Scudo Sports

Corona virüsü (Covid-19)

hocam mesele burda bireysel değil bana istediğiniz gibi saydırın sorun diil ben zaten şu anda karantina hastanesinde çalışıyorum ...... hastaların semptomlarını yakinen görebiliyorum yani nasıl illet birşey oldugunu
Hocam anlaşılan siz size gelen ağır vakaları görüyorsunuz. Ama şu anda da burada yazdığınıza göre izindesiniz sanırım. Bu hastalık bu kadar bulaşıcı diyorlarsa bunun sayısının sizin hastanenizdeki ile sınırlı olması mümkün mü veya sadece ağır geçirilmesi. Toplumsal bir paranoya oluştu artık. Herkes panik halinde bu insanların gerçek bilgilerle biraz rahatlatılması gerekiyor. Bu da ancak paylaşımlarla olur. Bu hastalık hafifte geçiriliyor üstelik % 80 oranında bunu anlatmanız lazım birşey anlatacaksanız

• Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL
Scudo
Hocam anlaşılan siz size gelen ağır vakaları görüyorsunuz. Ama şu anda da burada yazdığınıza göre izindesiniz sanırım. Bu hastalık bu kadar bulaşıcı diyorlarsa bunun sayısının sizin hastanenizdeki ile sınırlı olması mümkünmü veya sadece ağır geçirilmesi
eşimde bende sağlıkçıyız.... ben 2 ayrı hastane verilerini biliyorum.... yani covıd pozitif vakaları biz yatırıp tedavi etmiyoruz sadece izlem ve karantinada tutuyoruz ağırlaşanı başka merkeze sevk ediyoruz şimdilik.... çok detaya girmiycem yazabiliyorum bugun izin günüm..... genelde yatanlar zaten pnömoniye dönenler ama yatırıp karantinada gözlemde tutulanlarda var... yani mesele biraz karışık burada... tabi ki çok kişi hafif orta semptomlarla gidiyor şu an bizim gözlemdekilerden... ama ağır tabloya dönenlerde ciddi olarak yogun bakımlık duruma geliyor aniden böyle olanlar bile olabilyor
bayağı doktor ve sağlık personelimiz şu an yatıyor serviste covid pozitif... malesef...

Sağlık çalışanı olarak covid19a bulaştıgımdan şüpheliyim. Şu an iyiyim, şu şekilde oldu; 20mart cuma gunu öğleden sonra vucudumda bir gariplik oldugu farkettim. Bogazımdaki şişlik gidip geliyor. Yıllardır ateş geçirmedim, eşim bile hatırlamıyor ateşlendiğimi ki 6 yıl oldu eşimle tanışalı :) Hemen ateş ölçerı kapıp ölçtüm normalde vucut ısım 36 ile 36.5 arası değişir. Ölçtiğimde 37 çıktı dedim, bişeyler olucak.. Aynı gün akşam saatine hafif kırgınlık başladı ve aniden üşüme titreme meydana gelip ateşim 38e fırladı. Yıllardır böyle üşümemiştim.. Cildim alevler fışkırır gibi yanıyordu, hemen çalıştıgım hastanedeki arkadaşları aradım onlarda ateşlenmiş.. Başhemşire ile iletişime geçtik, pazar gunu covid19lu hasta girmiş, hemen karantinaya gondermişler.. pazar gunu yani 15mart.. O zaman özel hastaneler pandemi hastanesi ilan edilmemişti.

