Scudo Sports

Carraro Sportive Serisi Kullanıcıları Kulübü

@Arda Oral

Merhaba hem size bir cevap hem de bir bilgi olsun.
Bisikletçiyle aramızda geçen konuşmayı aktarıyorum.
-Biz geçen sene Bianchi ile çalışmayı bıraktık abi.
-Neden bıraktınız usta?
-Ya ben biliyorum ve Bianchi'ye de söylüyorum ki bu arıza kullanıcı hatasıdır. Bianchi ne yapıp ediyor zorla onu garantiye sokup garantiden değiştirmeye çalışıyor.
-Ben ???
-Ya Bianchi kadar kötü bir firma görmedim. Kullanıcıları memnun edicem diye bizim gibi ustaları eziyo. Ben elli kere diyorum ki kullanıcı hatasından kaynaklı bu. Yok, ille garanti ve fatura numaralarını alıp o parçayı garantiden değiştiriyolar. Abi biz zaten ne kazanıyoruz ki garantiden. Bırak usta da biraz parçadan kazansın. Ne diye kullanıcını memnun edecem diye bizim işimizi kesiyorsun burda. Yok abi adamlar zorla garantiye sokuyolar. Bize parçadan para kazandırmamak için ellerinden geleni yapıyolar... Bizi ustaları eziyolar...

Başka bir usta ile muhabbet. (Yetkili Servis, orjinal)
-Abi bu Bianchi ne yapmış, bulmaca gibi..
Onu taktı bunu taktı felan derken en son arka reflektör elinde kaldı.
Vida tornavide felan filan..
- Bunu takacak yer bulamadım abi bulmaca gibi, zaten bizde daha güzel lambalar var istersen onlardan takayım..
- Ben lambaya bakarım, o parçayı alayım ben bi yolunu bulurum dedim...

Özet. Benim buradan anladığım Accell garanti konusunda gayet kullanıcı dostu bir firma. 2. Accell'in Yetkili servis veya Satış temsilcisi dediği şey araçlardaki gibi uzmanlığı kapsayan birşey değil. Diğer anladığım şeyi yazmıyayım :)

Sürtme vs. her ne derdiniz varsa (hiç ucuz şeyler kullanmıyoruz) garanti kapsamında firmaya iletin ilettirin. Ustanın dediğiyle de yetinmeyin :))

Scudo
Merhaba arkadaşlar. Ben Selçuk. Ankara'da öğretmenim. Daha bugün, yani doğum günüme bir gün kala Carraro 224 aldım. Daha doğrusu eşim hediye etti :) Belimdeki fıtıktan dolayı doktorların iki tavsiyesi vardı. Birinci ve önemlisi yüzme, diğeri bisiklet. Şimdi yüzmeye bisikletle giderek ikisini de hallediyorum. Tabi bisiklette dağ bayır, hoplama-zıplamalı işleri tavsiye etmemişti doktor. Sadece beli güçlendirecek cinsten sürüş.
Bakım-öneri-ıvır-zıvır o kadar çok şey okudum ki, gitmeden önce. Oraya vardığımda tüm bisikletleri tanıyordum. Çok müthiş bir duygu. Ama şu bisiklet bu bisiklet, şu para bu para'dan öncelikli bir şey var ortada. Bineceksin üzerine, çevireceksin pedalı. Nefesin kesilecek belki, susayacaksın. Hatta muhakkak yorulacaksın ama yaptığın işten zevk alacaksın. Onun için bisikleti alana kadar tek soru sormadım, yazılanı okudum. Ama şimdi sorma zamanı
Bu yüzden ben şu bisikleti aldım nasıl bakayım, ne önerirsiniz falan filan diye sormuyorum. Zaten hepsi yazılıp çizilmiş. Benim sorum şu. Ankara'da ve Balıkesir'de ikametlerimiz oluyor. Buralardaki arkadaşlar nasıl toplanıyorlar? Carraro kullanıcısı veya değil, nasıl etkinliklerle nerelerde buluşup nerelere gidiyorsunuz? Beni de alın aranıza. Asıl tanışma böyle olur sanırım. Selamlar...

@wikican
Yazınız için size çok teşekkür ederim baya zahmet etmişsiniz gerçekten yardımsever bisikletci böyle oluyor sanırım pazartesi günü arayacağım ilimde ki servis çok küçük ama bir çözüm bulacaklarini düşünüyorum [emoji1]

@selçukatay
Hocam merhaba. Aramıza hoşgeldiniz. Ben de öğretmenim Sincan da. Birkaç farklı grup var Ankara'da. Her grup kendi etkinliğini yapıyor. bu grupları facebook üzerinden bulabilirsiniz. Angora bisiklet topluluğu, Bisiklet Gönül Birliği vs. oradan takip edebilirsiniz. En kısa zamanda görüşmek ve tanışmak dileği ile...

