Scudo Sports

Carraro Sportive Serisi Kullanıcıları Kulübü

eywallah, schrader bizimkisi, fakat ince ... bu yüzden sormuştum. neyse, olmadı, bu pazar katılacağım protesto aktivitesinde öğrenmeye çalışır, sizlerle paylaşırım :)

Scudo
@türkay yılmaz

yaw kardeşim, az önce kendi özel web sitene bi baktım da, hayran kaldım doğrusu. özellikle ters ışık fotoğraflarına mest oldum. bravo... senin gibi sanatçıların bu sitede olması ve hatta carraro bisiklet kullanması negüzel yaw :) yazdığın bütün cevaplar için tekrar teşekkürler.

Bir arkadaşa bisiklet almayı düşünüyoruz. Sportive 224 ve 221 arasında ne gibi farklar var acaba? Hediye olacak günde 3-5 km sürüyor tahminen . 221 in tasarımı çok iyi

@erphan

pardon, presta olcak. yanlış yazmışım :(

bugün 50dk'da 15km yol yaptım, maşanın farkını hızlanınca anlıyorum. en ufak bozuklukta bile kapalıyken sarsılıyorum baya. ama yine de kapalı kullanacağım siz nasıl kullanıyorsunuz?
sele de alışma sürecinde acıtıyor, ilerde rahat olacak mı yoksa değiştirdiniz mi?
son olarakta ön vites 3'ten 2'ye, 2'den 3'e geçerken hemen geçiyordu ama bugün bi ses geldi vitesten, ondan sonra geçişlerde 1sn zincir sesinden sonra geçmeye başladı normal mi bu yoksa anında geçiyor mu herkesin? bir de viteş değiştirirken pedalı çevirir haldeyken mi değiştirmek daha sağlıklı yoksa önce vitesi değiştirip sonra çevirmek mi?

çok oldu ama idare edin :D

@Barış.T

ben seleyi değiştirdim, yok yani alışmak mümkün değil, uzun turlarda resmen eziyet..

ben vites değiştirirken pedal basmıyorum bekliyorum.. zaten anlık birşey.. vites değiştir sonra pedal bas.. tabi dururken vites değiştirme, mutlaka hareket halindeyken değiştirmelisin

vites değiştirdikten sonra belli bi süre zincir yer değiştirmiyorsa bir sorun var demektir ama 1saniye uzun bi zaman dilimi değil, 2-3 saniye bile sürebilir hatta.. o anki yol/pedal durumuna bağlı

arkadaşlar, son haftalarda trafik kazalarında hayatını kaybeden kardeşlerimiz için düzenlenen bugünkü etkinlikten bir foto paylaşmak isterim. daha fazla fotoyu. ''bisiklete saygı sürüşü'' başlığında da paylaştım(yorumlarımla beraber. onlara da bakabilirsiniz. bir arkadaşla beraber, Ankara, Kızılay meydanındaki Güvenpark ta, eylemin ortasında.buyrun:

http://n1308.hizliresim.com/1d/l/rn0uz.jpg

beyler bu vitesleri ters yapmalarının nedeni ne?
birde pompa alan var mı bizimkine uygun nereden alabilirim

Merhaba arkadaşlar,

Bugün İstanbul Saraçhane'deki Emre Bisiklet'ten (Carraro Yetkili Satıcısı) Carraro Sportive 224 aldım.

Boyum 170cm , kendime uygun kadrodaki bisikleti bulabilmek için birçok bayi gezdim ve hiçbirinde bulamadım, birkaçı da kadro ölçülerinden bihaberdi. En sonunda birkaç bayinin de önerdiği çözüme güvenmek zorunda kaldım: Sele borusunu 5cm kadar kestiler.

-Bisikletime bindiğimde bacak aram ve kadro birbirine şiddetli derecede olmasa da temas ediyor.
-Şu an sele borusu 5cm kadar dışarıda , sele üzerindeyken ayak parmaklarımın ucunda olmak suretiyle yere basabiliyorum.
-Yaklaşık 10km.lik bir sürüş denemesi yaptım, hareket halinde hiçbir konfor sıkıntısı bulunmuyor, hatta çok iyi, ancak durduğumda destek alma ihtiyacı duyuyorum.

