Scudo Sports

Canyon maşam oynuyor

Merhaba Muhammed,

senin furj takimin yandan, yani gidonbogazinin altindaki spacerdenmi ayarli ve markasi Acros mu? Eger üsten vidali degilse büyük ihtimal Acrosdur ve dedigim gibi yandan ayarlidir.

Bu sitemi ayarlaya bilmen icin spacer tam oturmus olmasi lazim ve bogazi elinle önce tam bastirarak sıkman lazim.

Simdi sana yardimci olabilmem icin 2 yöntem var
1. Zamanin olunca görüntülü görüserek beraber hal edebiliriz
2. Asagida yazdiklarimi uygularsan yine olabilir. (Bu dediklerim yalniz acros sistemine aittir, bu sistem genellikle 1 1/4" bogazlarda oluyor)

1. Bogazi gevset
2. Spacerin vidasini gevset (O spacer iki parcadir arasinda bosluk olamamsi lazim gevseyince)
3. Spaceri yerlestir yerine
4. Gidonbogazini Tak ve elinle bastirarark boslugu minimuma getir ve sık
5. Spacerin üzerinde 1 tane cok kücük alyan vida var (yandan bakinca görünüyor) o vidayi sıkarak spacer bribirinden ayrilma yapiyor ve boslugu aliyor, bosluk gidene kadar sık. (Ayrilma nedeni gidonbogazini yukariya bastirarark masadaki boslugu aliyor)

Hepsi bukadar, sana lazim olan sey sadece kücük alyan anahtari (ölcüsünü bilmiyorum)

Kolay gelsin, eger olmasa beni yine araya bilirsin. Kesin görüntülü olarak cözüm buluruz. Kadronda hasar olmadigi süre tamiri yada ayari kesin vardir. Videodaki görüntüye göre kadroda kesin hasar yok o sadece ayarlanmasi gereken bir bosluk.

Scudo
Screenshot_2019-10-15 Endurace CF 8 0.png

Sizin bisikletin maşa borusunun iç çapı 1 1/4 (1.25) inç, dış çapı da 1 1/2 (1.5) inç. Bence alın bi compression plug eğer çok pahalı bişey değilse. Daha sağlam olur bence.

Ne compression plug, ne de gevşek. MAŞA borusu kırılmış. Nasıl olmuş derseniz headsetin altındaki plastik kapak çatlamış ve maşayı bırakmış. Maşa da gevşeyince baskı boruda kalıp çatlatmış. Ve çatlak da genişlemiş. Canyondan yeni maşa isteyeceğim. Kabul edilemez bir şey.

.

Dosyalar

• F61ADE08-71A0-459B-89CF-3217F8153B8C.jpeg
    F61ADE08-71A0-459B-89CF-3217F8153B8C.jpeg
    778,9 KB · Okunma: 105
  • 6B823FF0-79E4-4572-B7F2-66CEDF598400.jpeg
    6B823FF0-79E4-4572-B7F2-66CEDF598400.jpeg
    398,5 KB · Okunma: 105
  • 25A60419-D22C-40D9-92D9-FEA9CF60CF20.jpeg
    25A60419-D22C-40D9-92D9-FEA9CF60CF20.jpeg
    364,1 KB · Okunma: 100
  • 05C1E46A-D153-4C9B-BB30-B4C7D460E865.jpeg
    05C1E46A-D153-4C9B-BB30-B4C7D460E865.jpeg
    368,2 KB · Okunma: 100
  • 73F52D4D-860F-49A8-92E2-AC59CF8508D9.jpeg
    73F52D4D-860F-49A8-92E2-AC59CF8508D9.jpeg
    331,5 KB · Okunma: 101
  • 3C6B3AF7-CD16-4661-A645-4A923C1E442B.jpeg
    3C6B3AF7-CD16-4661-A645-4A923C1E442B.jpeg
    405,9 KB · Okunma: 97
Ne compression plug, ne de gevşek. MAŞA borusu kırılmış. Nasıl olmuş derseniz headsetin altındaki plastik kapak çatlamış ve maşayı bırakmış. Maşa da gevşeyince baskı boruda kalıp çatlatmış. Ve çatlak da genişlemiş. Canyondan yeni maşa isteyeceğim. Kabul edilemez bir şey.

.
İlk yapmanız gereken şeyi en son yaptınız, tebrikler :) Fakat büyük geçmiş olsun. Yolda kopsa o maşa başınıza büyük bi kaza gelebilirdi.

