@muratcolakoglu
Alman maliyesiyle ne ilgisi var Allah aşkına. Tax free formu imzalatıldıktan, kaşelendikten sonra ve Canyon bunu kabul ederim dediyse olay bitmiştir. Bunu Alman maliyesi kabul eder veya etmez o
@İlker Karakuş Bey'i bağlamaz. Firma ile maliyeciler arasındaki bir durumdur. Örneğin benim alışverişimde ekstradan şöyle bir durum olmuştu. Bisiklet Almanya'da arkadaşımın oteline geldiğinde, özellikle belirtmiş olmama rağmen kutunun içinden bu tax free formu çıkmadı. Arkadaşım 2 günlüğüne oradaydı ve orjinal dosyayı yetiştirmemiz mümkün değil ama maille tarayıp gönderiyoruz hemen dediler. Gümrük memuru bunun ıslak imzalı olup olmadığına bakmaz onaylar bizim için de sorun olmaz bizim hatamız yüzünden orjinalini gönderememiş oluyorsunuz dediler. Bu şekilde ben vergi iademi aldım.
Bu arada ben iki şeye dayanarak bildiklerimi aktarıyorum:
1: Yakın zamanda konu başlığındaki firma ile yaptığım alışveriş ve vergi iadesi deneyimlerim. Ayrıca yurt dışından başka malzemeler (kite surf, gopro, fotoğraf makinası vs.) alan mesai arkadaşlarımın deneyimleri.
2: Kuzenim bir firmada ihracat ve lojistik konusunda çalışıyor ve mevzuata oldukça hakim. Bazı konularda da kendisine danışmıştım alışveriş esnasında.
Şimdi
@muratcolakoglu bey'e sormak istediğim sürekli anlamıyorsun anlamıyorsun diyor bana ama ben sizin yazdıklarınızı gayet iyi anlıyorum. Siz defalarca şunu diyorsunuz: "Alış verişi arkadaşın kendi kartından ödeyerek yapsaydı o vergi iadesini alacaktı. Türk usulü uyanıklık nereye kadar?"
"Kendi kredi kartı ile ödeyerek satın alsa tax free yapardı. Bu detayı atlamayalım. Zaten ilk mesajımda bunu yazdım. Yazdığımı anlayarak bana cevap yazarsan gereksiz tartışma olmaz."
"Sen benim yazdığımı anladın mı? Türkiyede oturarak tax free alamazsın. Tax free alma şartlarını yazdım. Onlar da Türk kurnazlığını anlamamışlar. Karşındakilere olması imkansız bir taleple gitmişsin."
İşte tam da bu noktada yanlış yönlendiriyorsunuz insanları
@muratcolakoglu . Ben deneyimlerimi yazdım. Ödemeyi ben Türkiye'den A. isimli arkadaşımın kredi kartı ile yaptım. Faturayı 3-4 günlüğüne Almanya'ya iş seyahatine giden B. isimli arkadaşımın adına düzenlettim, fatura üzerine de adres olarak Türkiye'den bir adres yazmaları gerektiğini söylediler firmadan. Arkadaşım tax free formunu havaalanında gümrük memuruna gösterdi. Fatura ile ürünü karşılaştırmışlar. Ayrıca isme ve bilete bakmışlar. Her şeyin tutarlı (bu ürün Almanya'dan AB üyesi olmayan bir ülke vatandaşı tarafından satın alınmış ve AB sınırları dışına çıkarılıyor) olduğunu görünce 2 dk'da belgeyi onaylamışlar. Türkiye'ye gelince de kutuda ne olduğunu sormuşlar. Arkadaşım bisiklet olduğunu söylemiş ve sorun çıkmadan geçirmiş.
Ben sizin nerede yanlışınız olduğunu düşündüğümü tekrar belirttim açık açık. Siz benim ne şekilde yanlış yönlendirdiğimi düşünüyorsunuz? Her şeyi doğru bildiğimi iddia etmedim asla ve hatta bir arkadaş 1500€ sınırı konusundaki hatamı söyledi ve kendisine teşekkür ederek düzelttim. Siz de doğrudan şu nokta yanlış derseniz daha sağlıklı olur. Yoksa yazdıklarınızı dikkate almayacağım...