Aferin (parasetamol içeren ilaç) 500mg ile başladım, ateşim 37.5a inebildi.. Belliki direniyor, kas agrılarım, eklem agrılarım ne varsa.. gogusta sıkışma oldu, biri bastırıyormuş gibi ve bogazımda hafiften gıcıklık var.. İlaç normalde 12saatte 1 içilir Kİ daha içeli 6 saat sonra ateşim yine yükseldi 38.1 derece.. İlaç dongusunu bozmamak için 5 saat daha bekleyip, aferin forte içtim 650mg. İçer içmez yattım, ertesi gun uyandıgımda yanıyordum, ateş 37.5c. Öksürme isteği ara ara devam etti fakat öksürmedim. Aferin forteyi düzenli olarak 12saatte bi içerek, ateşimi düşürmeyi başardım dun ve bugun 36 ile 36.5 arası seyrediyor. Spo2 degerim 98 ve atış 40 :)

Fakat çlıştıgım birimin şefin sesi kötü geliyordu, daha ağır geçirmiş.. Spor yapmadıgı için, arada sigara içtiği için üstelik benden 4 yaş küçük o_O Şimdide eşim dün öksürmeye başladı oda bogaz şişkinliği yaşıyordu.. Bugunluk iyi duruyor, bende nerdeyse normale dondum fakat normale döndüm diye, dışarıda çıkmıyorum. 1 haftadır kapıdan dışarı adım atmadım..

Beslenme olarak bakliyat, sebze, meyve, betaglukan içeren takviye edici, propolis ve kefir içiyoruz.. Bugun eliptiğe başlamayı planlıyorum, cumadan beri yapadım.. Covid19 geçirmemiş olsamda, dikkatimi çekense aynı gun iş arkadaşlarımda yaşamış hastanede.. Başhemşirede covid19 hasta geldiği ve karantinaya gönderdikleri söylemişti. Hasta geldiği gün 15 mart ve biz ateşlendiğimizde 20mart idi.. tesaduf olamaz.. Şefim daha agır geçirip, bende hafif geçirdim. Test kitleri halen gelmedi.. Malesef covid19a kapılıp kurtuldugumuza bilemicez, zor gunler bekliyor bizi.. Çalıştgım özel hastane pandemi hastanesi oldu artık

@Murat B. Emeğine sağlık...
Ben makalenin orijinalinin tamamını okudum.
Konuyu açarken verdiğim haber linkindeki eksikliği de "yanlış anlamalara sebep olabilir diyerek",o kısma not düşerek belirttim.
ACR tarafından son paragrafta önerilen ilk 2 başlık herşeyi özetliyor..
  • CT, COVID-19 tanısı koymak için birinci basamak test taraması için veya birinci basamak testi olarak kullanılmamalıdır
  • BT az miktarda kullanılmalı ve BT, spesifik klinik endikasyonları olan hastaneye yatırılmış, semptomatik hastalar için ayrılmalıdır. Sonraki hastaları taramadan önce uygun enfeksiyon kontrol prosedürleri izlenmelidir
  • Not:Herkese sağlıklı günler diliyorum.
  • ataturk-ve-bilim-1.jpg

Sağlık çalışanı olarak covid19a bulaştıgımdan şüpheliyim. Şu an iyiyim, şu şekilde oldu; 20mart cuma gunu öğleden sonra vucudumda bir gariplik oldugu farkettim. Bogazımdaki şişlik gidip geliyor. Yıllardır ateş geçirmedim, eşim bile hatırlamıyor ateşlendiğimi ki 6 yıl oldu eşimle tanışalı :) Hemen ateş ölçerı kapıp ölçtüm normalde vucut ısım 36 ile 36.5 arası değişir. Ölçtiğimde 37 çıktı dedim, bişeyler olucak.. Aynı gün akşam saatine hafif kırgınlık başladı ve aniden üşüme titreme meydana gelip ateşim 38e fırladı. Yıllardır böyle üşümemiştim.. Cildim alevler fışkırır gibi yanıyordu, hemen çalıştıgım hastanedeki arkadaşları aradım onlarda ateşlenmiş.. Başhemşire ile iletişime geçtik, pazar gunu covid19lu hasta girmiş, hemen karantinaya gondermişler.. pazar gunu yani 15mart.. O zaman özel hastaneler pandemi hastanesi ilan edilmemişti.

