Scudo Sports

Canyon CF-SLX F10... Yeni sahibine simdiden hayirli olsun

Fevri ama kotu niyetli olmayan bir yorum gereksiz polemige neden olmamali.
Murat buyuk iyilik etmis. Serkan da saglikli gunlerde kullanir insallah. Soyle toplansa da bir gorsel solen izlesek :)

Scudo
Ayıptır sorması kaç para bu?Bir de di2 ne oluyor onu anlamadım tam.

• Beğen
Tepkiler: BarisBJK
@Buğra Ünalan
Sağolun.Yani biz pil takıyoruz o da kendisi biz vites koluna baskı uyguladığımızda o da elektrikli olarak atıyor.

@Yusuf Z. Şipal

Polemik konusunda çok haklısınız. Hepimize sağlıklı günlerde pedallamak dileğiyle. Gelmesini bekliyorum bende dört gözle..

@Eto3401

Merhaba. Evet. Teknik olarak anladığınız şekilde çalışıyor. Aktarıcılar da bulunan motorlar sayesinde vites geçişleri yapılıyor. Ancak ilk etapta Di2 sisteme geçiş yapacak kadar bütçem kalmadı. Daha sonra belki..

• Beğen
Merhaba Murat çomez

Benim merak ettiğim bi kac sey var

Bu kadro donanim vesaire masrafi ne kadar tuttu acaba , liste halinde verebilir misin merak ettim

Sebebine gelince forumda senin hakkinda bazi yanlis kanaatler olustugunu dusunuyorum
Mesela ;
Seni insanlar Almanyadan bisiklet alip burada satan ticaret yapan birisi saniyorlar bu dogru olabilir mi ? Ben kaba bi hesap yaptim buraya gelis gidisin kalman yemen icmen vesaire neredeyse bisiklet fiyatini geciyor..
2.nci konu insanlar seni almanyada yasayan Turk Noel babasi saniyorlar.
Bu mumkun olabilir mi acaba? Zira noel baba elini cuvala sokup cikani cocuklara dagitan bir tonton dede.
Anladikta sen frankfurttan başlayip Istanbula kadar elini çuvala sokup xt aktarici, kompangolo jant seti, xtr fren , kanyon kadrosu , de te siwis maşa vere vere Turkiye ye kadar mi geliyorsun?
Tamam bu spor adina sevdigin bi kac insana ufak tefek hediye mukabilinden biseyler verdigin dogrudur , hatta ta oralardan canli baglanti yapip buradaki hc tanimadigin insana yardim edip bisiklet toplamasini basardiginida biliyorum ama bu herkese yapmak mecburiyetinde yapar mi seni?

Bisiklet sporuna yaptigin hizmetler ortadayken, turkiyede adini duymadigimiz guzellikte bisikletleri senin sayende tanimisken neden insanlar sana karsi saldirgan davraniyor , bu insanlarin derdi ne?

Insanlar euronun durumu ortadayken senin bu spor adina verdigin ve sirf gurbetten buralar bseyler kazansin diye yaptigin mucadelenin neden farkina varmiyorlar yada baltaliyorlar ?

@mariokaldato

Vallahi içimden geçenleri yazmışsın. Ben de sanki öyle bir algı var gibi hissediyorum. Canyon kadro, jant seti ve maşa için kendi bisikletim + elimdeki neredeyse tüm bisiklet parçalarını, ıvır zıvırları sattım. Sadece üzerine takacağım donanım kaldı elimde. Sağ olsun gerçekten de Allah razı olsun ondan. Sadece ben beğendim diye 250 - 300 km ötedeki bir satıcıya gidip birebir kadroyu incelemesi, detaylı fotoğraflarını çekip bana göndermesi yada bak bir de şöyle kadro var diye bir sürü ilan göstermesi bile yeterince mahcup duruma soktu beni. Allaha şükür maddi tek kuruş borcum yok ona ama ödeyemeyeceğim kadar çok vefa borcum olduğunu biliyorum. Kendisine buradan bir kere daha teşekkür ederim.

