Scudo Sports

Chris Froome'da doping çıktı.

@hamlet2006

Bir doktor arkadaşıma sordum, yokmuş. Bronşit tedavisi için farklı ilaçlar olsa da, astım tedavisi ilaçları salbutamol içeriyormuş.
Ha, başka seçenek olsa da eminim yine o gri alanda dolaşırdı takımlar.

Scudo
@Şafak Atilla Akpınar
Clenbuterol WADA tarafından tamamen yasaklanan bir madde.Vücutta şu kadar değerlerde bulunması kabul edilebilir diye bir ifade yok.50 picograms dahi olmaması gerekiyor .Yukarıdaki paragrafta da belirtilmiyor orada reçete edilir diyor.Ya da ben yanlış anlıyorum,yorumluyorum.Aydınlatabilen varsa sevinirim.

Aramızda hala Froome'un dopingli çıkmasına şaşıranlar var.

quote-you-can-t-ride-the-tour-de-france-on-mineral-water-jacques-anquetil-75-53-70.jpg

Nasıl bir denklem. Hem insanların dolayısıyla firmaların dikkatini çekecek kahramanlara olaylara ihtiyacın var. Hem de bu bu kitlenin inancının ve saygısının kaybedilmemesine. Marka değeri & marka güveni.

@Çağdaş78

Bu denklem lens amstrong balonu gibi bir gün patlar,lens sayesinde onun üzerinden milyon dolar kazananlara ne demeli,aynı durum froome ve diğerleri için geçerli,bisiklet dünyasının gerçek kahramanları bence doping hiç kullanmayan kişiler olmalı idi.

@Çağdaş78

Çok doğru,ama illaki bozulmayan geçmişte olmuştur ,ümidim ,milyon yuroların döndüğü bu bisiklet yarışlarında artık dopinglerin olmaması,şahsen bu dopinglerden artık canım sıkıldı,adam gibi ,doğru dürüst dopingsiz yarışan insanlar görmek istiyorum, insanları hayal kırıklığına uğratmanın hiç bir anlamı yok.

@Kudret Kurtcebe

HÜRRİYET
ÜNLÜ ROKÇI BİSİKLETÇİ KUDRET KURTCEBE DOPİNGLİ ÇIKTI.
Bisiklet camiasında kudo olarak tanınan ünlü bisikletçi kudret kurtcebenin doping li olarak yarışmalara katıldığı tespit edildi. Edinilen bilgiye göre kudret Kurtcebe birinci olarak bitirdiği granfondo yarışı öncesinde kuyruk yağlı sucuklu yumurta ve yeşil çay kullandığı belirlendi. Dopingli yarışmacı federasyon tarafından 10 yıl süreyle 25-35 yaş grubu ile yarış koşması cezasına çarptırıldı. Doping haberleri ardından basına açıklamada bulunan kudret Kurtcebe evet kuyruk yağı kullandım. kan benim damar benim ağız benim mide benim şeklinde konuştu.

Haber doğru olabilir ama hiç inanmak istemiyorum.
Çok üzüldüm.
akdir ettiğim sporcuydu. Çalışarak bir yerlere gelmek yerine bunu tercih ettiyse kendine ve gerçekten hakkedenlerin hayallerine yazık etmiş.

Aha buraya yazıyorum, Froome için de acquitted due to medical reasons, yani sağlık sebebiyle mazur görüldü olacak. Aşırı su kaybı yaşadığı dağlık etapta vs vs

Neredeyse tüm dünyada izleniyorken, er ya da geç (yıllar geçse de üstünden) testlerde yasaklı maddeler kendini açık edecekken doping yapılır mı gerçekten? Bisiklet yarışlarıyla yakından ilgilenmeyen insanların bile bildiği Lance Armstrong'un süperstar ve skandal insan olarak portresi filme çekildi.

Tüm bunlardan sonra gerçekten büyük ve saygın bir şampiyon bisikletçi olmak isteyen biri, doping yapmayı aklından bile geçirmez sanıyordum. Froome vakası biraz ilginç, doğru söylüyor olabilir. Tek bir yarış, tek bir etap bir de inanılır ya da inanılmaz astım ilacını doktor kontrolünde ve önerilen dozda aldığını söylüyor. Ama yine de ceza alacağını tahmin ediyorum. Froome'un yarış stilini, sözleşmeli olduğu takımı (SKY) sevmeyen bir dolu bisikletsever var, her şeye parası yeten takımları ben de tuhaf buluyorum. Sporda ne işin var o zaman, git havayolu şirketi falan kur demek istiyorum.

Ama Chris Froome'u Lance Armstrong'la bir görüp yerden yere vurmak için biraz erken. Bu arada, doping vakasından ayrı olarak Froome'u neden sevmiyorsunuz millet merak ettim? Kel ve sıska olduğu için mi, aşırı sarışın ve kuzeyli göründüğü için mi? Bence de öyle :D ama harika tırmanıyor, neredeyse süzülerek iniyor ve tırmanırken de inerken de tekniği çok üstün. Sprinter yetenekleri yok ama zaten çöp adam gibi bir anatomisi var. Velhasıl umarım gerçekten doping yapmamıştır, çünkü SKY'da yarışmasına rağmen favorilerimden olmasa da sevdiğim bisikletçilerdendi. Zarafet ve dayanıklılığın özel bir bileşimi gibi.

images

Le+Tour+de+France+2013+Stage+Twenty+One+jG5XKDUCC-Ox.jpg

@Cem cm
@Cem cm
"Örnekte salbutamol gibi belirli maddelerin görülmesi bisikletçiye karşı kesin bir ceza/uzaklaştırmayla sonuçlanmaz."

@hamlet2006

Astım ilaçları genel olarak tamamen yasak. Birkaç istisnası var, belli doza kadar inhalasyon yolu ile Salbutamol alınması bunlardan biri. Detaylar için WADA'nın yasaklı listesine bakabilirsiniz:
(link)
(4. sayfada S3 başlığı)

@hamlet2006

Contador'un savunması "ben doping yapmadım, yediğim et yüzünden idrarımda Clenbuterol çıkmış olabilir" şeklindeydi. Yağlanmadan kilo alımaları için sığırlara Clenbuterol verildiği, bu hayvanların etini yiyenlerde de çok düşük miktarda bu maddeye rastlanabileceği iddia edilmişti yani.

Normal doz alımı sonunda çıkacak olandan çok daha düşük seviyede maddeye rastlanmasını başka şekilde açıklamak da mümkün. Bunların ilki mikro dozlama (micro-dosing) denilen sürekli olarak çok küçük miktarlarda ilaç alımı. Diğeri ise Contador'un yarış sezonu dışında Clenbuterol aldığı, ayrıca kan verip sakladığı, saklamış olduğu Clenbuterellü kanı yarış sırasında geri aldığı.

Bu olay çok uzun ve çetrefilliydi. Contador 2010 Fransa Turu'nu kazandıktan aylar sonra, dinlenme gününde alınmış idrar numunesinde Clenbuterol saptandığı açıklandı ve inceleme başladı. İspanya Bisiklet Federasyonu, Contador'un savunmasını makul görüp ceza vermedi, ancak UCI ve WADA bu karara itiraz etti, konu CAS'a gitti. Bu arada Contador 2011 İtalya Turu'nu kazandı. CAS 2012 başında Contador'u suçlu bulup (numunenin alındığı tarihten itibaren) iki yıl müsabakadan men cezası verdi, böylece 2010 Tur ve 2011 Giro şampiyonluklarını Contador'dan almış oldu.

Geri