Aferin (parasetamol içeren ilaç) 500mg ile başladım, ateşim 37.5a inebildi.. Belliki direniyor, kas agrılarım, eklem agrılarım ne varsa.. gogusta sıkışma oldu, biri bastırıyormuş gibi ve bogazımda hafiften gıcıklık var.. İlaç normalde 12saatte 1 içilir Kİ daha içeli 6 saat sonra ateşim yine yükseldi 38.1 derece.. İlaç dongusunu bozmamak için 5 saat daha bekleyip, aferin forte içtim 650mg. İçer içmez yattım, ertesi gun uyandıgımda yanıyordum, ateş 37.5c. Öksürme isteği ara ara devam etti fakat öksürmedim. Aferin forteyi düzenli olarak 12saatte bi içerek, ateşimi düşürmeyi başardım dun ve bugun 36 ile 36.5 arası seyrediyor. Spo2 degerim 98 ve atış 40 :)

Fakat çlıştıgım birimin şefin sesi kötü geliyordu, daha ağır geçirmiş.. Spor yapmadıgı için, arada sigara içtiği için üstelik benden 4 yaş küçük o_O Şimdide eşim dün öksürmeye başladı oda bogaz şişkinliği yaşıyordu.. Bugunluk iyi duruyor, bende nerdeyse normale dondum fakat normale döndüm diye, dışarıda çıkmıyorum. 1 haftadır kapıdan dışarı adım atmadım..

Beslenme olarak bakliyat, sebze, meyve, betaglukan içeren takviye edici, propolis ve kefir içiyoruz.. Bugun eliptiğe başlamayı planlıyorum, cumadan beri yapadım.. Covid19 geçirmemiş olsamda, dikkatimi çekense aynı gun iş arkadaşlarımda yaşamış hastanede.. Başhemşirede covid19 hasta geldiği ve karantinaya gönderdikleri söylemişti. Hasta geldiği gün 15 mart ve biz ateşlendiğimizde 20mart idi.. tesaduf olamaz.. Şefim daha agır geçirip, bende hafif geçirdim. Test kitleri halen gelmedi.. Malesef covid19a kapılıp kurtuldugumuza bilemicez, zor gunler bekliyor bizi.. Çalıştgım özel hastane pandemi hastanesi oldu artık

Veriler aynı, ben de yıllardır grip geçirmem. Birden bire bu hastalığın bulunduğum bölgede yayılması ile birlikte hastalandım. Hastalık çok bulaşıcı dediklerine göre bunun tesadüf olduğunu sanmıyorum, muhtemelen kaptım. Sizde de olay benzer . Aferin ile rahatlamışsınız demek ki. Ben burnuma deniz suyu kullandım bol bol ve beni oldukça rahatlattığını hissettim. Başka herkes için aynı olmayabilir. Birisi çıkar deniz suyunun iyi geldiğine dair tıbbi bilgin var mı derse de yok. Ben sadece tecrübemi paylaşıyorum.

geçen bir prof. şunu paylaştı tuzlu su burundaki silyaların çalışmasını negatif yönde etkiliyor....

Ben kullanan birisi olarak şunu söyleyebilirim. Tuzlu su (deniz suyunun tuz oranı oldukça yüksek) yu burnuma çektikten sonra neredeyse 5-6 saat burun salgısı artıyor. Mekanizmasını bilmiyorum ve bir rahatlama hissettiriyor, zararını görmedim.

• Beğen
Tepkiler: monder33
:)

Fakat çlıştıgım birimin şefin sesi kötü geliyordu, daha ağır geçirmiş.. Spor yapmadıgı için, arada sigara içtiği için üstelik benden 4 yaş küçük o_O
1 aydır avustralyadayım ve bu insanlarla aramızdaki en büyük fark herkesin spor yapıyor oluşu. Koşu bisiklet adımbaşı 7/24 fitness salonları yaşlılar yürüyüş. Bir şekilde herkes hareket halinde. Bunun sonucu olarak ta corona dolayısıyla vaka/ölüm oranı bizim 7 de birimiz kadar. Türkiyede yüzde 2.3 ölüm oranı avustralya da binde 3.3 Bu rakamı görünce direk aklıma spor gelmişti şimdi sizin yazdığınızı okuyunca tam denk geldi. Acil işler, market ve spor harici çıkmayın diye uyarı yapıyorlar. Bu da spora bakış açısı

