Scudo Sports

Corelli firmasının kullanıcı hatası demesi

Corelli firması ile kısa bir diyalog geçti aramızda fabrikayı aradım Gravel bisiklet için beyefendi bekleyin sizi ilgili birime aktarıyorum dediler arka fonda müzik çaldı uzun süre sonra telefon suratıma kapandı. Dedim santral hatasıdır tekrar aradım bu sefer uzun uzun çaldı tekrar santral düştü beyefendi size ulaşabileceğimiz bir numara alalım ilgili birim toplantıda dediler pazartesi gününden beri ne arayan var ne soran Amatör firma

Telefonla ben henüz ulaşabilmiş değilim, en son muhasebeye bağladılar. Muhasebe güya not alıp iletti, ilettiğini varsaysak bile arayan olmadı...

Scudo
Lüzumsuz alınganlık yapmışsınız. Ben hiç kimsenin şahsına yazmadım

Yukarıdaki mesajlardan birisinde "beyaz eşya parçası üreten firmadan bisiklet alırsanız böyle olur" tarzı bir yorum var.

bence burada kimden bahsettiğiniz apaçık ortada, bunu yazan üzerine almış zaten...
bende aldım üzerime, aleyhine yazanlardan biride benim firmanın...
bu yöntem çok populer oldu forumda sanırım;
"lafı ortaya atarım, nasılsa kendilerini bilirler ama alınamazlarda, sessiz kalırlar, ses ederlerse bende ammada alıngansınız der işi bağlarım"
alınma adresleri doğru, sizin bunu aaaa ne alıngansınıza bağlamanız yanlış..bi laf söylediniz arkasında durun, silmeyin hiçbirşeyi...
ben öylesine bir bisiklet severim şahsen, firmaların tümüde nezdimde eşitken bu tip olaylar bpzar eşitliği..e haksızmıyım..yaptığı bisikleti alan bir arkadaş kaza yapmış, ne demeliyiz, bi kereden bişey olmaz mı?

Firma bu aralar kendi otelinde eğitim veriyor bisiklet tamircilerine:)

İnstagram'da gördüydüm :)

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Bisikletime bir uzman eli (kendisi eski corelli servisi) değmesinden sonra adam edebildik.
Kısa zamanda da bisikletimi boyayıp etiketleri sileceğim.

Kaza da bileğim incimişti halen ağrı devam ediyor.

İlerleyen zamanlar da bir Türkiye turu yapmayı düşünüyor ve bunu yerli bir kadro ile yapmayı planlıyordum. Fakat bu pozisyonda çok ama çok imkansız görünüyor.

Binlerce km Mosso markasının 750 TL fiyata aldığım Legarda serisi yüklü olarak kullandım ciddi boyutta hiç sorunla karşılaşmadım. Sadece göbek sıkıntısı ve sele de yırtılma olmuştu. Onu da turda bulunduğum ile kargo ile yollamışlardı. Şaşırmıştım doğrusu.

Şimdi yerli milli düşüncesi ile Corelli diyoruz ama sonuçları biraz kötü oluyor.
Ya firmanın biraz kendini geliştirmesi ya da servislerine bol bol eğitim vermesi gerekiyor.

açıkçası corelli kr 300 alacaktım şimdi.fakat foruma bir bakayım kullanıcı arkadaşlar ne yazmış dedim kendi kendime.iyiki de bakmışım gerçekten.mosso ya da carraro'ya doğru yol alayım ben en iyisi.

Corelli sprint 100 bisikletimiz, fabrikada değişimi yapılarak bize gönderildi... Şimdilik problemsiz olarak kullanıyoruz.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: historiyst
Corelli firması nasıldır bilmiyorum ama bu gravel modeli olan goat 2.0 için forumda bekleyen bir kaç kişi vardı. Hatta üzerindeki alüminyum maşa ve gidon çok hoşuma gitmişti. Daha sonra firmanın instagram sayfasında sadece bisiklet değil yedek parça ürettiklerine dahil bir paylaşımı gördüm hem o paylaşımın altına, instagramdan özel mesaj olarak ve mail olarak 3 farklı yerden yazdım. 10 gün sonra falan instagramdan mesaj ile dönüş yaptılar. Cevap olarak "maalesef" yazmışlar. Az önce baktığım kadarı ile gönderi altındaki yorumum da silinmiş. Mail gelse de bir şey fark etmeyeceğine emin olabiliyorum.

