Scudo Sports

Canyon maşam oynuyor

Geçmiş olsun.

Silikon yapıştırıcı dediğiniz şey, karbonfiberin reçinesi anladığım kadarıyla. Üretim sürecini bilmediğim için kesin konuşmam mümkün değil ama kırılıp fabrikada yabıştırılmış bir maşa değil de hatalı üretim olduğunu düşünüyorum.

Bu arada, %100 karbon (yani borusu da karbon) maşaları fazla spacer ile kullanmanın tehlikeli olacağı hep konuşulur, ama bu şekilde kırılan maşayı galiba ilk kez görüyorum. Kırık maşa, genelde karşıdan gelen bir darbenin sonucu olduğu için alttan kırılır; sizinki gidona uyguladığınız kuvvetin sonucu olarak yukardan kırılmış. Karbon maşa ve spacer yüksekliği ile ilgili olarak aşağıdaki yazıyı okuyabilirsiniz:
(link)

Scudo
@:DDD

Öncelikle geçmiş olsun, canyon firmasını savunacak değilim sadece geçmişte yaşadığım bir olayı yazmak istedim. 2017 yılında satın aldığım canyon aeroad cf slx 8.0 di2 bisikletimin aero gidonu çatlamıştı. Canyon'a mail atarak durumu fotoğrafları ile belgeledim, akabinde hemen sıfır aerocockpit gidonun aynısını (gümrük ücretini ödenmiş halde) ups kargo ile bana gönderdiler.

Değişim konusu aşağıda, yalnız kapattığım eski üyeliğimde açılan konu olduğu için mesajlarım görünmüyor.
Canyon müşteri memnuniyeti

Hatta forumda @NKurtuldu arkadaşımızın kadrosunu ufacık bir sorundan dolayı komple değiştirdiler.

Özetlersem eğer, durumu fotoğraflar ile firmaya bildirin. Bisikletten soğuduysanız eğer komple değişim yada iade talep edin. Yada sadece maşayı değiştirin. Canyon bu tarz konularda gerçekten hassas ve ilgili bir firmadır. Yaşadığınız durum can sıkıcı evet, ama bu bisikletten sizi soğutmasın. Emin olun firmaya bildirdikten sonra iyi bir sonuç alırsınız.

Bugün bir email yazacağım. Canyonun müşteri memnuniyetine lafım yok, ben de zatent o yüzden Canyonu seçtim fakat bu yapıştıcı işini anlamadım. Orada o sarı sert reçinemsi şey niye orada duruyor? Niye tam orada ve çatlağın olduğu yerde? Canyonun bunu bir araştırması lazım.

mesajları yeni görüyorum , valla şuan bisikletten uzağım. evde olsam dahil mekanik bilgim çok iyi olmadıgı için maşayı sökemeyebilirim. @Gökhan Kutluer bir ara canyonda çalışıyordu ve bir problem şikayet var ise twiter üzerinden daha hızlı dönüş alınabileceğini söylemişti. sosyal medya firmalar için çok önemli.
Mekanik bilgisine gerek yok. Sadece gidon boğazının oradaki Canyon logosu olan kapakçığı kaldıracaksınız. Müsait olduğunuz zaman yanıt bekliyorum.

Dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    12,3 KB · Okunma: 46
Son düzenleme:
Karbon fiber yarışçılar için doğru materyal olabilir de bizim gibi sıradan bisikletçiler için abartı olduğunu düşünüyorum. Gerçi ben hidrolik freni de abartı buluyorum da o da ayrı bi tartışma konusu :) Bence titanyum ya da magnezyum teknolojilerine geçilmesi lazım bizim gibi genel kullanıcı için. Böyle kırılma çatlama vs. vakaları azalacaktır diye düşünüyorum.

Ne compression plug, ne de gevşek. MAŞA borusu kırılmış. Nasıl olmuş derseniz headsetin altındaki plastik kapak çatlamış ve maşayı bırakmış. Maşa da gevşeyince baskı boruda kalıp çatlatmış. Ve çatlak da genişlemiş. Canyondan yeni maşa isteyeceğim. Kabul edilemez bir şey.

