Scudo Sports

Carraro Sportive Serisi Kullanıcıları Kulübü

@Metawox Anladim hocam cok teşekkür ederim 750-900 tl arasinda tavsiye ettiginiz bisiklet varmi (şehir)

Scudo
Carraroculara salcano nasıl diye sormak ve objektif bir cevap gelmesini beklemek zor...

Arkadaşlar ben carraro sportive 330 kullanıyorum fakat on disk sürekli surtme yapıyor bunun herhangi bir çözümü varmıdır (bisikleti 1 hafta önce aldım )

@oktay3833
Bisiklet eksperi değilim, ben de senin gibi yeni başladım. Ben seçenekleri 4 e indirmiştim.
Sedona 300s
Carraro sportive 224
Salcano city sport 30 v
Mosso legarda 1524v

Hepsi aynı ayarda kaliteli bisikletler gözüne hoş geleni al derim. fakat bütçe aralığı 750-900 değil peşin iyi pazarlıkla 850-900 arası olur bunlar.
He dersen ki daha ucuz olsun amortisörlü maşadan vazgeç derim. Bu markaların aynı ayarda amortisörsüz maşalı olanları var. O zaman fiyat biraz daha aşağıya düşer. Ben engebeli şehir yollarında kullandım amortisörlü maşayı çok çok artısını göremedim. Olmaz sa olmaz değil yani. İlla amortisörlü olacak diyorsan mutlaka kilitli maşalı bir bisiklet al. Kilitli olmayan maşalı bisikleti ucuz olsun diye alma. Diyeceksin ki bu bisikletler neden nispeten pahalı. Malzemeleri fena değil. Arka attırıcıları en az altus. Ön attırıcıları turney. Kilitli maşaları var suntur du galiba. Kadroları kaliteli alüminyum. Lastikleri cst. Michelin ya da continental. Ne kadar para o kadar kaliteli malzeme demek 25.000 e de bisiklet var 250 tl ye de. 1 kere alıyorsun yıllarca kullanıyorsun. Bisikletin 2. Eli olsun istiyorsan da bütçeyi yükseltip. Scott, merida, wishle, ktm, trek gibi markalara bakmalısın. Son bir aydır araştırmalarıma göre nacizhane bu bilgileri elde ettim. Üstatlar daha iyi bilgi vereceklerdir. Bu arada kadro boyunu da araştır bedeninine göre bisiklet al.

İlk sürüşünü dün 8km. ile yapmış, acemiliğin de getirdiği popo ağrısıyla aranıza katılmış biri olarak Merhabalar,
yaşlı bir arkadaşınızım :) çok da şeyapmayın (39) ama hem gezmek hem spor için iyi olacak diye düşünüyorum :)
En canımı sıkan konu bu, Düyanın bir çok yerinde herkes bisiklet kullanırken, avrupada araç trafiği gibi bisiklet trafiği varken burada bisiklet çocuk işi gibi duruyor..

Sportive 225'i internetten indirimleriyle birlikte 1019 liraya satın aldım.
Alış-veriş Deneyimlerimi paylaşayım.

225 almaya birkaç yer gezip nihayetinde bu site ve sizin yazdıklarınız sayesinde karar verdim. Önce internette fiyatına bakıp, sonra bayiye gittim. Niyetim orada görüp beğenip almaktı.
Fakat Bayi işi gerçekte saçma sapan durumda.
Bianchi nin kendi sistesinde bayisi gözüken yerler (çekmeköy civarına baktım) bayilikle alakaları yok. Hadi bayi değil diyelim ellerinde zaten Carraro bisiklet yok.
Bir başka yere gittim katalog fiyatlarından bir kuruş aşağıya inmem, sadece nakite indirim yaparım felan deyince, herkese teşekkür edip o akşam evden internetten siparişimi gözümü kırpmadan verdim. Milletin dolar inmiş çıkmış, katalog fiyatından aşağıya satmak yasakmış hikayelerini dinlemek son derece saçma.

Aynı gün kargoladılar, Kargo 2 günde elime ulaştı.