• Beğen
Tepkiler: selçukatay
Yeni olmayabilir fakat bilen birisi yardımcı olabilir mi?
Carraro 224 ün lastikleri şehir kullanımına uygun fakat sanki biraz hafif arazi şartları bile olsa lastikler zorlanacak gibi. 700c 3h jant a arazi için bir lastik önerebilecek var mıdır? bir de bu janta en büyük hangi ölçü de lastik takılır ve örnek verebilir misiniz?
Yardımcı olursanız çok memnun olurum.

@Metawox
Bu sorunun cevabini bende merak ediyorum.Bende yeni 225 aldim hafif arazi yollarda sikinti yaratirmi bu tekerler.Ne kadar cogunlukla asfalt yolda kullanacak olsakta arada bir arazi yollara girme mecburiyeti olabilir…

Arkadaşlar bugün tekrar samsun da bir carraro bayisine gittim. Carraro 225 almak için. Onlarında ellerinde sadece 18" kadro vardı. Boyum 1.70 bacak içi 75-76 cm. Bisiklet üzerinde ayakta durduğumda 18" kadro bacak içine sıfır oturuyor. Arada hiç boşluk kalmıyor. Ben 16" isteyince de buradaki satıcı da bu tam oldu, diğeri küçük gelir. Şekli bozuk diğerinin, hatta genelde bayanlar için getiriyoruz falan dedi. Almadan çıktım. Yarın depolarından getireceklerini söylediler. Tekrar gideceğim. Boyu benim gibi olup 16" kadro kullanan var mı? Dedikleri gibi 16" eğreti mi duruyor? Yada 18" alıp da (kadro bacak içine tam sıfır olacak şekilde) kullanıp memnun olan biri var mı? İnternetten alayım diyorum, orada da en düşük 46h kadro yazıyor. 46h da 18" e denk geliyor sanıyorum. Kadro konusunu hala çözebilmiş değilim.

@cronos10 16 inç kadro yok sanırım 225 te yada ben öyle biliyorum. sadece 18 inç ve 20 inç var yani 46 cm ve 51 cm size 46 cm tam olur zaten boyum 172 sizle aynı iç bacak ölçülerine sahibim nerdeyse hatta benimki 73-74 cm 46 cm kadrolu 225 var tam oturuyor on numara :)

• Beğen
Tepkiler: cronos10
@GÖK TÜRK
Üstad servisteki eleman dedi bunlar 18" diye, belki de 20" di. O zaman hiç tekrar oraya gitmeye gerek yok. Ben internetten sipariş vereyim 46 kadroyu. Samsunda en ucuz nakit 1050 ye bıraktılar. Şu an kampanya var n11 de maxi puanla beraber 920 gibi bişeye geliyor çok teşekkür ederim bu arada. Deneyim herşeyin üzerinde bu konuda :)

Bence
@cronos10 bence 75-76 bacak içi boyuna 46 kadro mükemmel olur. Ben de 77 cm bacak içi boyuna sahibim 51 kadro tam demire denk geliyordu 46 aldım tam oldu. Bisikletçi sanki 51 kadro denetmiş olabilir gibime geliyor. Bana da bisikletçi 51 kadro satmaya çalışıyordu, hatta herkes 51 arıyor sen küçüğünü arıyorsun diye bir de kafa bulmaya kalktı. Yeme abicim adamlar ellerinde olanı satmaya çalılıyor ısrarla bu büyük deyip 46 kadro getirttim. Çok emin olamıyorsan bir mezura ya da metre al kendin ölç kadroyu. Nasıl ölçmen gerektiği konusunda fikrin yoksa yardımcı olabiliriz .

• Beğen
Herkese marhaba. 1 yıl önceki noktaya geri döndüm. 1 yıl önce 15 yıl aranın ardından bisiklet almaya karar verdiğimde forumu keşfettim. Forumda bu konuyu takip ettim bir süre. Bir arakadaşımın yönlendirmesiyle, kullanım amacıma uygun olduğundan ve yer sıkıntısından katlanır bisiklet aldım. 2gün önce de sattım ve yine bu konuyu takip etmekteyim. Nedense Carraro bana sıcak geliyor. Lafı fazla uzattım farkındayım o yüzden sorularıma geçmek istiyorum.
1- Özellikle başka marka kullanıp Carraroya dönmüş arkadaşlar taviye edermisiniz?
2- Katlanırı 1 yıl sorunsuz kullandım. Carraro alırsam sorunsuz kullanabilirmiyim? (Ufak tefek sorunlar elbette olabilir)
3- Kadrosu sağlam mıdır güven verir mi?
Herkese kazasız bol pedallı günler.