.
yuh bu ne ya ? Bisiklet üzerindeyken kırılsa Allah korusun.Bence bisikleti komple gönderin yenisini göndersinler.

yuh bu ne ya ? Bisiklet üzerindeyken kırılsa Allah korusun.Bence bisikleti komple gönderin yenisini göndersinler.
Haklısınız, kadroda da hasar olmuş olabilir. Ama bence hepsini göndermek gereksiz olur diye düşünüyorum.

Sizden seti söktürün kadro, maşa gönderin derlerse sökme takma parası talep edin.

Sökme parasında gözümüz yok. Bana yeni maşa olursa kadro verseler razıyım.

Gözünüz olması ile alakalı bir durum değil. Hakkınızı aramak ile alakalı bir durum. Sonuna kadar arayın ki son hataları olsun.

Gres gibi duruyor diyorlar. Gresin o kadar rijit olmasının imkanı yok. Birazdan case açıp numarasını ileteceğim çabuk yanıt almak için.

Dosyalar

• sdafghjömç.PNG
    sdafghjömç.PNG
    20,2 KB · Okunma: 74
Gres gibi duruyor diyorlar. Gresin o kadar rijit olmasının imkanı yok. Birazdan case açıp numarasını ileteceğim çabuk yanıt almak için.
Tweet te seatpost demişler. Yanlış anlaşılma olmasın.

• Beğen
Tepkiler: :DDD
Hallettim. Fork yazdım. Mesajı hazırlıyorum şuan.

71702755_10162332053495514_8126143128362024960_n.jpg
Beterin beteri var değerli forum üyeleri. Canyon o maşayı değiştirir. Hatta komple bisiklet değiştirir. Yalnız o gözüken gerçekten yapıştırıcı ise, yargı yoluna başvurulabilir.

Canyona mesajı bıraktım. Sizce bu sarı şey nedir?

Dosyalar

• en net.jpg
    en net.jpg
    65,3 KB · Okunma: 88
Reçine fazlalığı gibi gözüküyor.

Sanki boru daha önce kırılmışta araya reçine sürerek tekrardan yapıştırılmış gibi.

Aynı yerin dışında da benzer emare var mı?

GÖRemedim. Kadroda ne olduğunu bilmediğimden büyük ihtimal komple bisikleti göndereceğim. Riske giremem. Yarın her şey açığa kavuşacaktır diye düşünüyorum.

Bunlar kırık boruyu yapıştırmış.Zaten görünmüyor sağlamda oldu satın gitsin mantığı.Ama evdeki hesap
çarşıya uymadı.Dava bile edebilirsiniz.

Bisikletin röntgeni çekilmeli.Oda burada mümkün değil. İngiltere de bir firma bunu yapıyor.Karbon tamiri yapmadan önce röntgen çekiyor
ve kırığın nasıl bir kırık olduğunu görüyor.Karbon lifleri yönünde tamirini yapıyor.

Ne compression plug, ne de gevşek. MAŞA borusu kırılmış. Nasıl olmuş derseniz headsetin altındaki plastik kapak çatlamış ve maşayı bırakmış. Maşa da gevşeyince baskı boruda kalıp çatlatmış. Ve çatlak da genişlemiş. Canyondan yeni maşa isteyeceğim. Kabul edilemez bir şey.

.
Hatamı düzeltiyorum. O plastik şey zaten öyleymiş ve headsette sıkıntı yok. Bu büyük ihtimal bana kırık bir şekilde verildi. ZAManla gevşeyip kırıldı. Dava ile uğraşamam fakat bunları rezil edeceğim. Paylaşmadığım forum kalmayacak.

Öncelikle geçmiş olsun. Eğer sonuç alamaz iseniz; madem Canyon twitterı dikkate alıyor, bisiklet forum ailesi olarak Twitterda açılacak bir konu etiketi ile size destek olabiliriz. Böylece firmaya bir nebze olsun belki baskı yapmış oluruz.

Geri