Sizin değerli görüşlerinize ihtiyacım var:
1-) Sele borusunun kesilmesi sakıncalı mıdır, eğer sakıncalıysa ne gibi sorunlara yol açabilir?
2-) Bahsettiğim kadro orantısı ile ciddi sorunlar yaşama olasılığım var mıdır? (Ağırlıklı olarak uzun turlarda kullanacağım)
3-) Yarın yetkili servise bisikletimi ilk bakım için götüreceğim, bu konu hakkında yardımcı olabilirler mi, onlara bu problemi nasıl açıklayabilirim?

Şimdiden çok teşekkür ederim.

beyler giderken direksiyonu kendinize çekince hafif oynama hissediliyor mu, yoksa bende ki vidalar da gevşeklik falan mı var
bir de bugün eve dönerken vitesin gevşek olduğunu farkettim şurası çıkmış vidayı mı sökmem lazım bunu yerine takmak için

http://i.imgur.com/yvwoJeF.jpg

gidonda en ufak bir oynama olmaması lazım, sanırım sizin gidonu iyi sıkmamışlar..
gerekli alyan elinizde yoksa aldığınız yere götürün, hem gidonu sıksınlar hem de vitese baksınlar
ben izmirde parkur bisikletten satın almıştım, en ufak birşeyde gidiyorum her türlü yardımcı oluyorlar :alkis:

@Özhan Şenay

- kadronun bacak aranıza hafif temas etmesinin bi zararı yok, bacak aranızı epey sıkıştırsaydı boyunuzdan büyük bisiklet almışsınız derdim..
- sele borusu 5cm dışarıda derken neyi kastetiyorsunuz anlamadım.. sele borusunu neden kestiler onu da anlamadım, sele en aşağıda iken oturduğunuzda ayağınız yere değmiyor diye mi acaba???

@türkay yılmaz

Hani sele ayarı yapılıyor ya, seleye oturup dizini kırmadan pedala basabilecek şekilde ayarlıyorlar boruyu. İşte ben seleye oturduğumda yüksek kaldı ve sele en aşağıdayken bile pedala topuğumla basarken zorlandım , bu yüzden sele borusu biraz kesildi ve sele şu anda bana göre iyi durumda. Yani evet , dediğiniz gibi ayağım yetişmediği için kestiler.
Sele ile kadro arasında, ayar yapılan boru var, yaklaşık 5 cm olduğunu söylüyorum yani.

Merhaba arkadaşlar, aranıza yeni katıldım. Carraro Sportive 225 aldım, bir hafta kadar oluyor. Bir hafta içinde Adana-Karataş en uzun tur olmak üzere, irili ufaklı turlar yaptım. Bisiklet gayet rahat ve keyifli. Adana-Karataş arası gidiş-dönüş 120 km bu arada.

arkadaşlar sele değiştirenler hangi marka ve model aldığını ve seleler arasında karşılaştırma yapıp +/- yazabilirmi, bende değiştirmeyi düşünüyorum 15-20 km den sonra çok rahatsız ediyor sele ve ayaklarımda uyuşmaya başlıyor.

@Barış.T

-Ben maşayı genelde kapalı kullanıyorum. Söylediğin gibi hızlanınca sarsıntıyı daha fazla hissediyorsun. Hatta bazen derin çukurlara girdiğim oluyor, maşaya birşey olacak diye korkuyorum. Ama yine de kapalı kullanıyorum. Arazi yoluna girmedikçe veya yokuş aşağı inmedikçe maşayı açmıyorum.
-Sele konusuna gelince bisiklet sürmeye ara verip tekrar başlayınca alışıncaya kadar acı oluyor :) Alıştıktan sonra sorun yok tekrar ara verinceye kadar.
-Vites konusunda fikrim yok. Ama benim bisiklette de arka dişli 2'den 3'e , 3'ten 2'ye geçişler çok sert oluyor. Diğer kombinasyonlarda neredeyse hiç farkına bile varmıyorum vites değiştiğinin ama 2-3 arasında birden sert bir şekilde geçiş yapıyor.

@garip hanay

hayırlı olsun. kazasız ve keyifli pedallar dilerim :) bisikletinizin fotolarını da görmek isteriz tabii ..

arkadaşlar; bisikletini yeni alanlar ve tur ya da etkinliklere katılıanlardan, fotolar bekliyoruz. bu başlıkta görsellikte olmalı, değil mi ;)

Geri