Scudo Sports

Chris Froome'da doping çıktı.

@Murat B.
Contador'un tezine karşı şöyle bir anti tezde bulunulmuştu.:Avrupa Birliği ülkelerinde 2000 li yılları başında çiftçilerin hayvanları semirtmek için clenbuterol kullanımı yasaklanmıştı,ama olay 2010 da gerçekleşmişti.Contador da buna karşılık etin geldiği ispanya da illegal olarak clenbuterol kullanıldığını iddia etmişti.Contador un şansızlığı biraz da Johan Bruynel gibi geçmişinde doping kullanmış kişilerle çalışmış olması.

• Beğen
Tepkiler: Cemil Dada
Scudo
Fransa Bisiklet Turu'ndaki doping vakaları nedeniyle konuyu hicveden şöyle bir komedi filmi bile çekilmiş.
tourdepharmacy.jpg
Maalesef sadece bisiklet değil, çoğu spor dalında artık neredeyse doping yapmayan sporcu kalmadı. Ancak dopingler genellikle müsabaka dışı dönemlerde alınıyor ve sonra kürlerle vücuttan temizleniyor. Yani önemli olan dopingle yakalanmamak. Ne yazık ki durum bu.

@Cemil Dada

Froome 'u bende severdim,özellikle eğimciliğini ceza alacakmı almayacakmı,doz fazla çıktı durum bence iç açıcı değil

@saglam.serdar

Valla uci yeni kurallar getirmeli, dopinge geçit vermemeli
Enayi gibi adamları seyrediyorum yahu,sonra dopingçi çıkıyorlar yetti gari :islik:

@Kudret Kurtcebe

Bu durumdan sonra Froome' u sevelim mi sevmeyelim mi bilemedim.

@ahmetyavuz

Valla ahmet,kendimizi froome 'un yerine koyalım,ne düşünürdüm,yani empati yapacağız,
Uci aşırı miktarda doz tesbit etti ,astımlı isen fis fis kullanabilirsin demekte Uci,ama benim dediğim kadar diyor eğer aşarsan yakalarım diyorda,sıcakta adam bunaldı ise uci'in belirlediği dozdan fazla aldı ise nefes darlığı yaşamamak için olabilir, ha diyeceksinki işin ahlaki kısmı nerde,sky takımı astımlı bir froome 'u yarıştırarak ne kadar etik'ya froome eğimde kalp krizi geçirse idi, bu gün burada başka şeyler konuşur idik,astımlı bir kişinin limitlerini aşması durumunda ne olur,bence froome limitlerini korumak için dozu fazla sıktı,buda hanesine eksi olarak yazıldı,şu anda froom bence endişeli ve sonucu bekliyor.

@Kudret Kurtcebe
Bende Doping olayında şunu anlayamıyorum: Mesela o ilaçları bana içirseydiler ben bir Froome edermiydim? Froome' u Froome yapan doping mi?

@ahmetyavuz

Valla teknik ile doping birleşir artı akılda eklenir ise herkes olur bi adet süperman turbo
:D

@ahmetyavuz
Son Dakika Haberleri: Bisiklet Dünyasının 1 Numarası Froome, Dopingli Çıktı
(link) Bisiklet Turu şampiyonu Froome'a yapılan bir doping testi sonucunun pozitif çıktığını duyurdu. Chris Froome, "Bilindiği gibi astım hastasıyım ve kuralların bilincindeyim. İzin verilen sınırda olmak koşuluyla nefes açıcı ilaç kullanıyorum" dedi.
Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI), yol bisikletinin 3 büyük yarışından biri olan (link) Turu'nu kazanan ilk Büyük Britanyalı sporcu Chris Froome'un doping testi sonucunun pozitif çıktığını açıkladı.
7 EYLÜL'DE DOPİNG TESTİNE GİRMİŞTİ
UCI tarafından yapılan yazılı açıklamada, Sky takımından Froome'un, 2017 (link) Bisiklet Turu'nun devam ettiği 7 (link)'de alınan doping numunesinde, yasaklı maddeye rastlandığı belirtildi. Sonucun pozitif çıkmasının sebebinin, "salbutamol" maddesini içeren nefes açıcı bir ilaç olduğu bilgisi verildi.
bisiklet-dunyasinin-1-numarasi-froome-dopingli-10343322_5124_m.jpg

