Scudo Sports

Canyon'dan bisiklet alan arkadaşlar?

Scudo
@Orhan Orhan Bey, 75 Euro ile 1500 Euro arasındaki ürünlerde AB ülkelerinden gelenler için %18, diğer ülkelerden gelenler için %20 gümrük vergisi alınıyor. KDV söz konusu değil. Daha detaylı bilgilere şuradan ulaşabilirsiniz: (link)

@Ahmet.KOÇ Teşekkürler...

Canyon'un sitesinde 2500 euro'da daha ucuza Ultimate göremedim...

@Ahmet.KOÇ 1500€'nun üstünde vergi oranı kaç?

@Orhan A Ultimate CF SLX modellerinde durum öyle; ama, Ultimate CF SL modellerinde en düşük donanımlı olan benim de siparişini verdiğim Ultimate CF SL 7.0'ın fiyatı 1343 Euro'dur. 1500 Euro üzerinde durum daha karışık. Bildiğim kadarıyla kendiniz gümrük işlemlerini halledemiyorsunuz. Gümrük komisyoncusu vasıtasıyla bazı bürokratik işlemler yapılıyor diye biliyorum. Gümrük vergisine ek olarak KDV gibi vergileri de ödemek gerekiyor. Yani, yurtdışından 1500 Euro üzerinde fiyata sahip bir ürün almak bayağı bir maddi külfet getiriyor.

Teşekkür ederim cevaba.

Arkadaşlar, merakımı mazur görün lütfen: neden Canyon?

@Orhan A çünkü ; çok uygun fiyat, kalitesini ispat etmiş kadro, aynı donanımdaki muadilinden (türkiyede çok daha pahalıya alacagınız baska markalardan) cok daha hafif.
bunlar herkesin ortak fikridir diye düşünüyorum. bunun dışında kendi adıma şunu ekleyebilirim. bence görüntü olarak, renk uyumu olarakta çok güzel bisikletler tasarlıyolar.

Bugün gelen 3. mail ile bir sıralama yapayım;
- siparişi verdiğim anda ilk mail geldi ve sipariş detaylarımı görüyordum. bu esnada kartımdan sadece göstermelik 0.31 euro'luk bir kesinti yapıldı. esas harcama kesilmedi.
- bir gün sonra ikinci mail geldi. o sırada tüm harcamaların olduğu (sipariş+paket+kargo) ücreti hesabımdan kesildi. mail içeriğinde fatura detayları, teslimat adresi, hangi kargo şirketi ile gönderim yapılacağı bilgileri oluyor. (UPS ile gönderim yapılacak)
- 3. gün (bugün) bisikletin montajına başlandığı, en geç 48 saat içerisinde kargoya verileceği ve devamında da kargo takip numarası sağlanacağı bilgisi geldi. kargoya verildikten sonra bir mail daha gelecek.

Canyon'un şöyle de bir güzelliği var. sipariş size ulaştıktan 14 gün içerisinde iade etme hakkınız var. (gerekçe belirterek) bunun için hazırlanmış sabit bir form var, onu da mail ile ulaştırıyorlar. oraya sipariş detaylarınızı ve vazgeçme sebebinizi iletiyorsunuz. bu formu doldurup Canyon'a ilettikten sonra ürünü tekrar kargoya veriyorsunuz. (geri gönderim ücreti de Canyon'a ait) ürün Canyon'un eline tekrar ulaşınca size tüm harcamalarınızı geri gönderiyorlar. (evet, tüm harcamalar. ilk kargo bedeli dahil) bu özellik bile bence firmayı tercih sebebi olabilir.

verdiğim siparişe gelirsek, Endurace Al 6.0 siparişi verdim. Yol bisikleti konusunda tecrübem yok. almışken "kadro geometrisi ve üzerindeki komponentler beni orta seviye bir kullanıcı olarak idare etsin yeterli" dedim kendi kendime. Carbon model düşünmedim, Ultegra sete geçmeyi düşünmedim. aradaki performans farkını hissedecek veya yola yansıtabilecek bir tecrübede değildim çünkü. bence ürün alırken herkesin dikkat etmesi gereken nokta bu olmalı diye düşünüyorum. Carbon olduğu için veya Ultegra, Dura Ace olduğu için ürün alınmamalı. sizin aldığınız ürünün limitlerini ne kadar zorlayabildiğiniz önemli. normal şartlarda dağ bisikleti kullanıcısıyım. belki yol bisikletini sevemeyeceğim. (sanmıyorum ama :) niye boşuna ilave 200-300-400 euro masraflara çıkayım? bu da benim naçizane düşüncemdir. diyebilirsiniz, o zaman neden toplamda 3500 tl'ye bir bisiklet aldın? alım gücüm bu fiyatta bir kaliteyi karşılayabiliyor çünkü..

