Scudo Sports

Carraro Kullanıcıları Kulübü

Scudo
yeni ve 2.bisikletiniz hayırlı olsun :) fakat yanlış anlaşılmassa bir soru sorucam 2.bisikleti neden aldınız sedona yeterli gelmedi mi

Yalnız eşinizin kadrosunun büyüklüğü bariz. Bence bisikletleri değiştirin ya da eşinizin bisikletini değiştirin. Başka türlü ciddi sağlık sorunlarına yol açabilirsiniz.

Eşinizin, sizden daha ufak tefek olduğunu varsayarak söylüyorum bunu.

Carraro Sportive ailesinin üvey evlat muamelesi gören modeli. :) Kanımca en az diğerleri kadar alımlı. Güle güle kullanın, bir yandan şehir bisikletine geçtiğiniz için çok rahat edeceksiniz. :)

729'da kesinlikle hiç bir kusur yok. Ancak 29" lik AT denilebilecek bir MTB'den sonra bu tüy siklete binmek oldukça rahat ve son derece kontrolü kolay geldi. 729'dan sonra 221'e kurulan hakimiyet çok çok farklıydı. Sportive 221'le oyuncak gibi oynayasım geldi açıkçası:D Yanlış anlaşılmasın bisikleti kuzenime aldık. Kendisi her ne kadar 25 senedir bisiklet sürmediğini iddia etse de öğrenmeye ve aktif olarak kullanmaya oldukça meraklı görünüyor. Gerekeni yapacağım Carraro kullanıcıları. Bisikletinin hakkını fazlasıyla verdirteceğim kendisine merak buyurmayınız. :D

ahmetcan44,

Üvey evlat görünmesi gereken bir modeli. Neden derseniz 221 modelinin bayi fiyatı 730 tl iken 224 bayi fiyatı 780 tl olunca haliyle halkımız v fren sportive serisinin en üst modeli olan 224 ü alıyor. Tabi 24 vites de bu kararlarını oldukça etkiliyor. Gel de sportive 221 i üvey evlat olarak görme di mi? :D

kızenine hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler bu arada tişörtler iniz güzelmiş :)

1-1, 5 cm kadar buyuk haklisiniz ancak bayan model istemedi ve bulabildigimiz en kucuk kadro buydu.. sanirim ileride bisiklet ayakkabisi ile o fark ortadan kalkacaktir diye dusunuyorum. Su anda ayakta durdugunda kadron ile vucut temasi arasinda 1.5 cm var.

@ahmetcan44

sele en alt konumda kullanılmıyorsa sele ileri geri ve gidon açı ayarlarıyla bu kadar küçük farkın telafi edilebileceğine inanıyorum

20 yıldır günde bir paket sigara içen biriydim. ( 3 gündür içmiyorum bıraktım )
35 yaşındayım.... demişsiniz 15 yaşında 1 paket sigara içiyordunuz demek...

kusura bakmayın ama zıkkımın suyunu kökünü için...

@ahmetcan44

çok binmeyeceğinizi varsayıyorum. sonuçta biryerlerde çalışıyorsunuz hergünde binemeyeceğinize göre sorun olmaz bence...

Murat YIL hayırlı olsun. Ruh ve beden sağlığınız için çok güzel bir tercih olmuş. Eminim fazla kilolarınızdan kurtulacak ayrıca eşinizle birlikte bisiklete binmeniz aile saadetinizi de artıracaktır.

@niyazi akarken
Sigara zararı uzun vadede ortaya çıkan ve bağımlılık yapan bir maddedir. Bu yüzden sigara içen insanları bağımlı olarak görmeli ve bırakmaya çalışanlara da merhamet nazarıyla bakılmalı.
Kaba tavrınızı beğenmedim Niyazi bey. Kusura bakmayın.

15 yaşında günde 1 paket sigara içmek uzun bir vademidir sayın keskin... evet tavrım kaba olabilir ama o kadar küçük yaştaki birisinin günde 1 paket sigara içmesi karşısındaki tepkim...ayrıca bu tepki sigara içenlere yada murat bey'in şahsına değildir. sigaraya erken başlama yaşınadır.. saygılarımla....

