Scudo Sports

Corona virüsü (Covid-19)

Ateş artik bütun küreyi sardı. Küresel güç olmayi bir halt zanneden Saraylarinda mutlu mesut yaşarken butun dunyanin efendisiyim rollerini kesenler. Cok degil birkaç ay once birbirlerine fuzeleri ile hava atanlar. Gorunmeyen ufacik bir virus ile mahalle muhtari hukmüne dustuler. Milyondolarlik silahlari oyuncak kadar degeri kalmadı. Koca koca ulkeler 1 tl lik Maske pesine duştu. Sosyetik hanimlar botoxlu dudaklarini buzerek baktikları kolonya icin siraya girdiler.

Kamer suresi 15
Andolsun, Biz bunu (Nuh tufanını) bir ayet ve ibret olarak bıraktık. Fakat öğüt alıp-düşünen var mı?

Ben

Scudo
Kamer suresi 15
Andolsun, Biz bunu (Nuh tufanını) bir ayet ve ibret olarak bıraktık. Fakat öğüt alıp-düşünen var mı?

Ben

O zaman virüs belası geçtikten sonra ya da hemen şimdi, hayatında bazı yanlış gittiğine inandığın şeyleri de değiştirmeyi düşünüyorsundur.Acaba bunlar neler?Biz de senin gibi aklı başında değerli bir ağabeyimizden feyz alalım:harika:

O zaman virüs belası geçtikten sonra ya da hemen şimdi, hayatında bazı yanlış gittiğine inandığın şeyleri de değiştirmeyi düşünüyorsundur.Acaba bunlar neler?Biz de senin gibi aklı başında değerli bir ağabeyimizden feyz alalım:harika:
Dünyanin tesadufen olmadigini bil yeter. :) gerisi gelir.

Şundan da emin olalım. Salgın kontrol altına alınıp günlük hayat normale döndüğünde derin bir ekonomik krizle karşı karşıya kalacağız. Bu krizin bedelini de bize ödetecekler. Bu virüsün kaybedenleri ne bürokratlar, ne sermaye sahipleri olacak. Fatura halka kesilecek.

Şundan da emin olalım. Salgın kontrol altına alınıp günlük hayat normale döndüğünde derin bir ekonomik krizle karşı karşıya kalacağız. Bu krizin bedelini de bize ödetecekler. Bu virüsün kaybedenleri ne bürokratlar, ne sermaye sahipleri olacak. Fatura halka kesilecek.
Aslında birçok kişinin bu işin bilinçli olarak yapıldığını düşünmeye iten sebeplerden biriside bu. Salgın sonrasi(tabi biterse) çok ciddi bir ekonomik buhran oluşacaktır. Işten çıkarılan iflas eden kişiler aynı 1929 buhranı sonrasında ki gibi patır patır intihar edecektir.(dünya genelinde) Bu intihar ederek hayatına son verenlerin sayısı salgından hayatını kaybedenlerin sayısından kat be kat fazla olacağını düşünüyorum. Normal zamanlarda dahi dünya üzerinde intihar edenlerin sayısı yaklaşık bir milyom kişi imiş. Harari, sapiens kitabında bu sayıyı vermişti. Ben de asıl zorluğun salgın sonrası olacağını düşünüyorum.

