@hamlet2006
Astım ilaçları genel olarak tamamen yasak. Birkaç istisnası var, belli doza kadar inhalasyon yolu ile Salbutamol alınması bunlardan biri. Detaylar için WADA'nın yasaklı listesine bakabilirsiniz:
(link)
(4. sayfada S3 başlığı)
@hamlet2006
Contador'un savunması "ben doping yapmadım, yediğim et yüzünden idrarımda Clenbuterol çıkmış olabilir" şeklindeydi. Yağlanmadan kilo alımaları için sığırlara Clenbuterol verildiği, bu hayvanların etini yiyenlerde de çok düşük miktarda bu maddeye rastlanabileceği iddia edilmişti yani.
Normal doz alımı sonunda çıkacak olandan çok daha düşük seviyede maddeye rastlanmasını başka şekilde açıklamak da mümkün. Bunların ilki mikro dozlama (micro-dosing) denilen sürekli olarak çok küçük miktarlarda ilaç alımı. Diğeri ise Contador'un yarış sezonu dışında Clenbuterol aldığı, ayrıca kan verip sakladığı, saklamış olduğu Clenbuterellü kanı yarış sırasında geri aldığı.
Bu olay çok uzun ve çetrefilliydi. Contador 2010 Fransa Turu'nu kazandıktan aylar sonra, dinlenme gününde alınmış idrar numunesinde Clenbuterol saptandığı açıklandı ve inceleme başladı. İspanya Bisiklet Federasyonu, Contador'un savunmasını makul görüp ceza vermedi, ancak UCI ve WADA bu karara itiraz etti, konu CAS'a gitti. Bu arada Contador 2011 İtalya Turu'nu kazandı. CAS 2012 başında Contador'u suçlu bulup (numunenin alındığı tarihten itibaren) iki yıl müsabakadan men cezası verdi, böylece 2010 Tur ve 2011 Giro şampiyonluklarını Contador'dan almış oldu.