Scudo Sports

Çocuk taşıma römork ve koltukları

@Ali B.

Cocugun icinde oturmasi icin bir koltuk vb bir sey var mi? Bizimki henuz ufak 1 yasinda, acaba ufak cocuklar icin de uygun olur mu ne dersiniz?

Scudo
Koltuklarda ağırlık sınırı var bildiğim kadarıyla. Alt sınır yoktur. Ancak kask aynası edinip yada gidon aynası ile çocuğunuzu kontrol ederseniz sizin için güvenli ve faydalı olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: elric1982
Benim de ufaklık 1 yaşında. Çocuk koltuklarını 1 yaşından itibaren kullanabiliyor muyuz?

@elric1982

'SMİLEY ÇOCUK KOLTUĞU HAMAX' ı dekatlondan alıp ilk 4 aylıkken kullanmıştık. (10 km. sıkıntısız) Ortalama 6 aylıkken dik ve kendi başına oturabildiğini varsayarsak kullanılabilir.

Kullanım bilgilerinde 9 ay itibari ile denilmiş.

• Beğen
VÜCUDA UYGUNLUK9 ay - 4/5 yaş arası, 22 kg altı çocuklar için uygundur. (link)

• Beğen
Teşekkürler arkadaşlar. Henüz almadım. Tavsiye eder misiniz bunu?

Murat bey ben polisport kullandım.

Araştırdım biraz da, bir çok model var. Hangisini kullandınız? Artıları eksileri nelerdir?

(link) ben bu modeli kullandım. Kask ve eldiven olmazsa olmazı. Biraz çocuğunuz totonuzla muhattap olabiliyor. Yakın duruyor. Alttan bagajla desteklerseniz daha problemsiz olacağı kanaatindeyim.

Kemeri ve ayak bağlama yerleri güzel.

• Beğen
@elric1982 Ben kızım birbuçuk yaşındayken aldım şimdi 3 yaşında halen kullanıyorum. Tavsiye ederim. Bildiğim kadarı ile görsel olarak biraz daha hoş olmasının dışında polisporttan bi farkı yok.

Koltuk yerine römork daha cazip geliyor az empati yapınca. Çocuk zaten ufak tefek, önünde yakın mesafeye koskocaman ebeveyn oturunca manzara komple kapanıyor. Bir de soğuk havada direkt dış ortamla temas halinde. Römork daha özel bir alan, önü koltuğa nazaran daha açıklıktır gibi düşünüyorum. Hava soğuksa indir tenteyi kısmen izole bir ortam oluştur. Motorlar için bluetooth intercom cihazlar var onlardan monte edilip muhabbet de edilir bebeyle.

Valla son olaydan sonra arkamda çocuğumla trafiğe çıkmam kesinlikle.

@trainspotting35
Kask ve eldivensiz mümkün değil zaten. Arkada bagaj var, onun üzerine denk gelecek sekilde ayarlarım muhtemelen. Teşekkürler yardımınız için :)

@Abdülkadir Ergin
Römork pek cazip gelmiyor, bisikletten aşağı seviyede durduğu için arkadan gelen araçlar açısınıdan tehlike oluşturabilir düşüncesindeyim

@elric1982 arka bagaj bende de var sorun olmuyor hatta çocuğunuz büyüdüğünde bi miktar bagaja basacak şekilde ayarlayarak ağırlık limitini bi miktar arttırmanızda mümkün. Trafik konusunda yaşadığınız yer uygun değilse ben de tavsiye etmem. Mahalle de geniş bir park var ya orada turluyorum yada sahilde. Sahile kadar bisiklet yolu olmasına rağmen bisiklet yoluna kadar olan 500m mesafeyi araçların içinde gitmeye cesaret edemiyorum. Hoş bisiklet yolu da çok güvenli değil arada emniyet şeridi gibi giren dallamalarla karşı karşıya kalabiliyosun. Eşim araç ve çocukla ben bisikletle sahilde buluşup sahil turlarını o şekilde atabiliyorum ancak.

• Beğen
@toygun

Sele borusuna takabilirsiniz gözüküyor, ancak ne kadar güvenli ve sağlam olur o konuda tereddütüm var, açıkçası ben o riski almak istemedim.
Bir de ayna kolun üst tarafındaki küçük üçgen alan gözüküyor, orada da pedal rahat çevrilir mi, diziniz koltuğa değer mi gibi soru işaretleri var. Denemeden yorum yapmak biraz zor.

@Selcuk27
Peki siz fuji den memnun musunuz genel olarak ve o görseldeki koltuk ile sürüş keyifli ve güvenli oluyor mu

@trainspotting35

Aslına bakarsanız römork için sormuştum yaş mevzusunu. Zira römorkun içinde galiba koltuk gibi bir şey yok.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Koltuklu modelleride var diye biliyorum.

@toygun
Fuji Origami pek yaygın değil aslında, ben özellikle araştırarak aldım ve çok memnunum.
Fuji'ye yönlendiren de, kadro yapısı itibariyle ön oturumlu koltuğun en güvenli şekilde o bisiklete takabileceğimi düşünmem oldu.
Tekerlerin ince olması sürüş sırasında ayrı bir rahatlık veriyor, tabi düzgün bir yolda gidiyorsanız. Bozuk yollarda bu durum dezavantaja dönüyor.
Katlama vs durumunun diğer bisikletlerle kıyaslamasını bilemiyorum. B
Ön koltuk bence en keyifli yanı. Çocuğunuzla konuşarak, eğlenerek çok daha etkileşimli şekilde bisiklet sürüyorsunuz :)
Ön koltuğun dezavantajı ise yapısı nedeniyle arka oturumlular kadar taşıma kapasitesinin olmaması. Hatırladığım kadarıyla 15kg idi.
15kg'dan sonra zaten kendi bisikletine geçtiği için benim ihtiyacımı karşıladı.

@blackice_serkan
hocam ben hiç 30 kğ olana rastlamadım çocuk koltuğu olarak römork düşündüm biraz sonra ülkemizde bisiklete bile saygı yok römorku kimse tınlamaz tehlikeli olur diye vazgeçtim 30 kg olan çocuk koltuğu linki atabilir misiniz

Geri