Kimsenin ağzına bant vuramayız, kimseyi yargılayamayız. Dışarıdan bakılınca iş kolay gibi gözükse bile şu platformda her düşünceden insanı anlayabilmek, anlayış gösterebilmek tamamen sebat isteyen bir iş. Belirli konulara gelip saçmalayan veya amatörce yorum yapanlar elbet olacaktır. Biz bu tip durumlar için forumda "engelleme" özelliğini geliştirdik. İnsanları görmezden gelmek en iyi çözüm şu durumda.
Murat Çömez'in ben gideceğim demesini doğru bulmuyorum. Burada biz yönetim olarak kimseyi küstürmediğimiz gibi hiç bir yeni veya eski üyeye ayrıcalık tanımıyoruz. Ben Murat Çömez'in yerinde olsam yaptığım işten ötürü bana muhalefet edenlere gülüp geçerdim. Çünkü her insana kendinizi anlatmak gibi bir yükümlülüğünüz yok. Hele böyle sanal alemde forum üzerinde hiç mi hiç yok. Ben Murat abinin sitemlerini anlamakla beraber çözümsüzlük olarak nitelendiriyorum. Benim hakkımda isteyen, istediğini düşünebilir. Bana yobaz diyenler oldu buralarda. Elalem arkamdan küfür etti. Hepsini tek tek isim isim biliyorum. Peki ben karşılık verdim mi, vermedim. Çünkü karşıma geçtiğinde aynı şekilde bana muamele edecek değiller. Bunlar hep internetin yan etkileri.
Sevgili arkadaşlar sizi rahatsız eden kullanıcıları engelleyebilirsiniz, saygısızlık edenleri şikayet edebilirsiniz. Fakat burası naz makamı değildir. Bizler önleyici kuvvetler hiç değiliz. Bizler elimizden geldiğince herkese eşit bir şekilde muamele etmek, olanları objektif değerlendirmek için çabalamaktayız. Yaptırım bizim için en son düşünülen husustur. O yüzden sitem yerine, çözüm üretmenizi, forum sisteminin teknik imkanlarını kullanmanızı rica ederim.