• Beğen
Tepkiler: Murat B. ve :DDD
Canyon rezaleti görmek istiyor musunuz? Tam kırık yerinde slikon yapıştırıcı var. Videosunu koyacağım. İade edebilirsim iade etmeyi düşünüyorum. Resmen bisikletten soğudum. Ve ayrıcaaa bisikletten gelen çatırtı sesleri bisikleti ilk aldığım andan geliyordu. Aynakoldan gelmiş gibi hissettiriyordu. Ve gün geçtikçe büyüyen ses bundan 2 gün önce çatırtı seslerine dönüştü. Sonra bisikletin aynakolunu temizledim, yağladım, kaliperlerin içini temizledim, sele borusunu karbon paste sürdüm ve en sonunda derrailleur hangeri sıktım. Bir umutla cumartesi günü 90km çıkayım dedim ve en sonunda gidon 1 km sonra yokuşa geldiğinde sallanmaya başlayınca yürüyerek eve döndüm. Sonra bisikletin headsetini söktüm fakat maşayı sökmedim. (Büyük hata) Sonra headseti tam oturtturup bir daha sıktım gene olmadı. Canyona mesaj yazdım 2 gündür cevap gelmedi. En sonunda bugün bir daha söktüm ve şok oldum. Gittiğim Shimano servisi "Bunda kırık mırık yoktur, sen Canyona yaz sana yeni bilya headset seti göndersinler." dedi. O yüzden siz siz olun gitmeden önce iyice bir araştırın, olanaklarınız el verdiği sürece söküp kendiniz bakın. 2-3 tane çalışmak istemeyen elemana gidip küçük düşmeyin. Ha anlarım işin ehli olan adamlara lafım yok. Fakat Shimano yetkili servisi bile böyleyse benim güvenim çok kötü sarsıldı. Bisiklet için küçücük bir üzüntüm yok. Yaşadığım bu tecrübede Canyona ve Shimano yetkili servisine güvenim çok kötü sarsıldı. Mossoma sarılasım geldi. Gres zannettiğim şey yapıştırıcı çıktı.

Dosyalar

• 1B0A243A-1192-4D89-B201-66C82DC14EF1.jpeg
    1B0A243A-1192-4D89-B201-66C82DC14EF1.jpeg
    748,8 KB · Okunma: 86
  • 85FD057E-78A2-4F84-820D-6DD28C0CD789.jpeg
    85FD057E-78A2-4F84-820D-6DD28C0CD789.jpeg
    883,9 KB · Okunma: 88
Son düzenleme:
Şaft borusunu yapıştırıp gönderdilerse gerçekten çok büyük rezalet.

Birkaç kez yazmıştım Canyon'un gerçekten sanıldığı kadar profesyonel bir firma olmadığını. Arkadaşımın ödemesini yapıp satın aldığı bisiklet için uluslararası icra takibi başlatmışlardı. Koskoca firmada bir kişinin bile ödemesi yapılmadan bisiklet alınmasının imkansız olduğunu düşünmemesi gerçekten profesyonelliklerinin göstergesi. Şimdi de kırık şaft borulu maşa. Bakalım bu rezalet nasıl devam edecek. Takipteyim..

Üniversitedeki ekonomi hocamız ''kurumsal firma'' nın tanımını yaparken aynen şunu söylemişti: ''Kurumsal firma, müşterileri ve çalışanları tarafından sevgi ve saygıyla kabul gören firmadır'' demişti.Canyon'a olan sevgim ve saygım sarsıldı.Canyon sadece büyük bir firma olabilir ancak benim gözümde artık kurumsallığını kaybetti.

Anlayamıyorum niye çatlayan maşayı yapıştırıp millete satarsın ki? Bunu alıp gözlerine sokmak lazım. Bir nevi insan canıyla oynuyorlar. Ben 60-70 ile yokuş inerken bu çatlak yüzünden maşa kırılsa ben düşsem nasıl olur? Hiç mi düşünmez bunu bir insan. Hele böyle büyük bir firma.

Yarın okkalı bir mektup yazacağım. İşin şakası yok. Türkiyede olmasaydım ve gücüm yetseydi hakkımı mahkemelerde arardım.

@:DDD Değerli arkadaşım,
Allah korumuş, geçmiş olsun.
Canyon firmasına sempatinizi bildiğimizden hayal kırıklığınızı daha iyi anlayabiliyoruz.Bu yüzden sizin adınıza da üzüldüm.Benim de sempatim vardı, yerle yeksan oldu.Mantıklı bir açıklamaları olabileceğini zaten sanmıyorum ama yine de merak ediyorum,bakalım şark kurnazlıkları ile ilgili ne diyecekler.
Gerçekten Allah korumuş

Canyon maşa borusunu yapıştırıp da bisiklet sattıysa ticari hayatı biter. Bu denli aptal olduklarını sanmıyorum. Gerçekten emin misiniz böyle bir şey olduğundan? Bisiklet size direkt olarak Canyon'dan mı geldi? Yoksa bisikleti toplayan bir teknik servis vs. var mı arada? Hayır bu marka son dönemde bisiklet camiasında baya adını duyuran bi marka. Bu denli aptalca bir şeyi neden yapsın bu firma?

