadığını sırtında taşır" durum aynen böyle

Benzer durumda olup benzer ülkelere benzer yardımları yapan başka bir ülke varmış. Bu ülkenin vatandaşları yapılan bu yardımların sebebini, yöneticilerinin ileride ülkeye adalet gelince kendilerine kaçacak yer yapması olarak yorumluyormuş. Kaçacakları ülkeyi bile milletinin parasıyla ayarlıyormuş.
Allahtan bizde böyle bişey yok, asil bir millet olarak asil tarihimizin gereğini yapıyoruz.

(link)
Pazartesiyi görüyor ve arttırıyorum. :kötü:

EKLEME; Sağlıkçıların gözüyle olaya bakınca, bizim onca emek nereye gitti, gidecek diye düşünmeden edemiyor insan. :acpsnr:

Editto: Çoğunuz biliyordur, takip de ediyordur, bilmeyen arkadaşlar için yazıyorum, iki gün içinde bunlardan biriyle can sıkıntısını azaltabilirsiniz.

— (link): Malumunuz.
— (link): Jazz ve türevi müzikler için bu kanala bakabilirsiniz.
— (link): TRT Radyo kayıtların tam halini yüklüyor, türkücüleri tabii ki unutmadık.
— (link): Bir takım sanatsal faaliyetler, uykunuz da gelebilir, ilhamınız da.
— (link): Müzik programları ortalama üstüdür.
[Açık Radyo'daki türkü programının geçmişteki kayıtları: (link)]
— (link) Anatolian Rock Revival Project'in 70'-80' ağırlıklı arşivleri.
— (link): Felsefe ve türevi. Bu adamı özellikle severim.
— (link): Bu adamı da.
— (link): Türkiye'deki bazı yerlerden alınmış ses kayıtları. Biraz dar bir arşivi var, olsun, güzeldir, sizin elinizde bir ses kaydı varsa buraya yükleyebilirsiniz.
— (link): Aradığınız bir filmi önünüze çıkarabilir.
— (link): Saf sinema.
— (link): Bulunduğunuz yerdeki takımyıldızları vesaire.
— (link): Bir proje kapsamında deniz canlılara çip takıp nerelere gittiklerini görebilirsiniz. İtalya'dan kalkıp Kuzey Afrika'ya varan deniz kaplumbağalarına benden tam destek.

Analog Journal'ı uzun zamandır takip ediyorum, adamda enfes plaklar var. Diğer bir kaçı da yanına gelir artık.

Dün hastanedeki birim yöneticimiz akşam sokağa çıkma yasağı gelebilir bir mail geldi falan dedi ama çok üstünde durmamıştı. Akşamda gerçek olduğunu gördük, ben ilk başta 1-2 haftalık bir şey sanmıştım, sonra öğrendim ki iki günlükmüş. 2 güne bu kadar tan tana çıkıyorsa haftalıkta insanlar ev yağlamaya başlar. Şuanda hastanede yaptığım iş sadece bilgisayar üzerinden, bir çok kez evden çalışabileceğimizi söylediğimiz halde inatla getiriyorlar. Sonra 1 maske için tartışma çıkarıyorlar. Bugün işe gelirken ilk defa kendimi şehirde olmama rağmen dağlarda gibi hissettim. Bencede başka sokakta sadece hayvanlar vardı. İnsanımız kıymet kadir bilmiyor. her gün bayat diye atılan ekmek için yok olunacakmış edasıyla atlaması. Son 3 gündür işe yarım yarım uyku ile geliyorum, şuan evde omayı o kadar çok istiyorum ki. Ara ara gözlerim gidiyor. Cuma sabahı 8'de işten çıkıp öğlen 15'te iş başı yaptım, üst kattakiler matkap çalıştırdığı için 1 saatlik uyku ile işe gittim. Dün müdürüm ve bir kaç şefim toplantı yapmamız lazım 1-2 bira içeriz diye izin istemişlerdi eve geldiğim bir tek dansöz yoktu, sevmediğim 2 tanesinide görünce şalterler attı dün de uyuyamadım. Yarın haftalık inim ama sabah 7'de çıktığım işe yarın yine 19'da geleceğim çünkü birisi taşıtlar çalışmadığı için gelemeyecek. Sonra maaş zam iptaline sitem edilince kötü oluyoruz, covid-19 testi bize yapılmadığı için kötü oluyoruz. İnsanlara 2 gün bir yerinin kırın evde oturun diyorlar. Kimisi kek alıyor, kimisi çikolata alıyor. Ulan evde oturması bu kadar mı zor, fırsatı değerlendirip 2 gün oruç tutsalar, gerisinden yatsalar tamam yahu. İlla ki ihtiyaç olacaktır bir şey demiyorum ama dün b**unı çıkarttılar. O kadar yapılan karantina 2 saatte çöp oldu. Birisi de eliyle kapatıyor yüzünü sanki birisi yelledi de kokusunda kaçıyor üstün IQ seviyeli insanımız.