@SerkanH şimdi için içini yiyordur kadro biran önce elime gelsede toplamaya başlasam diye :) güle güle kullanın :)

• Beğen
@hidromek
Ayni duygulari bende gecen sene yasamistim bilirim :) meridama kavusunca ne kadar mutlu oldugumu anlatamam , tabi.ki sevgili @Murat Cömez in sayesinde oldu Allah razi olsun

• Beğen
@mariokaldato
Cumhur sorularini cok düsündüm cevaplayimmi diye ve cevaplamaya karar verdim.

Bu kadro donanim vesaire masrafi ne kadar tuttu acaba , liste halinde verebilir misin merak ettim
Cevap:
Kadro 2015 Grand Canyon CF SLX 9.9 Karbon = 320€
Masa 2016 DT Swiss OPM ODL100 = 350€ (Yeni Fiyati 900 ile 1100€ arasi)
Jant seti DT Swiss 1700 Two spline yeni = 200€
Toplam beni getirceklerim bukdar ve komple 970€, diger psrcalari ise serkanda var.

Sebebine gelince forumda senin hakkinda bazi yanlis kanaatler olustugunu dusunuyorum
Mesela ;
Seni insanlar Almanyadan bisiklet alip burada satan ticaret yapan birisi saniyorlar bu dogru olabilir mi? Ben kaba bi hesap yaptim buraya gelis gidisin kalman yemen icmen vesaire neredeyse bisiklet fiyatini geciyor.
Cevap:
Gercekten beni ticaret yapiyor sananlar, önyargili olduklarindan dolayi utansinlar, ben kime ne istedigse satin aldigim yerin linkini verdim ve onayini almadanda birsey almadim. Linkte kaca oldugu net görülüyor ve bende o kisiye parayi ya bana yola ben öderim diyorum yada kendin kisiye parasini gönder ve paketi benim adresime göndersin dedim. Böyle ticaret nasil yapilir anlamiyorum.
Kedni elimdeki parcalari satiyorsam yok fiyatina satiyorum. Ispati Facde cok ve burada fecdeki ilenlarimi görenler buraya yazabilir.
Bir misal vereyim: Ben cuma günü türkiyeye geliyorum ve bu gelisim sadece serkanin setini ve facde sattigim bir kac parcayi getirmek icin. 3 günlügüne tüerkiyeye izin yapmaya gelmiyorum herhalde. Simdi ben bundan para kazansam yada ticari olsa neden iki ucak biletine ve Hotele 600€ vereyim, birde bunun 200-300€ harcligi var.

2.nci konu insanlar seni almanyada yasayan Turk Noel babasi saniyorlar.
Bu mumkun olabilir mi acaba? Zira noel baba elini cuvala sokup cikani cocuklara dagitan bir tonton dede.
Anladikta sen frankfurttan başlayip Istanbula kadar elini çuvala sokup xt aktarici, kompangolo jant seti, xtr fren , kanyon kadrosu , de te siwis maşa vere vere Turkiye ye kadar mi geliyorsun?
Tamam bu spor adina sevdigin bi kac insana ufak tefek hediye mukabilinden biseyler verdigin dogrudur , hatta ta oralardan canli baglanti yapip buradaki hc tanimadigin insana yardim edip bisiklet toplamasini basardiginida biliyorum ama bu herkese yapmak mecburiyetinde yapar mi seni?
Cevap:
Ben ne noel babasiyim nede hediye dagitan birisiyim. Ben sadece araci olup sizlere parcalarini ucuza alip ulastirmaya calisarak yardimci olmaya caliysiyorudum ama anladimki malesef kime yardimci olduysam %80 arkamdan sövdü ve sadece cikari icin yüzüme güldü.
1. Beni yardim ettim diye nitelikli dolandirici yaptilar.

2. Bisiklet getirdigim kisi bisikletini alana kadar yüzüme güldü ve abi diyince agzindan bi abi kelimesi daha cikiyordu. Bisikletini cebimden yine bileti alarak ve parasi olmadigindan dolayi (Bisikletinparasini bile kredi alamadigi icin babasina kredi cektirmisti) ucak kargo parasini bile ben verdim ve istanbula getirdim. Adam bisikletini eline alir almaz arkasina bakmadan benimle ismarlasmadan helallesmeden kacti gitti. Ve ben suan bu iyligi yaptigim icin en serefsiz kisiyim o kisi icin.

3. Yine bir bisiklet gönderdim buradan ve adam bir tesekkür bile etmedi, sonunda serkan zoruyla tesekkür etti. Ederim öyle tesekkürün icine.