Direk Canyondan geldi. Direk Canyon yolladı. Almanyadaki hotele. Grese de benzemiyor. Bildiğiniz köpük yapıştırıcı gibi bir şey. Kaskatı olmuş bir madde. Tam da çatlağın olduğu yerde. Ölçüleri bire bir uyuyor. Zaten orada herhangi bir gresin olmasına gerek yok. Bildiğiniz boru. Açıkça belli yapıştırdıkları. Bu kesinliği @srdrmrs çözecek . Eğer onun bisikletinde de böyle bir şey varsa ben hatalı çıkacağım.

Direk Canyondan geldi. Direk Canyon yolladı. Almanyadaki hotele.
O zaman bisikleti kutusundan sıfır çıkartıp kuran sizsiniz. Fabrikadan direkt size geldi yani. Valla kafamı kaşıyorum. Eğer gerçekten o şey yapıştırıcı ise ve kırılan karbondan dağılan lifler değil ise (yapıştırıcı gibi gözüküyor olabilir), bence bikeforums.net'e direkt başlığını açın, ve Canyon'un ticaret hayatını bitirin. Daha da kimse almaz o markanın ürünlerini.

O zaman bisikleti kutusundan sıfır çıkartıp kuran sizsiniz. Fabrikadan direkt size geldi yani. Valla kafamı kaşıyorum. Eğer gerçekten o şey yapıştırıcı ise ve kırılan karbondan dağılan lifler değil ise (yapıştırıcı gibi gözüküyor olabilir), bence bikeforums.net'e direkt başlığını açın, ve Canyon'un ticaret hayatını bitirin. Daha da kimse almaz o markanın ürünlerini.
Serdar Bey'in de maşa sistemi aynı olması gerekiyor. Çevrimiçi olduğu zaman iş kesinliğe varacak. Eğer cidden yapıştırıcı ise peşini bırakmam.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL
Orada silikon kullanamazlar. Sizin basiniza gelen inanilmaz bir sey ve Canyon kesinlikle bunun hesabini vermeli. Benim aklimdan gecen daha ucuz bir tedarikciyle calismaya baslamislar cunku sizin steerer borusu benim kazada kirdigim ultimate cf sl masaninki gibi puruzsuz degil. Tahmin ediyorum bu is Cinlilerin basindan cikti ve canyon kalite kontrolu bunu farketmedi.
Referans olsun diye kendi masamin fotolarini ekliyorum.

Bu arada twitter'dan yazarsanız daha çabuk dönüyorlar.

Dosyalar

• 2BBC26EC-E5B7-4C7B-9379-CB14B77CC7A6.jpeg
    2BBC26EC-E5B7-4C7B-9379-CB14B77CC7A6.jpeg
    539,7 KB · Okunma: 68
  • 1C43BD5D-D1FD-43CB-BF93-885DB3639B68.jpeg
    1C43BD5D-D1FD-43CB-BF93-885DB3639B68.jpeg
    899,4 KB · Okunma: 71
Kadroda bir hasar var mı sizce? Çizikler normal mi? Sanki orada biz ezilme var gibi duruyor.Gönderecekken emin olmak istiyorum. Sağolun.

Dosyalar

• 74EF987E-173E-4253-8960-983B41931628.jpeg
    74EF987E-173E-4253-8960-983B41931628.jpeg
    994,9 KB · Okunma: 57
Bu noktadan sonra aklınızı karıştırmak istemem ama net emin olmak mümkün değil. Kırmızı çok dikkat çeken bir renk, o gün yarışta nazar değdi bence size. Çok geçmiş olsun Canyon en kısa sürede çözüm üretecektir ama sarstığı güveni nasıl yerine getirecek bekleyip göreceğiz.

çok geçmiş olsun. Canyon kullanıcısı biri olarak konunun takipcisiyim. resmen şok oldum. kırılan maşaya karbon tamiri yapılmış olsa (ki buda kabul edilebilir değil) bi nebze fakat silikonla yapıştırmak nedir !
bilen bilir @Gökhan Kutluer kısa süre önce Canyon da çalışmaya başlamıştı sonra Almanya yı sevmediği için bırakıp tekrar İtalya ya döndü. Yanlış hatırlamıyorsam Canyon da calışırken canyonun yeni bir ortağının olduğunu ve bu ortağın ekibi komple değiştirdiğinden bahsetmişti. Demek ki değişen ekip çokta iyi değilmiş. daha fazla reklam daha fazla model ve yükselen fiyatlarda bunun etkisi...
@:DDD sizden ricam bundan sonraki süreci de bizimle paylaşmanız. Tekrar geçmiş olsun ...

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
mesajları yeni görüyorum , valla şuan bisikletten uzağım. evde olsam dahil mekanik bilgim çok iyi olmadıgı için maşayı sökemeyebilirim. @Gökhan Kutluer bir ara canyonda çalışıyordu ve bir problem şikayet var ise twiter üzerinden daha hızlı dönüş alınabileceğini söylemişti. sosyal medya firmalar için çok önemli.

Geri