Scudo Sports

Continental dış lastikler

selam ben günlük kullanımda asvaltta 15 km yapçam asvaltta ucucam hopluycam trafikte kullncam hangi marka model almamm lazım asvalt olarak en iyisi olmalı ve bide arazi için taşlık cok severim bol kayalı yerlerr toprak vs bunun için hangisini almamı önerirsin. :)

Scudo
IRC Mythos'lar Yol ve arazide süperdir..Ben ıyı performans alıyorum..
not:Üzerine lastik gelmedi daha..bence..:)

Şu an Mıchelıne xcr dry kullanıyorum memlunum ama kışın tavsiye etmıyorum:) ıslak zemınde jilet gıbı kayıyor çunku(Tecrübe)..:)

Önder IRC Mythos Lastikleri bugün deneme fırsatım oldu. Oldukça güzel lastikler. Ama toprak zeminde sanki kayacakmış gibi oluyor. :D Belkide virajlara hızlı giriyorum ondandır. :D:D
Performans olarak güzel lastikler. Tavsiye ederim...

Sevgiler...

• Beğen
Tepkiler: Önder Özdoğan
sana tavsiyem schwalbe den şaşmaman schwalbe marathon xr biraz tuzludur ama kesinlikle yolda bırakmaz bak ben şu ana kadar 1000 km asfalt 200 ee yakında toprak yolki 2gündür bolu kartalkayadaydım aladağ gölüne ulaşmak için 50 km gitgel yaptım bıçak gibi keskin taşlardan geçtim inan beni yolda bırakmadı bu lastiklere olan saygımda katbekat arttı tabii :D

.verdiginizbilgileriçin kavam cok karıştı ama yinede tavsiyelerinize uyacam:)

Tur ve hafif arazi kullanımda Schwalbe Marathon XR alabileceğiniz en güzel lastiktir bence...IRC Mhytos lar içinse şunu sölemeliyim kiilk çıkan modelleri süperdi Hani şu meşhur MHYtos XC olanlar ama yanında romen rakamıyla 2 yazmayanlardan.Çok uzun ömürlü çekişi ve yol tutuşu süperdi.Fakat daha sonradan daha hafif olan yanında 2 yazan moedli piyasaya çıktı oda güsel lastik ve çekişi süper fakat ön tarafta biraz daha iyi tol tutuşa sahip bir lastik alınabilir mesela Scahwalbe Jimmy serisinden bir lastik...

1.)Amatörlere göre En iyi lastik patlamayan ve uzun ömürlü olan ve fiyatı en uygun olan lastik.

2.)Tabi aynı şeyler pro kullanıcılar içinde geçerli ama Adı üstünde pro olunca hafiflik iyi yol tutuş. Çok daha sağlamlık. Yola göre profil. Sınırsız Fiyat. vs. vs. geliyor bence.

Bana uygun olanı 1. şık.

Ben bu nedenle Conti seçtim. Aslında Hangi bisiklet en iyisi diye bir oylama yapılmıştı hatırlarsanız. Çeşitli markalar koyup bilenlerin (Profesyonellerin ) lastikleri oylamasını ve en çok hangi modele oy verilmişse o lastiğe dönüş yapmayı isterim. Tabi fiyatlarını da markaların yanına yazarak. Sizce iyi fikir mi?? Denemekte yarar var mı?

Eğer böyle bişeye kalkışırsak katogorize etmekte de fayda var.
örnek:
26" jantta Arazi lastikleri seçenekleri.

Conti:
Pirelli:
vs:
vs:

26" jantta uzun yolculuk lastikleri seçenekleri.

Conti:
Pirelli:
vs:
vs:

26" jantta yarış lastikleri seçenekleri.

Conti:
Pirelli:
vs:
vs:

26" jantta Amatör kullanım lastikleri seçenekleri.

Conti:
Pirelli:
vs:
vs:

Gibi katogorileştirip yapsak sonuçları hep beraber görsek??

benim bugüne kadar arazide pro olarak nerdeyse kullanmadım lastik kalmadı.1 takım bitmeden 2. yedek takımı alırım.bütün markaların modellerini nerdeyse nasıl yol tutuşunun olduğunu denemek için.
önceki lastikten kötü olursa şayet lastik ömrünün tamaladığında 1 kaç gün lastiksiz kalmak olmaz dimi?
benim en iyi diyebileceğim dış mtb pro lastik olarak specializedimin lastikleri.:specialized pro 2.00 mükemmel arazide ve asfaltta + ıslak zeminde kayma diye birşey yok.
tabii metal uzun mazgallar hariç:D orada hiçbir lastik kaymadan frenle durmaz .frene dokundun mu demirin üstünde kayar tabii kontrollü kaymakta fayda var yoksa kaç tane mazgalda delik var sayarız yoksa.

valla hocam asfaltta ve hafif arazide schwalbe marathon xr in üstüne yok :D adamlar sitelerinde uzun tur 5000 km civarı sırf lastiği deneme yapmışlar ve bir patlak bile olmamış inanmıyan siteden bakabilir :D

Hortlatma dediğin budur işte:D Ama konu kirliliği olmaması açısından güzel hareket;)

Maxxis Ignitor ları "tubless modeli" son birkaç haftadır kullanıyorum. Çok ilginç lastiklerdir :) Asfalt performansımı artıracağı kesin, hızlı gitmek için artık çok daha fazla efor sarfediyorum çünkü :D :D Araziye gelince inişler ve teknik sürüşlerdeki performansımı da artıracağı kesin, bu kadar yola yapışan bir lastiği daha önce kullanmamıştım hiç. Her anlamda öneririm.

Geçen yıl mayıs ayında aldığım, çok az kullanılan ve genel manada memnun olduğum city sport 30 model bisikletimin, Continental country plus lastiklerinin komple çatlak olduğunu farkettim.
Bisikletim kış boyunca kullanılmadı apartman merdiven boşluğunda muhafaza edildi ve beklediği esnada hava basıncı aşırı inmiş değildi, yani neredeyse binilebilir seviyedeydi, Salcano servisi lastiklerin garanti dışında olduğunu belirtince çok umutlu olmadığım halde Continental Almanya'ya mail attım.
Resimleri aşağıda yükledim sizce kaliteli diyebileceğimiz bu lastiklerin bu hale gelmesi normal midir?191702191703191704

Son düzenleme:
Aynı lastiği kullanıcama yağmurda performansı iyi mi ?

@Realomer
Salcano city sport 40 ta kullanıcam.

Bildiğim kadarı ile uygun saklama koşullarında bir lastiğin raf ömrü 10 kullanım ömrü 5 yıl ve bunlar sağlanmadığın da deformasyonlar olması normal,belki de sizin lastikler rafta çok beklemiş olabilir ama bu kadar çatlak bence normal değil defo olabilir.

• Beğen
Tepkiler: AlperYZ
@Realomer
Lastik biraz sert, açıkçası ıslak zeminde güven vermiyor, farklı yerlerde okuduğum yorumlarda bu yönde ama kuru zeminde başarılı.

Salcano servisi lastiklerin garanti dışında olduğunu belirtebilir ancak lastiklerin yanaktan komple çatlamasını da kullanıcı hatası olarak gösteremez..
belli ki üretim hatası var.. yıllardır continental dış lastik kullanıyorum bir kere bile böyle bir duruma denk gelmedim..

bence salcano markasının bu durumu düzeltmesi lazım!!!

Geri