26 Mart 2020
(link)

Kişinin cehaleti ne kadar derinse, niteliksizliği ne kadar büyükse, kendine güveni o kadar yüksek olur.
Bilgiyi aşağılar.
– İster uzay mekiği, ister uranyum rezervi, konu ne olursa, her konuyu bildiğini, hatta en iyi bildiğini sanır.
– Gerçeği suratına haykır, kendisinin körü körüne inandığından başka bir gerçeği kabul etmez.
– Nato kafa nato mermerdir, profesörler heyeti topla, buna 24 saat anlatsınlar, 24 saatin sonunda sanki duvara anlatmışlar gibi, kendi bildiğinin doğru olduğunu iddia eder.
Her makamı kendisine hak görür, eğitim, donanım, liyakat, hiç önemli değildir, yapabilir miyim diye düşünmez, hangi koltuğunu gösterirsen göster, yapabileceğinden emindir.
Kendisi gibi düşünmeyen herkes, mutlaka hatalıdır.
Sabit fikirlidir ama, fikir'e fikir'le karşılık veremeyeceğini bildiği için, kendisi gibi düşünmeyene bağırır, hakaret eder, küfür eder.
– Hiçbir soruna karşı en ufak bir hazırlığı bile olmadığı halde, her sorunda her ihtimali hesaplamış gibi davranır.
– Üstlerine dalkavuk, astlarına zalimdir.
Bugün ak der, yarın hiç yüzü kızarmaz, kara dediğine yemin eder.
– Satürn dünyaya çarpsa, herkesin gördüğünü, kendisi de gördüğü halde inkar eder, sizi de görmediğiniz konusunda ikna etmeye çalışır, ikna olmazsanız, sizi yalancılıkla, gerçeği saptırmakla suçlar.
– Hayatı boyunca hiçbir konuda en ufak bir başarısı bile olmadığı halde, başarısız olduğunu asla kabul etmez.
– Karşısına çıkan seçeneklerde, her defasında yanlış tercihte bulunmasına rağmen, kendi kararları neticesinde yanlış sonuçlara varmasına rağmen, tercih-sonuç bağlantısını kavrayamaz.

Dunning-Kruger sendromu'dur bu.

Türkçesi…
Cahil cesareti'dir.

Bakın…
Gezici araştırma şirketi, koronavirüsle alakalı araştırma yaptı.
Her 10 kişiden 4'ünün en ufak bir önlem bile almadığı ortaya çıktı
.

Niye önlem almıyorsunuz diye sordular?
İki tür cevap var…
Birincisi, “yakında hallolur” diyorlar.
İkincisi, “bana bir şey olmaz” diyorlar.

Her 10 kişiden 4'ü.

Virüsle aranıza mesafe koymanız yetmez.
Bunlarla aranıza mesafe koyun.

Çünkü, umarım coronavirüsün merkez üssü olmayız ama…
Zırcahil cesaretinin dünya çapında merkez üssü olduğumuz kesin!
(link)

Bertrand Russell'in bu sözü de burada dursun!...
B.Russell.jpg

Son düzenleme:
Çalıştıgım hastaneden sevdiğim doktor yogunbakımda, pozitif... Birazdan ventilator cihazın devresini kurmaya başladılar, entube edicekler yakında.. Durum iyi değil :( Bir doktor hastalanıyorsa, çok yanlış yönetiliyoruz. Doktorlar hastalanmamalı, onlar bizi kurtarıcak kişiler. Fatih terim vs onlar bizi kurtarmaz

Üzüldüm gerçekten. Geçmiş olsun. Kriz baştan beri çok kötü yönetiliyor. İdare edenler sadece algı operasyonları ile düzgün önlem aldıkları algısını oluşturuyorlar. Ortaya çıkan hastalar gösteriyor ki sağlık bakanlığının ilk hasta açıklamasından önce zaten hastalık ülkemize giriş yapmış ve hastalar varmış. Cezayı da sağlık çalışanları ve bizler çekiyoruz çekeceğiz. Bu iş çok daha iyi bir şekilde yönetilebilir miydi? Zor. Diğer ülkelere baktığımızda onlar da aynı yanlışları yapmışlar gözüken o ki bir tek Almanya hazırlıklı, ne yapacağını biliyor ve uyguluyor yoksa ABD ve diğer Avrupa ülkeleri de dahil olmak üzere de ne yapacağını şaşırmış durumda. Halbuki Almanya gibi ülke olarak böyle durumlar için senaryoların olmalı ve hemen uygulamaya koymalısın. Bizim ülke olarak yapacağımız hatalarımızı kabul etmek ve bunlardan ders çıkarmak olmalıdır. Sağlık çalışanını böyle bir savaşta koruyamayan ülke bizi nasıl koruyacak göreceğiz bakalım.

