Scudo Sports

Carraro Sportive Serisi Kullanıcıları Kulübü

Tekrardan merhaba

Bende 3 hafta oldu bisikletimi alalı sportive 225 kullanıyorum kadro boyu 51 cm benim boyum da 1.90 . Tabiki benim boyumdak bir kişi 56 cm lik kadro boyu kullanmalı ama 51 cm kadro boyu da çok sıkıntı yaratmıyor sele yüksekliği de çok değil rahat kullanabiliyorum .

Scudo
Arkadaşlar, sele yükselterek kadro boyunu kendi boyunuza göre uyarlayamazsınız. Yapmayın, etmeyin. Kudret Kurtcebe abimiz görse, sağlam bir fırça atardı, emin olun. :)

1.78'lik adamla 1.90'lık adamın kullanacağı kadro boyu aynı olmaz, olamaz. Lütfen bu konuda daha duyarlı olalım, burayı okuyarak tercih yapacak olan çok adam olacak. Çok büyük sıkıntılara sebebiyet verebilirsiniz. Bunlar hemen değil, ileride ortaya çıkacak sıkıntılar.

• Beğen
Tepkiler: Akdogan43
@ahmetcan44

hocam doğru söylüyorsunuz.
geçen sayfada zaten yazmıştım.1.78 için büyük olacağını BENCE.
başka bir 224 kullanıcı 1.93 boyu var.seleden inince kadroyla aramda 1-2 parmak boşluk kalıyo demişti.benim boyum 1.85 kadrodan inince 4 parmak boşluk kalıyo.yani bisiklet bana tam geliyor.sizce 1.87lik bir arkadaş için sıkıntı olur mu?

@ahmetcan44

Size katılıyorum bende aynı şeyi söyeldim 1.90 boyunda olmam benim XL kadro boyu kullanmam lazım fakat o kadro boyunu bulamayınca malesef 51 cm aldım . şuan için bi zararını görmedim rahat kullanabiliyorum ama bisiklet alacaklar mümnkünse kendi boyuna uygun kadro boyu kullanmalı .

@ahmetcan44

haklısınız. herkes boyuna(özellikle bacak boyuna) göre kadro seçmeli eywallah. gerçi ben, sportive serisi için, 51 kadro boyunun 180-190 boylarında olanlar için yeterli olacağını yazmıştım mesajlarımda fakat belirtmem gereken birşey var; ben 51 kadroyu özellikle aldım zira bir küçük boyunu biraz ufak tefek buldum, yani eski 26 inç mtb ım gibi geldi gözüme, lakin, bu bisikletin kadro yapısından dolayı, 51 kadroda, seleden inip ayağımı yere tam bastığımda kadro borusu ile apış aramda neredeyse en fazla yarım santim boşluk kalıyor(gerçi boyum 1.78 ama bacak boyum vücudumun üst kısmına oranla kısa sayılır). fakat yine de aldım, çünkü, uzun yıllar ara vermiş olsamda, bisiklet üzerinde yıllarım geçti ve inip binerken hiç rahatsız olmuyorum. boyu 1.78 den kısa,1.90 dan uzun olan arkadaşlar, bisiklete binip denemeden 51 kadro boyuna karar vermesinler diyorum :) hoşçakalın

@erphan
valla plus+ yazıyordu buda barendli elcik olarak geçiyor 29 tlye aldım memnunum tam ele oturuyor

çok hoş bir elcik. memnun kalmanız ne güzel :)

Yanlış anlaşılmasın Sedona 729'umdan çok memnunum ama çok değil biraz daha bilinçli bir alıcı olsaydım(şimdiki gibi) Carraro SPORTIVE serisi bir bisiklet alırdım. Ki muhtemelen Carraro Sportive 225 olurdu... :)

bunları sizin gibi bir sedona sahibinden duymak ne güzel :) eywallah hocam ama sizin bisikletinizin donanımıda maşallah yani :) 225, f/p olarak alınabilecek en şık bisiklet diye düşünüyorum. yalnız fiyat özellikle 1500 tl ve yukarılara çıktığında, neler var neler, hepimiz görüyoruz sonuçta. en basit örnek ''Tunç Tuncay'' nickli arkadaşımın( kendisi üniversiteden sınıf arkadaşım olur)geçenlerde fotolarını eklediği bisikletleridir ki 2 si neredeyse 15.000 tl civarında. örnekler çoğaltılabilir :) hıı, 700-900 tl fiyat aralığında düşünenler için sportive serisini hala ısrarla öneririm ayrı :)

• Beğen
Tepkiler: KADİR ERKUL
700 liraya kadar çıkabilen her şehir/tur bisikletçisi için Sportive 224'ü öneriyorum gördüğüm yerde. Sedona'da ve Kron'da muadil modeller olmaması ve Salcano'ya da soğuk bakılması nedeniyle durum böyle. Hibrit bir model kullanıyor olmasam, muhtemelen düşüneceğim ilk modellerden biri olur 224. Umarım renk seçenekleri gelir ve tek renk saçmalığından kurtulur iki model de. En azından mevcut renkler iki bisiklette de kullanılabilir ama kullanılmaması çok saçma.

@erphan

Yalnız bir dakika Sedona 341 e bakmamışım o da iyiymiş :d hoş fiyatı 750 dolar vaz geçtim Carraro fiyatına göre gayet uygundur :)

@ahmetcan44

hybrid carraronuza birkaç ay önce disk fren takmak istemenize rağmen neden 224 ü öneriyorsunuz? fiyat için mi? kaldı ki aradaki fiyat farkı, beni en az bi 10 sene götürsün alacağım bisiklet diye düşünenler için çok mu fazla?

