Bugün gelen 3. mail ile bir sıralama yapayım;
- siparişi verdiğim anda ilk mail geldi ve sipariş detaylarımı görüyordum. bu esnada kartımdan sadece göstermelik 0.31 euro'luk bir kesinti yapıldı. esas harcama kesilmedi.
- bir gün sonra ikinci mail geldi. o sırada tüm harcamaların olduğu (sipariş+paket+kargo) ücreti hesabımdan kesildi. mail içeriğinde fatura detayları, teslimat adresi, hangi kargo şirketi ile gönderim yapılacağı bilgileri oluyor. (UPS ile gönderim yapılacak)
- 3. gün (bugün) bisikletin montajına başlandığı, en geç 48 saat içerisinde kargoya verileceği ve devamında da kargo takip numarası sağlanacağı bilgisi geldi. kargoya verildikten sonra bir mail daha gelecek.
Canyon'un şöyle de bir güzelliği var. sipariş size ulaştıktan 14 gün içerisinde iade etme hakkınız var. (gerekçe belirterek) bunun için hazırlanmış sabit bir form var, onu da mail ile ulaştırıyorlar. oraya sipariş detaylarınızı ve vazgeçme sebebinizi iletiyorsunuz. bu formu doldurup Canyon'a ilettikten sonra ürünü tekrar kargoya veriyorsunuz. (geri gönderim ücreti de Canyon'a ait) ürün Canyon'un eline tekrar ulaşınca size tüm harcamalarınızı geri gönderiyorlar. (evet, tüm harcamalar. ilk kargo bedeli dahil) bu özellik bile bence firmayı tercih sebebi olabilir.
verdiğim siparişe gelirsek, Endurace Al 6.0 siparişi verdim. Yol bisikleti konusunda tecrübem yok. almışken "kadro geometrisi ve üzerindeki komponentler beni orta seviye bir kullanıcı olarak idare etsin yeterli" dedim kendi kendime. Carbon model düşünmedim, Ultegra sete geçmeyi düşünmedim. aradaki performans farkını hissedecek veya yola yansıtabilecek bir tecrübede değildim çünkü. bence ürün alırken herkesin dikkat etmesi gereken nokta bu olmalı diye düşünüyorum. Carbon olduğu için veya Ultegra, Dura Ace olduğu için ürün alınmamalı. sizin aldığınız ürünün limitlerini ne kadar zorlayabildiğiniz önemli. normal şartlarda dağ bisikleti kullanıcısıyım. belki yol bisikletini sevemeyeceğim. (sanmıyorum ama

niye boşuna ilave 200-300-400 euro masraflara çıkayım? bu da benim naçizane düşüncemdir. diyebilirsiniz, o zaman neden toplamda 3500 tl'ye bir bisiklet aldın? alım gücüm bu fiyatta bir kaliteyi karşılayabiliyor çünkü..
kargoya verildikten sonra diğer detayları da paylaşacağım.. sipariş elime ulaştıktan sonra tüm süreci ve unboxing çalışmasını ayrı bir başlıkta paylaşmak isterim.