İlk sürüşünü dün 8km. ile yapmış, acemiliğin de getirdiği popo ağrısıyla aranıza katılmış biri olarak Merhabalar,
yaşlı bir arkadaşınızım

çok da şeyapmayın (39) ama hem gezmek hem spor için iyi olacak diye düşünüyorum

En canımı sıkan konu bu, Düyanın bir çok yerinde herkes bisiklet kullanırken, avrupada araç trafiği gibi bisiklet trafiği varken burada bisiklet çocuk işi gibi duruyor..
Sportive 225'i internetten indirimleriyle birlikte 1019 liraya satın aldım.
Alış-veriş Deneyimlerimi paylaşayım.
225 almaya birkaç yer gezip nihayetinde bu site ve sizin yazdıklarınız sayesinde karar verdim. Önce internette fiyatına bakıp, sonra bayiye gittim. Niyetim orada görüp beğenip almaktı.
Fakat Bayi işi gerçekte saçma sapan durumda.
Bianchi nin kendi sistesinde bayisi gözüken yerler (çekmeköy civarına baktım) bayilikle alakaları yok. Hadi bayi değil diyelim ellerinde zaten Carraro bisiklet yok.
Bir başka yere gittim katalog fiyatlarından bir kuruş aşağıya inmem, sadece nakite indirim yaparım felan deyince, herkese teşekkür edip o akşam evden internetten siparişimi gözümü kırpmadan verdim. Milletin dolar inmiş çıkmış, katalog fiyatından aşağıya satmak yasakmış hikayelerini dinlemek son derece saçma.
Aynı gün kargoladılar, Kargo 2 günde elime ulaştı.
225'in katalog fiyatı sanırım 1260 lira, kutulama şekli ise inanın bana bu kadar berbat olabilir. Taşınırken yırtılacak kadar ucuz bir karton (parçalanmıştı gelene kadar, ben tuttum tuttuğum yer gerçekten elimde kaldı, kargocuların suçu yok.) içine naylona sarılmış kadro ve yine aynı kalitesiz kartonlara koyulmuş parçalar...
Köpük yok. Herhangi bir koruma yok.. 1000 liradan daha pahalı bu bisikleti 100 liralık bisiklet kutusuyla üretip dağıtan Accel bisiklet gerçekten bu konuda ciddi bir eleştiriyi hakediyor. Yaptıkları çok yanlış. Kargocular dikkat etmemiş olsa bisikletin çiziksiz, eziksiz gelmesi gerçekten çok zor.
Kutuyu açınca içinden Harika bir bisiklet çıkıyor, tam hayal ettiğimiz gibi. ama o kutu yok mu, berbat bişey. Dandirik bir sürü şeyin kutusunu gördüm, televizyon, masa takımları, spor cihazları.. ilk defa bu kadar pahalı bir cihazın bu kadar kötü kutusuna şahit oldum. Benim satınaldığım firmanın da suçu yok. Accel nasıl kutuluyorsa öyle gönderiyoruz diyor ki haklılar..
İnternetten alış-veriş Kargo konusunda önlem alırsanız indirimli ve sorunsuz olması sebebiyle tercih edilir duruyor. Ne isterseniz ne beğenirseniz aynen ve aynı kaliteyle o geliyor.
5. 6. vitesten daha yukarı çıkamadım, en azından şimdilik

Tekerlerler ince olduğu için sorun olur mu diye korkuyordum. Herhangi bir kayma sorunu yaşamadım. Disk frenler gerçekten harika, onları çok beğendim. Satınalmadan önce aman ne gereği var V fren alırım param cebimde kalır demiştim ama sonra burada yazılanlardan dolayı yine vazgeçip disk frenli 225 aldım. Evet iyi yapmışım, çok iyi bir seçim.
Ufak tefek tümseklerden geçiyorum ama kaldırım gibi yerlerden inmeyi asla düşünemiyorum şuan, daha yeni lastiğe veya janta bişey yaparsam diye tırsmıyor değilim.. Fakat o ince lastikler tahmin ettiğimden çok daha güvenliler, çok beğendim.
Antremansız 8km kullandığıma göre ve İstanbulun yokuşlu (o yokuşların inişi bir harika dostum

) yollarında kullandığıma göre, yormayan bir bisiklet olduğunu düşünüyorum.
Rengi çok güzel, gösterişli bir bisiklet..
Popo ağrısı acemilikten mi seleden mi bilmiyorum, 45dk. 8km kullandım.

kesin benim yapmayı tamamlayamadığım bir sürü ayar yüzündendir. Ama sele konusunda bir çok öneriyi de okudum, belki ileride bunu değerlendireceğim.
Paylaşımlarınız için Teşekkürler.