Yazılanların tümünü okumadım. Ama ekşide baya bi son iki saatte markete gidenlere giydirmiş herkes. Yine bu ülkenin gariban vatandaşı suçlu olmuş. Zengin, güç ve nüfuz sahiplerine hiç toz kondurulmamış, sadece garibana, fakire, orta direğe giydirmiş herkes. Markete gitmeye ihtiyacı bile olmayan insanlar, koskocaman bahçeli villalarında insan yüzü görmeden yaşayan insanlar kafalarına göre icraat yapmışlar, biz de hala daha bize öğretilen o yumurta kabuğunu beğenmez "elitist" anlayışla suçu kendimize ve bizimle aynı kaderi paylaşan milyonlara atmışız. Hep vatandaş suçlu. İşinden olmuş, maaşını alamayan vatandaş suçlu. Herkesin ağzına sakız olmuş "biz adam olmayız" anlayışı. Kendisini koyun, zengin ve nüfuzlu bir avuç insanı da çoban bellemiş köylü zihniyetinin, koskoca şehirlere sirayet etmiş acınası hali, hem de Cumhuriyetin 100. yılına ramak kala. Paşa efendiler market ve bakkalları kapatıyorlar. Savaş çıksa bile açık olması gereken yerler bunlar. Sonra "Herkes ekmek yesin". Öyle ya, ekmek neyinize yetmiyor? Ekmeği suya banın yiyin. Gece yarısına beş kala sokağa çıkmak yasaklansın. Hem de tamamen altı boş bir biçimde, ne bir açıklama, ne bişey. Vatandaş da "haklı" olarak marketlere fırlıyor. Evet arkadaşım, doğru okudun, "haklı" olarak. Sen gıdanı stoklamış ve bu yasağın iki gün sonra biteceğine adın gibi emin olabilirsin. Ama herkes sen değil. Bu ülkenin karanlık tarihini yaşamış görmüş bi sürü amca var aranızda, herkes sizin gibi yeni yeni yetme, yeni mezun zannetmeyin. Evinde buzdolabı olmayan insan da var. Satın almak zorunda da değil hiç kimse. Hiç kimse erzak depolamak zorunda da değil. Adam luppo almış diye demediklerini bırakmamışlar. Herkes zannetmiş ki o adam luppoyu abur cubur diye alıyor. Kimse de demiyor ki adam karnını en ucuz biçimde doyuracağı şeyi almış. Belki yemek yapanı bile yok bu adamın ya da işten gelmiş gecenin bi yarısı, yemek yapmakla mı uğracaşak? Yarın sabah 6'da kalkıp işine gidecek. Günü birlik yaşıyor, günü kurtarıyor. Belki işsiz kaldı, parası ona yetti. Yuh olsun arkadaş. Bu ülkenin bu gençliğine yuh olsun. Bir türlü idrak edemedikleri, onlarla aynı gemide olan o luppoyu alan adam, bizi yöneten, bize iş veren, bize maaş verenler değil. Onlar bugün var yarın yok. Hani tırcı dedi ya "bizi bu hastalık öldürmez bu düzen öldürür" diye, sonra da tutukladılar adamı. İşte o adam bile bu ülkenin üniversite mezunu gençliğinden daha iyi görüyor olanı biteni. İş yok, güç yok, evde otur bilgisayar karşısında bütün gün ahkam kes. Hiç bi işe yarama, aile kurma, çocuk yapma, çalışma, bi baltaya sap olma, baba parası ile üniversitelerde vakit öldür, sonra bütün gün çalışan insanları eleştir. Bi de "ben ölmek istemiyorum herkes evinde kalsın" diye gevele dur. Sanki yaşayıp neye ilaç olacaksın bi anlasam.