Dosyalar

• corelli.jpeg
    corelli.jpeg
    195,4 KB · Okunma: 68
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@MakRo bende sipariş verenler arasındayım, cevap almak gerçekten güç..

bisiklete kavuşabilirsem ya grupseti söküp başka bi kadroya gömcem yada soyup yeniden boyucam..firmadan öyle böyle değil feci soğudum..az kaldı sipariş ettiğim bisikletten soğumama..

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Corelli vs ismini vermek istemediğim bir kaç firmada Türkiye de Kadro üretimi yapmıyor Çinden Tayvan'dan ve Vietnam 'dan Alıyor Türkiyede Boyanıyor veya Kaynak yapılıyor Ayrıca bu firmalarla her hangi bir alıp vermediğim yok Türkiye de 6 tane bisiklet Toplama Birleştirme Boya ve Kaynak Fabrikası gezdik kadro üretimi yaptıklarına şahit olmadık. İddia eden varsa mesaj atsın

• Beğen
Tepkiler: Adil ÜNALDI
Çin'den parça bekliyorlar da hangi parça bilmiyorum. Bu gidişle en erken mayıs ayında bisikletler tamamlanmış olur o da iyimser bakarsak.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Corelli vs ismini vermek istemediğim bir kaç firmada Türkiye de Kadro üretimi yapmıyor Çinden Tayvan'dan ve Vietnam 'dan Alıyor Türkiyede Boyanıyor veya Kaynak yapılıyor Ayrıca bu firmalarla her hangi bir alıp vermediğim yok Türkiye de 6 tane bisiklet Toplama Birleştirme Boya ve Kaynak Fabrikası gezdik kadro üretimi yaptıklarına şahit olmadık. İddia eden varsa mesaj atsın
BU YALAN MI YANİ???? :kötü: :suspus: :krktm:

@Emre Yönlüer Türkiye de Aluminyum profil boru üretiliyor fakat Bisiklet Kadrosu Üretimi yapılıyor mu? Onu göremedik

@Yoldakiyabani videoda 58 sn den itibaren...
Türkiyede Boyanıyor veya Kaynak yapılıyor
yani kadro parçaları getirtilip burda mı kaynak atılıyor? parçaları zaten alıyorsa kaynak kısmını tr de yapmanın ne avantajı olabilirki..300 e parçaları alıyorsa atıyorum 350 ye kaynaklı alır..totalde fark çok cüzi olur.
belki şöyle bir durum var, 10 bisikletin 8 inin kadrosu yerli, 2 si ithal..?

Türkiye'de aluminyum kaynak yapan bir tek Corelli imis. Bu yüzden aluminyum bisiklet yapmasinda bir teknik problem yok. Diger markalar aluminyum kaynak yapamadığından aluminyum kadroları ithal ediyorlar deniyor.

Genel kurallar:
1.bisiketinizi bisiklet tüccarların dan değil Bisikletcikerden alın.
2.bisikletciniz en azından doğru kurulum yapabilecek yeterlilikte olsun.
3.mumkunse Bisikletiniz çok fazla marka satmayan yetkili bayiler olsun.ki sattığı markanın arkasında dursun.
Münferit olay değerlendirmesi:
1.olay kesinlikle satan bayinin montaj hatası.kutudan çıkan her bisikletin vites limit ayarları ve kadro kulağı kontrolu yapılmış olmalı.eger kurulum hatasız yapılmış müşteri de taşıma veya kullanım esnasında bisiklete zarar vermediyse böyle bi sonucun olması mümkün değil.
2.ben olsam montaj yapmayı bilmeyen bisikletciye lastik şişirme ye gitmezdim.
3.hic bir markanın arka aktarıcı garantisi yoktur.
4.baska bir markanın eski bir garanti ve ARGE sorumlusu olarak.corelli firması nin geri hizmet-garanti kapsamı işleyişini başarılı buluyorum.

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
Corelli, eriyik aluminyumdan boru çekilmesi, bu boruların uçlarının freze ile birleşmeye hazır hale getirilmesi, en kritik aşama olan TIG kaynağı ve baskı işlerinin hepsini kendi yapıyor. bir firma hakkında desteksiz sallamak, atıp tutmak bu kadar basit olmamalı.