“İtalya'da koronavirüs vaka ve ölüm sayısının en yüksek olduğu şehir olan Bergamo'nun Belediye Başkanı Giorgio Gori, gerçek ölü sayısının resmi rakamlardan 4 kat fazla olabileceğini söyledi. Gori, yapılan 2 hatanın salgında kıvılcım etkisi yarattığını da ilk kez açıkladı.
Lombardia bölgesinde yer alan 1.1 milyon nüfuslu Bergamo kentinde bugüne kadar 1176 koronavirüs ölümü kayıtlara geçti. Bu sayı, tüm ülke genelindeki 6077 ölümün neredeyse beşte birine denk geliyor. Ülke genelinde tespit edilen yaklaşık 64 bin vakanın da 10'da biri Bergamo'da.
Bergamo Belediye Başkanı Giorgio Gori, bugün düzenlediği sanal basın toplantısında şehirde koronavirüs nedenli gerçek ölü sayısının çok daha yüksek olduğunu açıkladı.
Gori, ilçe belediye başkanları ile telefonda görüşerek ölü sayılarını karşılaştırdıklarını ve sonuç olarak, her 1 resmi koronavirüs ölümü başına 4 kişinin daha tanı koyulmamış olsa da koronavirüsten öldüğünü tahmin ettiklerini söyledi.
Gori, koronavirüs testi yapılmayan bu ölümlerin neredeyse tamamına zatürre teşhisi koyulduğunu belirtti. Belediye Başkanı şöyle devam etti:
"Elbette bu bilimsel bir deney değil ama telefonda görüştüğüm belediye başkanlarının hepsi bana yaklaşık olarak, 'Benim belediyemde 25 kişi öldü, resmi olarak Covid teşhisi koyulanların sayısı 5'i geçmiyor, ama diğerlerinin de aynı şekilde salgın kurbanları olduğuna inanıyoruz' dedi."
Gori, kentte halen yalnızca ciddi semptom gösterenlere test yapıldığını, her vakanın hastanede tedavi edilemediğini ve bazı vakalarda da ailelerin, hasta yakınlarını bir daha göremeyecekleri korkusuyla hastaneye göndermek yerine evde tutmayı seçtiklerini anlattı. Gori, "Bu tablo, burada nasıl bir trajedi yaşadığımızı yansıtıyor" dedi.
65 YAŞ ÜSTÜNE ÖZEL KORUMA
Bergamo Belediye Başkanı, bazı ülkelerde uygulanan 65 yaş üzerindekilere yönelik evden çıkma yasağıyla ilgili ne düşündüğü sorusuna cevap olarak da, böyle bir uygulamanın işe yarayabileceğini söyledi, ancak bunun için bu insanların her türlü ihtiyaçlarını karşılamanın önemli olduğunu vurguladı.
Gori, Bergamo'da genel karantina kuralları kalkarsa devamında yaşlıları korumaya dayalı "tavsiye" niteliğinde önlemler alınabileceğini de belirtti.
Gori koronavirüs salgınında İtalya'nın gerisinden gelen ülkelere de "bu korkunç salgını hafife almamaları" uyarısı yaptı, "Aynı hatayı biz de yaptık" dedi. Gori, "Birkaç gün avantajı olan, salgının geriden geldiği ülkeler bu günleri iyi değerlendirmeli, vatandaşlarının sağlığını korumak için kararları erkenden almalı, salgının yayılmasını beklememeli" diye konuştu.”

yazının devamını kaynak gösterilen haberde okuyabilirsiniz, hep aynı vurgu, hafife almayın evinizde kalın!