Yazılanların tümünü okumadım. Ama ekşide baya bi son iki saatte markete gidenlere giydirmiş herkes. Yine bu ülkenin gariban vatandaşı suçlu olmuş. Zengin, güç ve nüfuz sahiplerine hiç toz kondurulmamış, sadece garibana, fakire, orta direğe giydirmiş herkes. Markete gitmeye ihtiyacı bile olmayan insanlar, koskocaman bahçeli villalarında insan yüzü görmeden yaşayan insanlar kafalarına göre icraat yapmışlar, biz de hala daha bize öğretilen o yumurta kabuğunu beğenmez "elitist" anlayışla suçu kendimize ve bizimle aynı kaderi paylaşan milyonlara atmışız. Hep vatandaş suçlu. İşinden olmuş, maaşını alamayan vatandaş suçlu. Herkesin ağzına sakız olmuş "biz adam olmayız" anlayışı. Kendisini koyun, zengin ve nüfuzlu bir avuç insanı da çoban bellemiş köylü zihniyetinin, koskoca şehirlere sirayet etmiş acınası hali, hem de Cumhuriyetin 100. yılına ramak kala. Paşa efendiler market ve bakkalları kapatıyorlar. Savaş çıksa bile açık olması gereken yerler bunlar. Sonra "Herkes ekmek yesin". Öyle ya, ekmek neyinize yetmiyor? Ekmeği suya banın yiyin. Gece yarısına beş kala sokağa çıkmak yasaklansın. Hem de tamamen altı boş bir biçimde, ne bir açıklama, ne bişey. Vatandaş da "haklı" olarak marketlere fırlıyor. Evet arkadaşım, doğru okudun, "haklı" olarak. Sen gıdanı stoklamış ve bu yasağın iki gün sonra biteceğine adın gibi emin olabilirsin. Ama herkes sen değil. Bu ülkenin karanlık tarihini yaşamış görmüş bi sürü amca var aranızda, herkes sizin gibi yeni yeni yetme, yeni mezun zannetmeyin. Evinde buzdolabı olmayan insan da var. Satın almak zorunda da değil hiç kimse. Hiç kimse erzak depolamak zorunda da değil. Adam luppo almış diye demediklerini bırakmamışlar. Herkes zannetmiş ki o adam luppoyu abur cubur diye alıyor. Kimse de demiyor ki adam karnını en ucuz biçimde doyuracağı şeyi almış. Belki yemek yapanı bile yok bu adamın ya da işten gelmiş gecenin bi yarısı, yemek yapmakla mı uğracaşak? Yarın sabah 6'da kalkıp işine gidecek. Günü birlik yaşıyor, günü kurtarıyor. Belki işsiz kaldı, parası ona yetti. Yuh olsun arkadaş. Bu ülkenin bu gençliğine yuh olsun. Bir türlü idrak edemedikleri, onlarla aynı gemide olan o luppoyu alan adam, bizi yöneten, bize iş veren, bize maaş verenler değil. Onlar bugün var yarın yok. Hani tırcı dedi ya "bizi bu hastalık öldürmez bu düzen öldürür" diye, sonra da tutukladılar adamı. İşte o adam bile bu ülkenin üniversite mezunu gençliğinden daha iyi görüyor olanı biteni. İş yok, güç yok, evde otur bilgisayar karşısında bütün gün ahkam kes. Hiç bi işe yarama, aile kurma, çocuk yapma, çalışma, bi baltaya sap olma, baba parası ile üniversitelerde vakit öldür, sonra bütün gün çalışan insanları eleştir. Bi de "ben ölmek istemiyorum herkes evinde kalsın" diye gevele dur. Sanki yaşayıp neye ilaç olacaksın bi anlasam.
Ağzına saglik.

Kutuplaşmışsınız kutuplaşmışsınız bi kendinize gelememişsiniz.
Muhalifler dünkü açgözlülere gariban vatandaş der; yandaşlar da devlet haklı daha ne yapsın der.
Herkes objektif olmayı bir öğreniversin önce.
Yok vatandaş garibanmış deyip duyar kasmak da boş; zat-ı devletleri her zaman en doğruyu yapar demek de.

Dün gece yaşananlar başlı başına bir saçmalıktı, kim ne derse desin.

Geri