225'in katalog fiyatı sanırım 1260 lira, kutulama şekli ise inanın bana bu kadar berbat olabilir. Taşınırken yırtılacak kadar ucuz bir karton (parçalanmıştı gelene kadar, ben tuttum tuttuğum yer gerçekten elimde kaldı, kargocuların suçu yok.) içine naylona sarılmış kadro ve yine aynı kalitesiz kartonlara koyulmuş parçalar...
Köpük yok. Herhangi bir koruma yok.. 1000 liradan daha pahalı bu bisikleti 100 liralık bisiklet kutusuyla üretip dağıtan Accel bisiklet gerçekten bu konuda ciddi bir eleştiriyi hakediyor. Yaptıkları çok yanlış. Kargocular dikkat etmemiş olsa bisikletin çiziksiz, eziksiz gelmesi gerçekten çok zor.

Kutuyu açınca içinden Harika bir bisiklet çıkıyor, tam hayal ettiğimiz gibi. ama o kutu yok mu, berbat bişey. Dandirik bir sürü şeyin kutusunu gördüm, televizyon, masa takımları, spor cihazları.. ilk defa bu kadar pahalı bir cihazın bu kadar kötü kutusuna şahit oldum. Benim satınaldığım firmanın da suçu yok. Accel nasıl kutuluyorsa öyle gönderiyoruz diyor ki haklılar..

İnternetten alış-veriş Kargo konusunda önlem alırsanız indirimli ve sorunsuz olması sebebiyle tercih edilir duruyor. Ne isterseniz ne beğenirseniz aynen ve aynı kaliteyle o geliyor.

5. 6. vitesten daha yukarı çıkamadım, en azından şimdilik :) Tekerlerler ince olduğu için sorun olur mu diye korkuyordum. Herhangi bir kayma sorunu yaşamadım. Disk frenler gerçekten harika, onları çok beğendim. Satınalmadan önce aman ne gereği var V fren alırım param cebimde kalır demiştim ama sonra burada yazılanlardan dolayı yine vazgeçip disk frenli 225 aldım. Evet iyi yapmışım, çok iyi bir seçim.
Ufak tefek tümseklerden geçiyorum ama kaldırım gibi yerlerden inmeyi asla düşünemiyorum şuan, daha yeni lastiğe veya janta bişey yaparsam diye tırsmıyor değilim.. Fakat o ince lastikler tahmin ettiğimden çok daha güvenliler, çok beğendim.
Antremansız 8km kullandığıma göre ve İstanbulun yokuşlu (o yokuşların inişi bir harika dostum :)) yollarında kullandığıma göre, yormayan bir bisiklet olduğunu düşünüyorum.
Rengi çok güzel, gösterişli bir bisiklet..

Popo ağrısı acemilikten mi seleden mi bilmiyorum, 45dk. 8km kullandım. :) kesin benim yapmayı tamamlayamadığım bir sürü ayar yüzündendir. Ama sele konusunda bir çok öneriyi de okudum, belki ileride bunu değerlendireceğim.

Paylaşımlarınız için Teşekkürler.

@wikican
Aramıza hoş geldiniz sizin de dediginiz gibi kutu gerçekten bende de kalitesiz di ama içinden çıkan bisiklet gerçekten parasının değerinde bir bisiklet zamanla kilometre artar popo ağrısı da zamanla alısiyor ama Tayt kullanırsanız daha iyi olur bence hayırlı olsun

@Bikelover

Selamlar,

Ben 225 kullanıcısıyım. 15-20 gün kadar oldu sanırım alalı 180km'ye yakın yol yaptım. Şu ana kadar bir sorunla karşılaşmadım. Bir tek 2 gün önce, ön janttan trak trak trak diye ses geliyordu. Fren sürtmesi olarak düşündüm ve diski otalamak için müdahale ettim. Sorun devam etti. Meğer fren hortum kelepçesinden biraz bollamış janta temas etmeye başlamış. Maşaya ayrı bir şekilde sabitleyince sorun çözüldü.