Herkes kendi yorumunu yapıyor, sonuçta burası bir hastane veya haber kanalı olmadığını göre yorum yapıp fikir belirtmede sakınca olmaz sanırım. :) Benim görüşüm: bu virüs hemen hemen herkese bulaşacak ama yapılan önlemler bunun bir anda olmasının önüne geçmek için. Öyle ya bir anda o kadar kişinin hasta olduğunu düşünün, bunun önüne almak, destekleyici tedavi sunmak çok çok zor olacaktır. O yüzden evlerde karantina uygulama olayı var.Üstelik bir ilaç, bir aşı için yeterli zamanın oluşturulması için bu karantinalar, önlemler alınıyor. Sağlık bakanlığının alım yaptığı sağlık personeli de bunu gösteriyor,solunum cihazlarının arttırılmaya çalışması vs Kimde vardı kimde yoktu bunu tahminlerden öte bilemeyiz, ne zaman ki test kitleri her şüphelinene yapılır sayıya ulaşırsa veya semptonları ağır basan kişiler olursa o zaman bilinir. Gerek test kitleri olsun gerek iyileşmeye yardımcı ilaçlar olsun alınıp ilgili merkez hastanelerine (ülke genelinde belli hastanler de asıl tedavi merkezleri varmış. Sanırım alınan ilaçlar öncelikli olarak buralardaki ağır hastalarda kullanılacak) gönderildiği haberi yapmıştı tv'de.

Bu olaylar hem biyolojik hemde psikolojik olarak insanı yıpratıyor, gerekli hijyen ve karantina kurallarına uyuyorum ama hep bir vesvese var. göğüsü hafif üşütmüş gibi hissediyorum, hafif bir baskı var gibi geliyor. Ateş, öksürük, burun akıntısı vs hiçbiri yok. Nefes alıştırmalırı yaptığımda hırıltı vs yok, yaklaşık 45 ile 60 sn kadar nefesimi tutabiliyorum. Ağrı yok. Bakalım geçmezse sağlık ocağına gideceğim artık. Şimdilik sıcak tutmaya çalışıyorum, sanki işe yarıyor gibi.Malüm oraları aşırı riskli bölgeler, olmadı maskeyi, gözlüğü (şu şeffaf iş gözlüklerinden var,işe yarar mı bilemiyorum.Onla markete gittiğimde herkes bana bakıyor.Daha alışamadım. :D ) takıp gideceğim artık.

Virüsün ölümlerden sonra en çok korkutan yanı, akciğere verdiği zararla kapasitesinin düşmesi. Buradaki hemen hemen herkes spor yapıyor ve bunu seviyordur. Kimse biraz tempoda tıkanmak veya 20-30 km'de yorgunlaktan süremeyecek hale gelmek istemez. Kaldı ki astım gibi bir durum yapması da normal hayatı bile zora sokacaktır. Tabi bu iyileşme sonrası bahsedilen ciğerlerdeki su kristalleşmesi olayı etkilerin kalıcı mı yoksa ileride geçer mi net bir bilgi yok.

Yapabileceğimiz şeyler, bağışıklığımızı güçlü tutmaya çalışmak, mümkün mertebe dışarıdan, kalabalıktan uzak durmak, hijyen kurallarına daha çok dikkat etmek, dua edip en az etkiyle bu illetten kurtulmaya çalışmaktan başka bir şey kalmıyor. Yukarıda ki arkadaşın dediklerine katılıyorum, virüs herkeste aynı şiddette etki etmiyor. Benim aklımdaki seneryo da, belirtiler başlar başlamaz yaka paça karantinaya atılıp acı içinde ölmemeye çalışmaktı. Lakin atlatan veya hafif seyirde seyreden kişilerinden gördüğüm kadarıyla herkeste ağır seyir etmiyor. Diğer yandan semptomların biraz daha hafif seyir etmesini sağlayan, iyileşme süresini hızlandıran ilaçlarından ilgili merkezlere gönderildiği duyuyoruz.

Kısacası ergeç bunun önüne geçilecektir,bugün ki teknoloji ve bilim eskiler gibi yetersiz olduğunu düşünmüyorum. İşte sadece zaman alacaktır, o zamana kadar süre kazanmaktan başka çare gözükmüyor.

(link)
sanırım kısmi bir sokağa çıkma yasağı ufukta, umarım daha da geç kalmazlar.

"Vatandaş İsyan Etti...." / "Derin Bakış" Youtube kanalından izleyebilirsiniz...

