Merhaba arkadaşlar,
Bugün İstanbul Saraçhane'deki Emre Bisiklet'ten (Carraro Yetkili Satıcısı) Carraro Sportive 224 aldım.
Boyum 170cm , kendime uygun kadrodaki bisikleti bulabilmek için birçok bayi gezdim ve hiçbirinde bulamadım, birkaçı da kadro ölçülerinden bihaberdi. En sonunda birkaç bayinin de önerdiği çözüme güvenmek zorunda kaldım: Sele borusunu 5cm kadar kestiler.
-Bisikletime bindiğimde bacak aram ve kadro birbirine şiddetli derecede olmasa da temas ediyor.
-Şu an sele borusu 5cm kadar dışarıda , sele üzerindeyken ayak parmaklarımın ucunda olmak suretiyle yere basabiliyorum.
-Yaklaşık 10km.lik bir sürüş denemesi yaptım, hareket halinde hiçbir konfor sıkıntısı bulunmuyor, hatta çok iyi, ancak durduğumda destek alma ihtiyacı duyuyorum.
Sizin değerli görüşlerinize ihtiyacım var:
1-) Sele borusunun kesilmesi sakıncalı mıdır, eğer sakıncalıysa ne gibi sorunlara yol açabilir?
2-) Bahsettiğim kadro orantısı ile ciddi sorunlar yaşama olasılığım var mıdır? (Ağırlıklı olarak uzun turlarda kullanacağım)
3-) Yarın yetkili servise bisikletimi ilk bakım için götüreceğim, bu konu hakkında yardımcı olabilirler mi, onlara bu problemi nasıl açıklayabilirim?
Şimdiden çok teşekkür ederim.