@Metawox
Çok teşekkür ederim. Kadro boyu konusundaki sıkıntıdan kurtardınız beni. Bildiğim kadarı ile kadro boyu selenin oturduğu noktadan, pedal merkezi arasındaki mesafe. Montajlı bisiklete bindiğim anda anlarım diye düşünüyorum :) 51 kadro rahatsız etmişti beni çünkü.

@Metawox

Selamlar,

Ben 225 ile hafif arazi şartlarında kullandım bisikletimi. Direk taş toprak çamur tabiki değil ama arabaların gidemeyeceği jeeplerin gidebileceği bozuklukta bir yok öyle düşünün. Lastiklerde aşınma zedelenme vs anlamında bir sorun yaşamadım. 2 sefer tırmanış esnasında yol tutuşunu kaybettim o zamanlarda elime aldım tabi bisikleti. Ama genel anlamda kullaılabiliyor. Tabi çok konforsuz oluyor. Ayrıca taşlık yerde rampa çıkmak asfalta göre çok daha zorluyor. Bence çok mecbur kalmadıkça o tip yollara girmemek lazım. Bence bisiklette lastik anlamında sıkıntı yaratmayacak konu. Ağır arazi down hill vs. yapmamak lazım tabi.

@cronos10

Selemlar,

Ben 225 kullanıcısıyım. boy ve bacak içi boyum sizle neredeyse aynı 46 kadro cuk oturuyor. Bu kadroya oturduğunuzda, 2-3 parmak boşluk konusu muhtemelen enmiyet içindir diye düşünüyorum ben. Bende boşluk çok az kalıyor kadro üst borusunda. Şu ana kadar sıkıntı yaşamadım.
Edit: Şirketteki bir karkadaşım 224 ün 51 kadrosu var. O mesela beni çok rahatsız etmişti. Hiç kullanamadım onu ben.

• Beğen
Herkese merhaba geçen gün fikir almak için yazmıştım fikrim oturdu tşkler.. 225 sportive almaya karar verdim konuştuğum adam benim istediğim (gri siyah yeşil olan) yok dedi başka yerleri de araştırdım çok satıldığı için bulmak zormuş, ben zaten rengine bayılmıştım yoksa 224 isterdim zaten..Neyse bugün birde başka yere uğradım buldum ama güya indirime girmiş 1099 yazıyordu bende fiyatı pahalı buldum adama bu rengin 2015 de olduğunu söyledi bende 2014 diye bildiğimi söyledim tabi alamadım biraz beklemek istedim şimdi de merak ediyorum alanınız varsa yakında bu renk bu fiyata pahalı mı veya fiyat düşer mi (beklemeli miyim)? :)

@Bikelover
Bu fiyata bulduysa hic kacirma bence.Normalde fiyati 1206 tl.

Arkadaşlar iç anadolu bölgesinde carraro kullanan kimler var burada

arkadaşlar merhaba.
yaklaşık 1.5 ay önce 930 liraya 225 aldım. ancak yağmurlardan dolayı pek cesaret edemedim sürmeye. sonuç olarak 15 sene falan hiç bisiklete binmemiş biriyim. yağmurlu havada ürktüm.
cumartesi günü gözüm hep dışardaydı akşam 19:00 gibi yağmur durdu çıkmaya karar verdim. 21:00 civarı anca çıkabildim o ayrı mesele... eve dönüşüm 03:30'du. tabi 6 buçuk saat boyunca pedal sallamadım ama toplamda 46km yol yaptım. uykum gelmese bisikletten inesim yoktu hiç... çok hafif popo ağrısından başka bir sorunum olmadı bugünede hiç bişey kalmadı.
bugünde toplam 20km yol yaptım. çok mutluyum gerçekten.
çok güzel bir zevk.
bisiklet gerçekten çok iyi. yolda kaymasından öte uçuyormuşun hisssi veriyor. bu kadar çok kullanırsam sanırım bir ay dolmadan ilk bakımını yaptırmaya gitmem gerekecek. bugün ön viteste biraz sorun yaşadım. frenler 10 numara gerçekten güven veriyor. özellikle kaldırımla iç içe olan bisiklet yollarında. Acaba 224 alsaydım aynı güven duygusunu hissedermiydim bilmiyorum...

arkadaşlar merhaba, bugün carraro 225 siparişimi vermiş bulunuyorum :) bayiye gittim sabah yine, depodan 46 kadro indireceğiz demişlerdi ctesi günü. pazar gel al dediler. bugün gittim hala indirmemişlerdi. öğleden sonra gel dediler. bende geldim iş yerime intertten siparişi verdim gözümü karartıp :) nakit 1050 ye alacaktım yoksa bayiden. maxi puanla beraber 6 taksit 916 tl ye almış oldum şimdi. inşallah sağ salim ulaşır bana :) yardımcı olan, deneyimlerini paylaşan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

arkadaşlar sportive 230 , 227 , 225 farkları neler hangisini önerirsiniz teşekkürler.

Geri