:) 16 yaşımda başlamıştım.. Tamamen size katılıyorum... İğrenç birşey.. geçmişte bir iki defa bırakmayı denedim ama irademi koruyamadım herhalde..
Ne kadar söyleseniz azdır.. "Ama zararın neresinden dönerseniz kar" derler ya o misal benim de aklım -yolun yarısında- başıma geldi diyelım..

Murat Abi birkaç kullanımdan sonra sele ağrısı olmayacaktır. Sadece kalitesiz seleler sürekli ağrı yapar ki; senin aldığın bisikletler gayet konforlu ve şık. Hem bisiklet dünyasına hemde bisiklet foruma hoşgeldiniz. Normalde bu forum gayet seviyeli ve bisikletle ilgili her türlü bilgiye ulaşabileceğiniz bir yer. Ne yazık ki nadiren de olsa arada böyle şeyler de çıkabiliyor.

@niyazi akarken

Niyazi Bey latife yapmıştır muhakkak... Öyle kabul edelim. Hem "zıkkımın kökü" kötü bir kelime sayılmaz değil mi Niyazi Bey.. Kendisi Zakkum çiçeğinin zehirli kökünden bahsetti.. :)

@mtkeskin

murat bey geldim okudum kafamdaki carraro sportive 225 düşüncesini perçinlettiniz benimde vücudum kilo olayına müsait 110 kilodan 90 adüşmeyi başardım ama bazı sebeplerden dolayı 3 4 kilosunu aldım geri hayatıma sporu düzenli olarak sokmam gerek.. benim açtığım konuya yaptığınız yoruma teşekkürler :)

Zararin neresinden donmusseniz kardir :)
Yeni bisikletleriniz hayirli olsun. Eger vucudunuza gore dogru ayarlar yapildiysa sele agrisini da normalde kisa surede atarsiniz. Sonucta 120 kg'yu ince bir selede buna aliskin olmayan legen kemikleri ve totosta tasimaya baslamak bu tip sorunlari mutlaka bunyeye yansitacaktir. Butun arkadaslarin dedigi gibi duzenli kullanmaya basladiysaniz kisa surede alisir ve agri duymazsiniz. Ancak agri devam ediyorsa bisikletinizin vucudunuza uygun ergonomik ayarlarini kontrol ederek seleyi degistirin. Bu arada pedallamadiginiz ve bisikleti akisina biraktiginiz anlarda tum yuku totosunuza birakmayip pedaldaki ayaklariniza da yuku dagitarak totosunuzdaki baskiyi hafifletmeniz yardimci olabilir. Keyifli ve saglikli pedallamalar!

Suat Bey;

Teşekkürler.. Bunu bugün deneyeceğim.. Bugün hedefim durmadan 22km pedallamak... umarım başarırım.. her hafta biraz arttırarak bünyeyi alıştırmaya çalışacağım...

Murat Bey, öncelikle bisikletleriniz hayırlı olsun. Kazasız belasız gönlünüzce kullanın.
Hikayeniz benimkiyle hemen hemen aynı. Ben de uzun yıllar basketbol oynadım (Amatör olarak). Vücut çalışırken bisepslerde oluşan hasarla birlikte iş hayatı falan derken hiç spor yapamadan 116 kiloyla askere gittim. 79 kilo olarak döndüğüm askerden 8 ay sonra 105 kilo oldum. Sonrasında 133 ü bile gördüm. Basketbol denemesi fiili imkansızlık ve kilo nedeni ile hüsranla sonuçlanınca geçen hafta içi (20 yıl aradan sonra) bir bisiklet aldım. 4 gündür biniyorum. Totoş konusunda son derece haklısınız. İlk gün orijinal sele ile bindim sonra geçici olarak, ilk bir kaç gün için kullanacağım büyük bir sele aldım. İlk bir hafta bu sele ile kullanıp sonra orijinal selesine geçeceğim. Hala devam ederse de yapacak bir şey yok. Büroda yan yan oturmaya devam :) Hanıma da bakıyoruz ama kafamıza göre bulamadık daha.

Edit: Sigarayı 16 seneden sonra 2010 da bıraktım.

Geri