kargoya verildikten sonra diğer detayları da paylaşacağım.. sipariş elime ulaştıktan sonra tüm süreci ve unboxing çalışmasını ayrı bir başlıkta paylaşmak isterim.

@feversea en kısa zamanda elinize ulaşmasını ve iyi günlerde kullanmanızı dilerim.

@feversea
bende, yeni açacağın konuyu ve bisikletini biran önce görmek ve hatta Güvenpark'ta buluşup, tanışmak ve beraber pedallamak isterim :) gerçi Ankara'da hala lapa lapa kar yağıyor ama, Mayıs'ta kış biter artık diye düşünüyorum :)

105 set varken, Ultegra gereksiz konusuna ben katılmıyorum. Aşağıdaki bisikletlerin arasında çok ciddi bir fiyat farkı yokken, Ultegra 6800 olan bir bisikleti, 105 set ile değişmezdim. Farkı bugün anlamasanız bile, tecrübe kazandıkça donanımların kalitesini daha fazla önemsiyor olacaksınız. Her şey bir kenara, yol bisikleti bana göre değil satıyorum dediğiniz an bile daha yüksek fiyata satabilirsiniz. Sadece Ultegra 6800 gurupset'in, gümrüksüz yurt dışı satış fiyatı 1600 TL'sı. Gerisini siz hesap edin.

Hayırlı olsun. :)

Ultegra 6800
€1,007.57
(link)

105 set
€839.50
(link)

@Erdal YILMAZ Size aynen katılıyorum.

Bir arkadaşım -profesyonel değil, amatör olarak- yol bisikleti kullanıyor ve yarışlara katılıyor. Ultegra'lı Pinarellosu var, çok memnun. Daha önce 105 de kullanmış, ikisinin arasında çok fark olduğunu söylüyor.

Feversea, çok özür dilerim, pişmiş aşa su katmak istemem. Tekrar ve tekrar, bisikletinizi iyi günlerde kullanın.

@Erdal YILMAZ Hocam, Endurace ile Ultimate arasında ne fark var, bilgi verebilir misiniz zahmet olmayacaksa?

@Orhan A yok hocam estağfurullah. yukarıdaki görüşüm halen geçerlidir.

@Erdal YILMAZ ifadelerimde Ultegra gereksizdir demiyorum, aradaki 200 euro tabi ki Ultegra'lı olanı tercih sebebi yapar. benim için gerek yok diyorum, şimdilik ihtiyacım olmayacak olan bir performansa +600 TL vermek yerine kendime güzel bir yol bilgisayarı almayı tercih ederim. (garmin edge 500 mesela :) )

herkesin yorumuna da saygım sonsuz..

105-Ultegra arasındaki farkı anlayabildiğim günler gelmesi umuduyla,

• Beğen
Tepkiler: Önder Bahadır
Yeterince tatmin edici bir cevap. Hayırlı olsun. 105 de iyidir.

(link)

o zaman 300 euro daha verirsen ultegra full karbon varken ultegra aliminyummu alınıra çıkarız

yada 1090 euroya 105 setli karbon varken 105 aliminyummu alınırada çıkabiliriz

(link)

:)

özeti bu aslında, üstüne ekledikçe sonu gelmiyor :)
bir yerlerde insan kendini objektif bir şekilde değerlendirip; "benim neye ihtiyacım var?" sorusunu sormalı bence..

@mehmet şevki hocam alet nasıl bu arada?

@feversea sürekli yağmur var abi havada soğuk duruyor öyle ultegra vs. derken pedal çevirmek daha önemli :)

@mehmet şevki Ankara'da da bu hafta kar, kış kıyamet resmen.. haftaya hava açıyor, bisiklet de geliyor. ona seviniyorum :harika:

• Beğen
Tepkiler: N.ÖZKAN
Geri