4. PAhali olan lastikleri buradan yari fiyatina birisine gönderdim ve adamin whataps grubuna üyeydim ve beni taniyordu. Lastikleri aldiktan sonra ben tanimadigim kisiyle whatsapp ten konusmam tanismam dedi.

ve bunun gibi bir kac olay daha.

Simdi sizler olsaniz neyardiniz sorouyorum sizlere.

Bisiklet sporuna yaptigin hizmetler ortadayken, turkiyede adini duymadigimiz guzellikte bisikletleri senin sayende tanimisken neden insanlar sana karsi saldirgan davraniyor , bu insanlarin derdi ne?
Cevap: Onlarin derdi sadece ksikaclik ve cekememezlik. Onlar benim icin sadece bir kac zavalli, aciyorum onlara. Ama iste o kisiler iyi kisilerin yolunuda kapatti.

Insanlar euronun durumu ortadayken senin bu spor adina verdigin ve sirf gurbetten buralar bseyler kazansin diye yaptigin mucadelenin neden farkina varmiyorlar yada baltaliyorlar ?
Cevap: Euro konusunda Euro : 3.01 - dolar : 2.18 euro 3,5TL oldugu icin aglayan aglayana. Iste ben bunu engellemek ve kimse O yüksek miktarlari vermesin diye ugrasiyordum ama anladimki degmezmis. Simdi Euro 3,5TL buyursun türkiyeden alsinlar istediklerini. Bakalim ney daha kötüymüs, benim yardimci yada araci olmak istememmi yoksa euronun gitdikce yükselmesimi.

O kisilere haktir euronun yükselmesi ve umarimki bu euro onlari bsisklete ve hayata küstürür.

Kesinlikle yazdiklarim tüm türkiyedeki kisiler icin degildir ama malesef kurunun yaninda yasda yandi.:(

@Murat Cömez Ben senin avukatin yada fanatigin degilim ama kendi sahsima bana iyilikten ve dostluktan baska bi yaklasimin olmadi. Insanlar bana yazdiklarimdan dolayi kuduz gbi saldirirken sen yanimda oldun , beni savundun. Kimseyi sana degismem , benimle arkadas olmak isteyene kapim acik ama dostuma dusman olan bana da yaklasmasin .
Tekrar tesekkur ederim dostlugun icin

İşten eve dönerken, evden aranıp gelirken marketten şunu da al dediklerinde bile içten içe ofluyorum, market yolumun 500mt ilerisinde rağmen ama Almanya'da olmasına rağmen, üşenmeyip yanında bu derece güzel ve kaliteli parçalar getiren insana haksızlık yapılmış. Üstelik parçaların belirtilen fiyatlarıyla, burada satın alınacak fiyatlar yarı yarıya bile değil, çok daha ucuzu. Kaldı ki denk geldiğim bir çok konuda, yardıma ihtiyacı olan bir çok kişiye teknik konuda elinden geldiğince yardımda bulunmuş sayın @Murat Cömez. Hakkını yememek lazım.

Bisikletin birleştirdiği tüm dostluklar daim olsun.
Işini görüp sırt çevirenler bizden değildir,ki dostlukları da yalandır.
Tutku ile bu sporu sevenler ile haset içinde olanları birbirine karıştırmayalım.
Eylem ve projelerinizin devamını dilerim Murat bey...Aynası iştir kişinin :harika:

Bende artık @Murat Cömez e size murat çömez abi diyebilirmiyim demek istiyorum. Bende murat çömezle atatürk havaalanında kucaklaşmak, murat abi bu iyiliğinizi asla ödeyemem tarzı minnet belirten sözler sarfetmek istiyorum. Bende murat abi isterseniz memlekete gidelim size kendi ellerimle sumaklı mantı yedireyim şeklinde %99 u kayseri ağzı %100 ü aslı astarı olmamakla birlikte yalancıktanda olsa delikanlılık gösterisini ortaya koyan tavırlar sergilemek istiyorum. Bilmem satırlar arkasındaki mesaj anlaşılabilebilmişmidir

Hayırlı olsun, yazanların alayını da like ettim, helal olsun emek verenlere

• Beğen
Tepkiler: SerkanH
Geri