(link)

İstanbul'da 33 yaşındaki genç kadın koronavirüsten hayatını kaybetti
İstanbul'da Acıbadem International Hastanesi'nde çalışan 33 yaşındaki Dilek Tahtalı, 10 Mart 2020 tarihinde yakalandığı koronavirüs salgını hastalığına, tedavi gördüğü Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yenik düştü.

Devamı ve belgeleri aşağıdaki linkte:
(link)

Not:Bu kardeşimiz 10 Martta karantinaya alınıyor.12 günlük karantinadan sonra;Covid-19 teşhisi 23 Mart'ta konuyor? Maalesef 24 Mart'ta vefat ediyor...

@SEL PER cok gecmis olsun abi. Ben son 1.5 senede tam 4 tane bitmek bilmeyen agir gripler geçirdim. Oyle acaip ki gunduz normal grip semptomlari oluyor, gece sanki bunyede sanirsin viruslerin dügünü var anasini satim. Ates , agir halsizlik, kemik agrisi, cilginca oksuruk komalari , nefes darlığı, ateşe bagli halusilasyon,kulak uguldamasi, işitme kaybi... ilac milac hic bsey fayda etmiyor ve küttedenek 2 hafta ila 45 gun arasinda kendinden yok oluyor ve bir anda oluyor bu. Enteresan.
Aynı şeyleri 1 ay önce yaşadım .Yakalandığımda bir ay iyileşemedim ilaç falan kar etmedi. Aşırı öksürük , halsizlik , nefes almada zorluk , burun akıntısı ve tıkanıklığı.En son ciğerlere indi ve ciğerlerden atmam on gün sürdü . Evde annem de aynı şekilde geçirdi .

10 kişiden 8 i corona olmuş ama 10 kişiden biri bile test yaptırmamış!!

• Hahaha
Tepkiler: necmeddin
Test kiti, uygulanan kişideki virüsün durumu ( kuluçkada mı çoğalıyor mu ) yada miktarını gösteriyor mu ?

Yani o kişi karantina sonunda hastalanmaz ise topluma serbest mi bırakılıyor ?
Bünyesindeki virüs bulaştırılması engellendiğinde kendiliğinden ölüyor mu ?

bilen var mı

Benim bildiğim ve etrafında duyduğum kadarıyla hastanelerde tahlil kitleri yok. Sağlıkçılar kendilerine bile bu tahlili yapamıyorlar. Yapılsa da güvenirliği %60 yani istatistiki olarak yazı tura atmaktan bir parça daha iyi. Bir çok hastada tahlil negatif çıkmasına rağmen 2-3kere tekrarlarından sonra ancak tanı konabilmiş. Örnek Aytaç Yalman.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
(link)

33 yaşında hayatını kaybeden bir kadın, Coronadan kaybetti deniliyor. Attığı son twite baktığımda şunu gördüm

7 martta şu durumdaymış:
"Burun tıkanıklığı-Aşırı geniz akıntısı-Baş ağrısı-Halsizlik-Gün sonu başlayıp gece uyutmayan kriz halinde gelen öksürük nöbetleri."

O sıralar da ben de aynı sorunu yaşıyordum, öksürmekten uyuyamıyordum hatta herhangi bir şey yapamıyordum, Nefesim kesiliyordu sürekli. Acile gittiğimde soğuk algınlığı denmişti. Kadın da ateşten bahsetmemiş, bende de olmamıştı. Yani kadının yazdığı tüm semptomları extrem şekilde yaşıyordum. Doktora gittim sonrasında bir doktor alerjik rijit, başka birisi bronşit, başkası akut faranjit demişti, o şekilde tedavi gördüm ancak tedaviye herhangi bir yanıt vermedim uzunca bir süre. Tabi yazdıklarım varsayımdan ibaret, kadının yaşadıkları çok daha ilerlemiş, farklı seviyelere ulaşmış, semptomlarının değişmiş olma ihtimali çok yüksek.

Sanırım bazı belirtiler ve/veya ağırlığı kişiye göre değişiyor.

• Beğen
Tepkiler: SEL PER
Geri