Scudo Sports

Çekiş Sistemini Değiştirmek İstiyorum

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
Merhabalar. Peugeot PGT 509 sahibiyim. Bisikletin hızı tatmin etmiyor ve daha iyi dişli almayı düşünüyorum. Bütçem bunlara yetiyor gibi siz bana öneride bulunursanız çok sevinirim işin içinden bir türlü çıkamadım.
Bisikletteki parçalar;
Arka Aktarıcı: SHIMANO TOURNEY RD-TY300
Arka Dişli: SHIMANO MF-TZ500 14-28T 7Li
Vites Kolu: SHIMANO ALTUS SL-M310 7Li

Takmak İstediğim Parçalar;
Arka Dişli;
Shimano Altus Cs-Hg31 Ruble 8V 11-34T
Shimano Altus Cs-Hg31 Ruble 8V 11-32T
Bu ikisinden birini düşünüyorum.

Vites Kolu;
Shimano Altus Sl-M310 8'Li Arka Vites Kolu

Arka Aktarıcı;
Mevcut olan aktarıcım oranlara uyuyor fakat 8. vitese atabiliyormu bilmiyorum.
Shimano Altus Sl-M310
Shimano Altus Sl-M370
Shimano Altus Sl-M2000
Shimano Acera Sl-M360
Bunlardan düşünüyorum fakat çok kararsızım.

NOT: Jant göbeği ile zincir uyumlu olur diye düşünüyorum.

Scudo
şu anki mevcut sistemde arkada en yüksek hızında 14 lü dişliyi kullanıyorsun ve daha da hızlanacak efora sahipken 14 lü dişli seni engelliyor değil mi? ben öyle anladım
ön viteste tüm dişlileri kullanıyor musun yoksa ön viteste birinci viteste iken arka en küçük dişlide mi kullanıyorsun?

sırf 11 li dişli için çok masrafa gireceksin değmez
arka göbek değişecek,arka jant tekrar örülecek
zincir değişecek,arka vitesin belki uyumlu olur
arka vites değiştirme kolu değişecek
hiç mantıklı değil hem çok masraf olacak hem de alacağın fayda hemen hemen hiç olacak

• Beğen
Tepkiler: Upper Architect
@Desert Fox
Evet 14 dişli beni engelliyor fakat jant göbeği ile jant örülme konusunu anlayamadım yan uyumlu olmaz mı ? Şuan sadece 100 TL masraf çıktı. 2 adet dişli 1 adet vites kolu ve 1 adet arka aktarıcım var 160TL ye satıp tekrar bunları 260TL ye alıcam yani 100TL ödeyeceğim. 150TL ye kadar bütçem var oda 310TL civarı yapıyor

@Desert Fox
Ayrıca aynakolun hepsini kullanıyorum.

@BAHADIR34
arka gobegin %90 vidali gobek
8 li disliyi kullanabilmen icin kasetli göbek gerekli

• Beğen
Tepkiler: ilker.prime
Vidalı göbek. Jant yeniden örülmeli ya da yenisi alınmalı. Bütün çekiş sistemini güncellemen gerek. Ön hariç.
Daha yüksek hız için ön dişlileri değiştirmen daha ucuz olur. Büyük aynakol lazım sana.

@turcudede
Anladım o zaman hiç bulaşmıyorum. Peki 7 vitesli yüksek diş sayılı çark varmıdır ?

@BAHADIR34

14 ten aşağı yok bildiğim kadarıyla. Düşük vites olarak Shimano 14-34 megarange var.

Herkese merhabalar,

Başlık açamadığım için buraya yazıyorum. Kullandığım bisiklette 38 diş aynakol var. Ancak 35km/s üstünde fazla dönmeye başlıyor bunun için ikili aynakol bakmaya başladım fakat sadece yol bisikletleri için satılan parçaları gördüm (Claris, Sora ,Tiagra vb.). Şimdi bu aynakollardan birini alsam aktarıcısını taksam buna uygun vites kolu bulabilir miyim? Veya 3 lü aynakol daha mı mantıklı bir çözüm?

@berkeonar
Kardeşim konu açarmısın daha iyi olur

@turcudede
Megarange mantıksız zaten o zaman idare edecez veya belki aynakol alırım.

@BAHADIR34

Şu anda forum mesaj sayım az olduğu için konu açmama izin vermiyor. Verse bile konu açmam çünkü benim yazdığım mesaj konu ile uyuşuyor, bu yüzden ayrıca bir konu açmam gerektiğini düşünmüyorum.

Geri