• Beğen
Tepkiler: BarkinD ve ZirZop
Genel kurallar:
1.bisiketinizi bisiklet tüccarların dan değil Bisikletcikerden alın.
2.bisikletciniz en azından doğru kurulum yapabilecek yeterlilikte olsun.
3.mumkunse Bisikletiniz çok fazla marka satmayan yetkili bayiler olsun.ki sattığı markanın arkasında dursun.
Münferit olay değerlendirmesi:
1.olay kesinlikle satan bayinin montaj hatası.kutudan çıkan her bisikletin vites limit ayarları ve kadro kulağı kontrolu yapılmış olmalı.eger kurulum hatasız yapılmış müşteri de taşıma veya kullanım esnasında bisiklete zarar vermediyse böyle bi sonucun olması mümkün değil.
2.ben olsam montaj yapmayı bilmeyen bisikletciye lastik şişirme ye gitmezdim.
3.hic bir markanın arka aktarıcı garantisi yoktur.
4.baska bir markanın eski bir garanti ve ARGE sorumlusu olarak.corelli firması nin geri hizmet-garanti kapsamı işleyişini başarılı buluyorum.
Peki markanın yetkili sevis-satıcı yetkisi verdiği kişi kurumların faaliyet ve eylemlerinde sorumluluğu yok mu? Memleketimde hangi bisiklet firması servislerini titizlikle eğitir ve denetler?

Son düzenleme:
Corelli Fanı @can_celik kaynak yapmıyor demedim kadro üretimi yapılmıyor dedim.Çin'den gelen Aliminyum alaşımı var bu kadro veya herhangi bir kadro alüminyumuna da çeşitli alaşımlar katılıyor kafana göre atıp tutma.Aylık kazancın nedir?Bu işten. Siyasetini başkasına sakla.

Son düzenleme:
Corelli Fanı @can_celik kaynak yapmıyor demedim kadro üretimi yapılmıyor dedim.Çin'den gelen Aliminyum alaşımı var bu kadro veya herhangi bir kadro alüminyumuna da çeşitli alaşımlar katılıyor kafana göre atıp tutma.Aylık kazancın nedir?Bu işten. Siyasetini başkasına sakla.
eee? kaynak yapılıyorsa kadro nasıl yapılmıyor bir açıklasana? bi de beni Corelli lobisinden göstermeye çalışmış :koptum:

kardeş çok merak ediyorsan ben 80lerin çelik yol bisikletlerinin fanıyım, o sebeple üretim gamında çelik olmayan Corelli gibi markalardan ürün almam, çünkü çelikle işleri yok. ama bir ürünün üretiminde (bu örnekte ürünümüz aluminyum bisiklet kadrosu) ilk olan bütün yerli markaların desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Türkler bmw yi, mercedes i, bosch u, pfaff ı kullanırken "alman malı" diye böbürlenmeyi çok severler mesela. ama düşünmezler o almanlar nasıl sanayi devi oldular nasıl her alanda en iyi ürünleri çıkaran ülke oldular... ne yapıp edip her şeyi kendileri imal ederek, başka ülkelerin ürünlerine rağbet etmeyerek oldular.

sen şu videoya düzmece, yalan demiş oldun ya "kadro üretimi yok" diyerek... ben Corelli'nin sahibi olsam sana ve senin gibilere kanunlar nezdinde güzelce yalattırırdım böyle lafları. yok öyle internetin anonimliğine sığınmak... asıl sen kendisi aluminyum kadroları dışarıdan getirtip üstüne parçaları montaj yapan yerli markaların lobisinden gibi gözüküyorsun.

Son düzenleme:
@Yoldakiyabani Corelli fabrikayı görüp gezmiş biri olarak külçe alüminyum dan bisiklet kadrosu üretiliyor.hatta yerli olarak bildiğiniz (montaj yapan) ve birkaç Avrupa markasına da alüminyum kadro üretimi yapıyorlar. çogu Ticari cıkar için yazılan yalan yanlı yorumlar bu forma olan ilgiyi azaltıyor bunu da dip not olarak ekleyim.

Geri