Dediğim gibi gayet iyi bir bisiklet çok memnunum ben. Gri'li olan modeli 2014 modeli demişti bana, benim aldığım yer. Benim profil fotoğrafımdaki moteli yani mavili olan 2015 modeliymiş. Sanırım 2014 modelini biraz daha uygun fiyata alabilirsiniz.

224 ile 225 arasında disk fren haricinde bir fark daha var. 225'in jant göbekleri shimano 224'ün değil. Çok şey değiştirir mi onu söyleyecek kadar tecrübem yok gerçi.

Ben çalıştığım yere bisikletle gidip geliyorum ve benle birlikte gelen 2 carraro kullanıcısı daha var. Bir arkadaşımda 224 var, dierğinde ise 222L var. 2 bisiklette V-fren. Kullanımlarından yaklaşık 20 gün 1 ay kadar sonra frenleri ötmeye başladı. Fren tutmasında herhangi bir sıkıntı yok ama ses can sıkıyor. Ayar yapmak gerekli. Sorunu çözdüler.

224 225 ana fark tabi disk fren temelde fren için 200TL fark verilir mi düşünmek lazım. Ben verilir dedim 225 aldım :)

Bu nasıl bir şey anlamıyorum o kadar carraro kullanıcısı var sadece benim disk fren ilk geldiği günden beri surtuyor acell bisikleti arasam bit çözüm bulabilirmiyim

@Arda Oral
Kardeş götürsen iyi bir bisikletçi ye yada başka bi servise

@Arda Oral
Az bişey ilk alınınca sürter deniyor ama baktır tabiki

@Arda Oral

Diskte yamulma yoksa, fren kaliperini maşaya bağlayan 2 civatayı gevşettiğinizde kaliper bağlantı slotu içinde diske yaklaşıp uzaklaşıyor. Civatalar bolken freni kuvvetli sıkıp, fren hala sıkılıyken civataları sıktığınızda, kaliper diske göre ortalanıyor. Eğerki sorun devam ederse bence diskte bir yamulma olma ihtimali yüksek gibi diye düşünüyorum.

Bende mesela balata aşınmasından dolayı diski bir tarafa doğru çekiyordu kaliper fren sıktığımda. Bu şekilde ortaladım daha iyi oldu.

@GuNeSh
Eve gidince deneyeceğim yamulma olduğunu sanmıyorum çünkü daha 1 hafta önce aldım bisikleti carraro sportive 330 bukadar kaliteli olunca insan tabi sorun istemiyor bulunduğum il nigde olduğu için bütün sorunları kendim çözmem gerekiyor

@Arda Oral
bisikletinizi güle güle kullanın ama carraronun ikibin liralık bisikletinizde de 900 liralık force 320 dağ bisikletinde de aynı brm355 hidrolik freni kullandığını unutmayın.

@obezkirpi
Peki size bir şey soracağım ben bu disk sistemini degistirsem daha kaliteli üst seviye bir disk fren ile sorunlar da aynı ölçüde azalır mi ve de bana kaç liraya patlar

@Arda Oral
Ya hiç gerek yok bence bizzat hatalı bir ürününü shimano vites kolunu 1 hafta içinde değiştirmiş accell bisiklet carraronun bisikletçi nin yalancısıyım

@salcano-izmirli
O zaman ben bir arayayim acell bisikleti bir çözüm bulunması gerekiyor. teşekkür ederim

@salcano-izmirli
Nigde de bir tane servis var oda benden daha az bilgiye sahip ama yine de servis olduğu için geçerli olur sanırım

@Arda Oral
Orda önemli olan şu; servis az bilgili olabilir ama accell onu yetkili kılmış. Bence accell bisikleti arayın gene de siz . Servisle irtibata geçer onlar. Yollarsınız servis aracılığıyla manisa fabrikaya ona göre bir hâl yoluna bakılır.

@salcano-izmirli
Aynen öyle yapayım en mantıklı çözüm o gibi umarım bir çözüm bulurlar çünkü uzun turlar da sorun oluyor v fren de olmuyormus

Geri