En prestijli yol bisikleti yarışı (link) Turu'nda 4 şampiyonluğu bulunan Froome, 19 Ağustos-10 (link) tarihlerinde düzenlenen (link) Bisiklet Turu'nu, İtalyan Vincenzo Nibali'nin 2 dakika 15 saniye önünde kazanmıştı.
"HER TÜRLÜ BİLGİYİ SUNMAYA HAZIRIM"
32 yaşındaki sporcu, Sky takımının internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, "Bilindiği gibi astım hastasıyım ve kuralların bilincindeyim. İzin verilen sınırda olmak koşuluyla nefes açıcı ilaç kullanıyorum. (link) Bisiklet Turu'nda astımım daha da kötüleşti. Ben de takım doktorunun tavsiyesiyle salbutamol dozajını artırdım. İzin verilen dozu aşmamak için her zamanki gibi azami dikkati gösterdim. Bisiklet sporundaki lider rolümü çok ciddiye alıyorum. Tahlil sonuçlarını incelemek, kesinlikle UCI'nın hakkıdır. Ben ve takımım gereken her bilgiyi sunmaya hazırız." ifadelerine yer verdi.
Kaynak: (link) » (link) » (link) Haber Yayın Tarihi : 13.12.2017 11:15:00 Skorer

Fenalaştığını belirtmiş

Nibaliye 2 dakika 15 saniye takmış,ceza olarak birincilik nibaliye verilirmı bilememde,nibalide geçmiş bir yarışta gruptan kopup ,arabanın deryasinda solundan gitmiş idi,

0.15 den itibaren olay başlıyor

@Kudret Kurtcebe Yinede seviyorum Froome' u! napalım sanki öteki bisikletçiler doping haltını işlemiyor:rolleyes:

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
Benim tuttuğum isim Nibali'ydi. Bakalım ne olacak :)

Peki buna ne diyorsunuz?

(link)

Tour de Flanders organizatörü, "Lance Armstrong büyük bir şampiyon ve öyle kalacak. Kendisini konuşma yapması için organizasyona davet ettik. O da büyük bir mutluluk duydu" demiş.

Hemen ümitsizliğe kapılmayın.Masumiyet karinesi diye birşey var:suç kesinleşmediği sürece kimse suçlu sayılamaz.Ama işi zor gibi.Sevmiyordum ama saygı duyuyordum.İnşallah gerçekten suçsuz çıkar

@saglam.serdar
Ben de Messinalı yı tutuyorum ama zamana karşısını biraz daha geliştirmeli eskisi gibi tırmanışlar da savaşçılığını konuşturmalı.Eskisi gibi değil

@saglam.serdar

Sevgili lens,özel telefonundan motorcusuna getir dedi şiringaları,bu telefon üzerinden konuşmalar tesbit edilemedi,çünki uyanıktı lens,motorcuda lens'in soyunma kabininin anahtarı vardı,ve çaktırmadan motorcu kabine girdi,lensin ayakkabılarının içine iki adet şırınga koydu,
Ve çaktırmadan sıvıştı,
Lens kabine geldi ve ayaktan çaktı dopingi
Bu öykü değil national geographic'te

Adam itiraf etti yahu
aferin sana hatadan döndün lens amca

@saglam.serdar

O organizatör ile yüz yüze bi görüşmek isterdim doğrusu ülen adam itiraf etmiş ne diyor bu organizatör ha lensin yapacağı bir şey var ise doping almadan fransa ve italyada var olsunda görelim ha artık yaşı geçti tabi.

@hamlet2006

Yukarda videoyu verdim nibali uyanıklık yapıyor ve aracın solundan deryasında gidiyor,takım aracıda olsa açık bariz yardım söz konusu,peloton ise tempoyu düşürüyor

@hamlet2006

Evet konuşmak için erken,doz fazla yanlız, takım bunu nasıl açıklayacak ve froome,froome şunu demekte kötü oldum demekte,o an dozu artırdı ise oltaya takıldı tabi
valla doz aşılmış ,uci bu durumda ceza verebilir ha vermez ise kendi koyduğu kurala ters düşer

@Kudret Kurtcebe
Uyanıklık değil bariz hile yapıyor.Resmen Astana takım arabasına tutunuyor.Zaten Vuelta 2015 den ihraç edilmişti.Bu bisikletçilerin çoğu böyle.Ben kerhen tutuyorum Nibali yi.
Atatürk ne büyük insan:''Ben sporcunun zeki,çevik aynı zamanda AHLAKLISInı severim.''Böyle sporcu araki bulasın.

@Kudret Kurtcebe (link)

dediğin gibi kudret abi adam değil kadında kalmadı galiba bütün yetenekler dopingsiz yetenek olamıyor!

(link)

@ahmetyavuz

Al bir tane daha geçmişten örnek o kadar çokki bu konuyu patlatırız

(link)

Bayan femke,ah seni gidi seni:islik::D

Geri