@KADİR ERKUL

sedona'nın ilk çıkardığı 321 modeline hayran kalmıştım 2-3 sene önce. kadro geometrisi, beyaz rengi ve hafifliği beni yol bisikleti almaya direkt teşvik etmişti ama maalesef maddi ve manevi imkansızlıklardan ötürü alamamıştım. kısmette 225 varmış ne diim :)

• Beğen
Tepkiler: KADİR ERKUL
Bende bu hafta içinde 224 alarak aranıza katıldım.225 almadım çünkü sürekli bisiklete binmeyecem

Benimde bisikletim bugün geldi.Hemen yakındaki carraro bayisine kurdurdum. Bilmiyorum beklentim fazla mı yüksekti yada ghose se3000 den sonra bindiğim için midir işte budur demedim. Ayarlarını da kurarken tam yapmamışlar gibi bazı viteslerde sürtme sesi yapıyor.

@erphan

Arka tarafa uygun bir v-fren bulabilmiş değildim. Ahmet Gümüş arkadaş da disk frenden bahsetmişti bisikleti bana satarken. Arka frenin emanet olduğunu söylemişti. Sonra disk frenin dezavantajlarını saydıklarında, o yükün altına girmenin gereksiz olduğuna karar verdim. Hoş, hala fren bulabilmiş değilim. Fotoğraflarda gördüğünüz metalik gri renkli arka fren duruyor. Ön frenle ilgili bir problemim yoktu zaten. Hele ki hidrolik disk frenlerin alım ve bakım maliyetlerini öğrendiğimde, ebedi olarak vazgeçtim. :)

İki bisikleti de 10 sene kullanabilirsiniz. 225'in ömrünün fazla olması gibi bir durum söz konusu değil. Aradaki farkla tüm aksesuarlarınızı alabilirsiniz.

@Arkın Yegül

fotoğraf isteriz :D

@Arkın Yegül

hayırlı olsun. kazasız, belasız,keyifle kullanmanızı temenni ederim. yalnız fotolarınızı paylaşırsanız sevinirim ;)

@ahmetcan44

Bence, hidrolik disk fren belki elzem değil ama, günümüzde, teknolojininde ilerlemesiyle çok kullanılan ve tercih edilen bi sistem oldu. kaldı ki düzgün kullandıktan sonra ya da aşırı uçlarda kullanmadıktan sonra öyle aman aman bi bakım masrafı getireceğini de düşünmüyorum. sonuçta motorsiklet ya da araba freni değil bu :) göze hitabını bir tarafa koyarsak; yağmurlu havalarda ve çamurlu ortamlardaki performansı, trafikte kullanırken ki ani duruş kabiliyeti, kısa mesafede çabuk duruş sağlaması, hafif bir parmak dokunuşunun bile frenlemede yeterli olması gibi artıları yadsınamaz. bütün bu sebeplerden ötürü( kaldı ki bisikletin rengi zaten mağlum)sportive 225 f/p olarak bence en alınası bisiklettir. birde unutulmamalıdır ki sportive 225 in kadrosunda arkaya v fren takma delikleri mevcuttur. istenildiğinde, yani, disk frenler sorun çıkardığında ya da turlarda extra fren ihtiyacında hooop tak bir tane v fren arkaya :) 224 te de var mı bilmiyorum. hıı, ağırlık açısından hd fren tercih edilmeyebilir, o ayrı. bütçesi 750 tl yi geçemeyenlere spotive 224 öneriyorum :) fakat 1000 tl ye yakın bütçesi olanlar da, bence, 225 e göz atmalılar. hoşçakalın. buarada carraro kardeşliğine devam ;)

öncelikle, tekrar, güle güle kullanın diyorum:) boyunuz ve bisikletin kadro boyu kaç bilmiyorum ama neden mennun olmadınız anlamadım :( kurulumda sorun var ise, aldığınız yere ya da başka bir carraro bayisine götürüp bütün ayarlamaları tekrar yaptırmanızı tavsiye ediyorum. unutmayın, 2 kez ücretsiz bakım hakkınız var. bunları kullanma kılavuzunda zaten görebilirsiniz. buarada bisikletinizin fotolarını eklerseniz seviniriz carraro'cular olarak:) soru ve yorumlarınızı esirgemeyin lütfen...

Ghost un vites gecisleri frenleri amortisoru vs cok iyi calisiyordu.onun kadar ust seviye bir bisiklet degil gerci ,Vites ayari tam düzgün değil görürdüm bayiye biraz bin tekrar gel dedi. 1 ay sora da ucretsiz bakimi varmis. Lastikler cok ince geldi gözüme sanki kaldirimdan insem yamulacak. Ha birde akordu mu bozuk nedir lastikler donerken cok hafif sehimi var. Memnunum yada değilim diyemem su an daha doğru düzgün binemedim.

vitesi shimano altus sonuçta. bir deore ya da üstü değil maalesef :( yalnız ayarlarının düzgün yapılması gerekli. lastikler biraz dandik. yıprandığında, kullanımınıza bağlı olarak, şehir-tur ya da dağ modellerinde kaliteli bir marka ile değiştirilmeli bence. tekerlerdeki yalpalamanın akorddan kaynaklandığını düşünmüyorum zira fabrikasyon ürün. montaj iyi yapılmamıştır ne yazıkki.umarım sıkıntılar giderilir ve keyifle kullanırsınız bisikletinizi. yok devam ederse zaman geçmeden iade edip içinize sinen bir bisiklet alın. hoşçakalın...

Lastiklerden ilk basta ben de çok tedirgin olmustum.ama bir kaç bisikletciye gösterdim ve yalpanin nedeni diş tekerin tam oturmamasindan kaynaklaniyormus.icinizi ferah tutun.

Geri