Merhaba.

Ben de
Carraro Sportive 222 almış bulunmaktayım. Yaklaşık 1 ay önce Kadıköy Feneryolu'nda Bisiklet Adası isimli bir Carraro bayisinden aldım.
Bütçeme, tarzıma, kullanış amacıma uygun bir model olarak bunu tercih ettim.
İstanbul'da Çekmeköy ile Ataşehir arası işe gidip gelirken kullanıyorum. (Günde 18 km) Onun haricinde müsait olduğumuz zamanlarda spor amaçlı sürüşler yapacağız eşimle.
İlk olarak kadrodaki imza dikkatimi çekti. Kimin imzası acaba bilen var mıdır?
Vitesler Shimano Tourney. İlk aldığımda ön vites 1den 2ye geçmiyordu. Arada kalıp
trrrrrr
yapıyordu. O halde iken tekrar yukarı attığımda 3e geçiyordu. O yüzden 2ye atmak istediğimde önce 1den 3e atıp sonra 2ye çekiyordum. İlk bir kaç gün böyle kullandıktan sonra aldığım yere götürdüm. Telin gerginliğini ayarladı. Şimdi vites 2ye geçiyor. Bisikletçi test sürüşü yaptı, o şak diye atıyor vitesi. Ama ben bazen yine trrrr yaptırıyorum. Zamanla elimin alışacağını söyledi. Ayarlama yaptıktan sonra 2. viteste zincir hafiften aktarıcıya sürtüyor gibi geldi. Bisikletçi tourneyin en alt seviye olduğunu ve bunun normal olduğunu söyledi.
İşe giderken kıyafetlerimi ve yemeğimi sırt çantasına koyuyorum. Bu da haliyle terletiyor. Ön sepet veya arka bagaj düşünüyorum ya da her ikisi birden.
Çamurluk bu modele olmaz dedi bisikletçi. Gittiğim yollar asfalt ve kuru havada sürüyorum. Fakat illa ki bir su çıkıyor. Geçenlerde bir yeri yıkamışlar, üzerinden hızlıca geçerken pis sular suratıma kadar sıçradı 🤢 O yüzden su gördüğümde yavaş geçiyorum artık. Ayrıca çamurluk olmazsa arkaya bagaj üstü çanta taktığımızda çanta sürekli çamurlanır. Bunu nasıl hallediyorsunuz?
Bu modeli kullanan, bilen, fikri olan var mıdır? Her türlü öneri, yorum ve tavsiyeye açığım.