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: MakRo
Arkadaşlar muhtemelen artık hastalık kontrolden çıkmış durumda. Özellikle İstanbulda hastanelerin bu hastalıkla dolduğunu duyuyoruz. Sağlık çalışanlarına Allah kolaylık versin umarım hepsi bu savaşı hastalanmadan atlatırlar

Bir gemici karantinaya alınmıştı! O gemi aynı personelle yine İtalya’ya gönderildi
Ulusoy Çeşme Limanı ile İtalya’nın Trieste Limanı arasındaki RO-RO gemisi seferlerine aralıksız devam ediliyor. Bir gümrük memurunda corona virüsü çıkmasının ardından, geçtiğimiz salı günü bir gemici de karantinaya alımıştı. 32 yaşındaki gemi personeli Çeşme Devlet Hastanesi’nde karantinada tutulurken, aynı ortamda bulunduğu “Ulusoy-14” adlı geminin 24 personeli ile temas eden liman personeli tedbir amaçlı olarak 14 gün gözlem altına alınmadı. Aynı gemi, aynı personel ile Trieste’ye doğru tekrar yola çıktı.
Gökmen ULU

Bir gümrük memurunda corona virüsü tespit edilen Ulusoy Çeşme Limanı'nda önceki gün bir kişi daha karantinaya alındı.

“Ulusoy-14” adlı RO-RO Gemisi'nde görevli personel, 24 Mart Salı günü corona virüsü şüphesi ile Çeşme Devlet Hastanesi'nde karantina altına alındı. Hastalık ile ilgili belirtileri gösteren 32 yaşındaki gemiciden alınan kan örnekleri İzmir Hıfzısıhha Enstitüsü'ne gönderildi. Yoğunluk nedeni ile test sonucunun yarın çıkması bekleniyor.

DİĞER PERSONEL GÖZETİM ALTINA ALINMADI
Ulusoy Çeşme Limanı İşletmesi ve gümrük yetkilileri bu vakanın ardından tedbir almadı. Uzmanlar, corona virüsü belirtileri üzerine karantinaya alınan gemici ile aynı ortamda bulunan 24 gemi personelinin de 14 gün boyunca evlerinde gözlem altında tutulması gerektiğini belirtti. Fakat, bu önlem alınmazken, gemiciler ile temas eden liman personeli ve gümrük personeli de 14 günlük gözetime gönderilmedi.
Devamı:(link)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Şaka gibi insanlar gerçekten. Prof bile şunları diyorken normal halktan fazlasını beklememek gerekiyor. Geçmiş olsun hepimize şimdiden.

Aslında insanların belli bir sayının üstüne çıkmamaları konusunda bence hakli. Daga önce de orta çağ da ki veba salgını artan nüfus oranını azaltmisti. Aynu şekilde 2. Dünya savaşı sırasında ölen insanlar artan nüfusu azaltıp diger insanların daha rahat yaşamalarını doğal kaynakları daha iyi kullanmalarını sağlıyor. Insanlik tarihi boyunca insan nüfusu ne zaman artsa sanki görünmez biri tarafından (tanri olduğunu kesinlikle iddia etmiyorum) savas ve hastalık gibi nedenlerle sayı dengeleniyor. Hepimiz hemfikiriz ki dünyamız mevcut nüfusu kaldıramıyor! Ben doğal secilimin iş başında olduğunu düşünüyorum.

çalıştığım hastanede şu an 30 u kesin tanı 60 ı sonuc bekleyen şüpheli olmak üzere 90 covidli var
forumda 1 ay sonra bir mesajım olmazsa herkese selamlar ve sevgilerimi ileteyim şimdiden

[
çalıştığım hastanede şu an 30 u kesin tanı 60 ı sonuc bekleyen şüpheli olmak üzere 90 covidli var
forumda 1 ay sonra bir mesajım olmazsa herkese selamlar ve sevgilerimi ileteyim şimdiden
Ortalama 37 yaşındaki biri coronavirüsü bence kolaylıkla yenebilir. Allah korusun :/

• Üzgün
Tepkiler: suat akman
Şu haber canımı sıktı, coronadan olan ölümler var diyorlar, ancak ölüm nedenine solunum yetmezliği yazılıyormuş, öldükten sonra test yapılınca coronadan olduğu anlaşılıyor deniliyor haberde. Durum böyleyse hem ölüm rakamları, hem de hasta rakamları çok daha yüksek anlamına geliyor. Dikkat edin arkadaşlar, sokağa çıkmayın gerekmedikçe, çalışmak zorundaysanız önleminizi alın. Yoksa kimse umursamayacak sizi sizden başka. ZİRA KANAL PEŞİNDE HALA ZAATI MUHTEREMLER!

Geri