Arkadaşlar, tavsiyeler üzerine birkaç defa gittim Ömer'im Bisiklet'e. Maalesef, üzülerek söylüyorum ki; kendisi iyi niyetli gibi görünen fakat bu işten pek anlamayan birisi. İlk olarak aynakol koruma kapağı taktırdık, berbat bir şey çıktı, her seferinde sıktı falan, sonunda bu kadar olur dedi. Neyse dedik, emanet şekilde kullandık bir süre. Sonra birkaç defa düştü. Çizik falan olduğundan iade için üstelemedik ufak bir şey için. İç lastik lazım oldu, dandik bir Salcano iç lastik için 15 lira para istedi. Decathlon'dan çiftini 8 liraya aldık sonrasında. En ufak işçilik bedeli de 5 lira bu arada.

İşçilik de allaha emanet. Sigara içerken küller falan bisiklet parçalarının üzerinde geziyor.
Neyse; seleyle ilgili bir problem oldu. Çözemedik, götürdük bu arkadaşa. Gıcırtı-tıkırtı gibi bir ses, sadece pedal çevirirken. Seleye güç uygulayınca geliyordu aslında, o kısmını anlamıştık. Baktı, arka bacakları tuttu "duyuyor musun bak bi gariplik var zaten" dedi. Arka tarafı söktü, sökerken dedi bu daha önce kurcalanmış falan. Dedim önceki toplayan arkadaş sökmüştür. Çünkü bisiklet ikinci el ve daha önce biz dokunmadık o kısımlara hiç. Güya bazı parçalar ters takılmış, yaylar çıkarılmış vesaire... Çıkardı baktı falan, milde sorun var, mil değişecek, bağlı parçalardan biri de gitmiş dedi, parçayı gösterdi. Dedim tak bakalım madem öyle güzel bir mil elindekilerden. Çıkardı, taktı, bilyaları da yenileriyle değiştirdi falan. Şimdi parçalar ters takılmış falan deyince, dedim belki de parçalar cidden gitmiştir, yapsın bakalım. Yaptı etti, çıktım sürdüm, dedim sesler aynen devam. Sonra pedalları değiştirdi, sesler yine devam. Dedim sen sür, kendin bi' gör. Sürdü geldi, olmadı. Sonra biraz daha bakındı, yine sürdü geldi, dedi ayakta sürdüm, seleden galiba dedi. Gittim geldim, evet ya valla doğru seleden dedim. Sonra seleyi sıktı falan, değişen pek bir şey olmadı ama tamam dedim gerekirse evdeki diğer seleyi takarım dedim. Bıraksam yine bir şey değişmeyecek, besbelli.
Sonra tabi bi' telaş oldu, dedi ama yani gördün, arka taraftaki parçalar da gitmişti dedi. Dedim sen o parçaları sar, bana ver, ben aldığım arkadaşa göstereyim. Sardı, verdi. Başka bir bisikletçiye götüreceğim vakit bulduğumda. Çıkardığı parçaların durumunu soracağım. Fakat bisikleti sürmeden, sadece tezgaha asıp, pedalı çevirerek sorunu tespit ettiğini düşünmesi, sonrasında yanılması, sorunun çözümünü (kaynağını değil) de bulamamış olması, kanımca yetti. Notunu verdim. İyi niyetinden de emin değilim açıkçası. Ayrıca zincir koruma olmadığını görünce niye takmıyorsun ki dedi. Ben de bir bisiklet daha gelecek haftasonu, ikisinin ihtiyaçlarını birlikte alacağız dedim bisikletle beraber. Buradan alsana ben satıyorum dedi.

Neyse dedim, kalbini kırmayayım şimdi. Bakarız dedim.
Carraro servisi olması önemli değil, doğru düzgün iş yapan, işine özen gösteren birilerini biliyorsanız Adapazarı'nda, tavsiye bekliyorum.