suyunsesi
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 6.402
- İsim
- Turgay
- Başlangıç
- 1979—80
- Bisiklet
- Trek
- Bisiklet türü
- Diğer
Çok uçmuşlar o insanlar. Dize binen yükü azaltıyor mu? Evet. Daha kontrollü bir sürüş sağlıyor mu? Evet. Ama yokuşlarda %30 kazanç falan uçuk rakamlar. Forumda bolca yazılıp çizilmiş bir mevzu araştırın derim.
Yukarıda yazdığım gibi ben de henüz araştırma aşamasındayım. %20 - 30 faydası oldu diyenler bisiklet kullanan youtuberlardı. Ama bu forumdan da olumlu çok yazı okudum. Artısı var eksiği yok gibi. Ama araştırmaya devam, daha profesyonel ve bilgi sahibi kullanıcıların yorumları önemli 👍...
@suyunsesi kilit pedal güzel ama bacak, basmak üzere tasarlanmış bir uzuv, çekmede çok zayıf. %10 belki fayda sağlar. üstelik bir bacak basıp diğeri çekerken de sonuçta aynı enerji harcanıyor toplamda, yorulmaya etkisi yok. spd nin asıl avantajı ayağınızın hep aynı yerde kilitli olmasının verdiği rahatlık..
bende 4-5 ay önce çok beklentili almıştım, o kadarda olmadığını anladım ama, sabitlenme duygusu hoşuma gittiği için seviyorum..
%10 kadar bile olsa bizim gibi 40'lı yaşlarını aşmış kişilere kârdır. Yokuş tırmanırken çok az da olsa katkı sağlaması iyi bir şey değil mi ki? Hem bacağın diğer kaslarını çalıştıracağı için yine bacaklara da faydası olacağını düşünüyorum. Hiç çalışmamasından iyidir öyle değil mi?
Bir de dediğiniz gibi sabitlenme duygusunu ben de seversem sürüş zevkim de artarsa neden olmasın ki?