Scudo Sports

Çanakkale Bisiklet Turu 2018

Yalnız meteoroloji, cumartesi pazar günleri Trakya Bölgesinde karla karışık sağanak yağmur yağacak diyor. Bakalım hayırlısı :)

• Beğen
Tepkiler: JusTiMe
Scudo
Katılım nasıl olacak bakalım. Tam bir Survivor ortamı yaşanacak gibi :) Biz yağmur da olsa, çamur da olsa geliyoruz. Sadece konaklama tercihimizi değiştirdik. Çadırda kalacaktık vazgeçtik, Gelibolu'da evde kalacağız.

Geçen sene günlük güneşlikti, bu sene de böyle olsun.

İstanbul buz gibi. Hadi soğuk olsa rüzgar olmasa veya rüzgar olmasa yağmur olsa gene gözüm korkmazdı. Bu nasıl bir rüzigardır arkadaş.

Şansımıza bahtımıza hava cok kotü. ilk defa katilacagim. Gonul isterdi ki gunluk gulistanlik olsun. Birkac kere vaz mi gecsek diye arkadasimla istisare yapiyorduk. Sonra soyle bir karar aldik. Islansak ta donsak ta o guzel topraklara gitmeliyiz. Dedelerimiz bizler icin yagmur soguk kar demeden o cografyada aylarca savastilar. 2 günluk bir tur icin vazgecip donmek bize yakismaz diye dusunduk. Hem turumuzu tamamlayacak hem de sehitlerimizi ziyaret edeceğiz. Allah gelenlere kaza bela gostermesin. Sag salim donmek nasip etsin. Yarin sahah Canakkaleye hareket ediyoruz. Umarim herseye ragmen guzel bir tur olur.

Bu sene ilk kez katılacağım Balıkesir'den, bugün akşam itibari ile çok soğuk bir hava var burada bir de buna yağış eklenecek olursa baya sıkıntı olacak gibi duruyor. Ancak niyeyse kar yağsa da süreceğim öyle bir motivasyona soktum kendimi. Yukarıda arkadaşımızın da dediği gibi vazgeçmek bize yakışmaz. Başka hiçbir organizasyonda da böyle bir havaya girmezdim diye düşünüyorum, bu tur bir başka, anlamlı.

Geçen sene katılanlar biliyordur diye sormak istiyorum, bu hatıra formaları ve diğer ürünler artık neler var bilmiyorum ama matara vs gibi şeylerdir, sabah o hengamede bunların peşine koşmak istemiyorum, c.tesi döndükten daha müsait bir zamanda bakmak belki almak istiyorum, anı olsun. Bu standlar akşam da devam ediyor mu yoksa sabah tur başladıktan sonra hepsi kaldırılıyor mu?

Gönüller bir olduktan sonra birlik ve beraberliğin verdiği coşku ve heyecan bir başka olur. Tek basina olumsuz hava koşullarinda bisiklet kullanmak eziyet gelirken, ayni duyguyu paylaşan insanlarla birlikte pedallamak haz verir. Bu sene de böyle olsun. Tanışmak ve görüşmek dileğiyle..

Perşembe günü Bandırma Biga kısmını tamamladık. Hava baya soğuktu ama yağışa denk gelmedik.
Rüzgar çok ama arkadan ve yandan geldi, kafa rüzgarıyla karşılaşmadık.
Yanal rüzgar bir kere devirecek kadar oldu o kısmı zor geçtik
Bugün Biga’dan yola devam
Hava iyiye değil kötüye gidecek gibi, kıyafetleri iyi seçin

@Koray Gürelmuthissiniz,yarin bulusmak uzere diyelim.ben de bu ogleden sonra cikiyorum insallah.

F8331 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Biz de 2-3 saat sonra yola çıkacağız. Hastayım, tam da tur zamanı hasta oldum. Şanssızlık. Burnum felaket akıyor, şiddetli öksürüğüm var. Henüz halsizlik vs. yok ama önümüzdeki iki gün kritik.. Zencefil kaynatıp termosa atacağım ve turu mutlaka tamamlamaya çalışacağım. Sonuçta bir yıldır bu turu bekliyoruz :) Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim..

Cumartesi saba 6 gibi canakkaledeyim inşaallah. Normalde yağmurda hayatta sürmem. Dün akşam gidip decathlondan alt üst yağmurluk aldım:) kazasız belasız güzel bir tur olur inşaallah.

• Beğen
Tepkiler: Birhan K.
Bu yorumu yazarken taaa Trabzon çıkmış olup Çanakkale'ye 5-10 km mesafede yazıyorum. Beni görmüş forum üyeleri olduğunu düşünüyorum. Jeep arkasında siyah bisikletli

bu gece 12 de Sakarya'dan 30 demir atlı yola çıkıyoruz otobüs ile, yarın sabah şafak vakti doğuya bakın :) geçen sene ilk kez katılmıştım ve bisiklet sevdası henüz yeni başlamıştı, Çanakkale turu tam anlamıyla tutkuyu damarlarıma veren organizasyon oldu.1 sene geçmiş, şimdi 3 farklı bisikletim, bir ege turum, bir kapodakya turum ve sakarya bisiklet sevenler grubu ile sayısız turlar, aktiviteler, dostluklar var.Geçen sene güneşten yüzüm ve kollarım yanmıştı bu sene de ıslanalım nolur yani :)

Çanakkale'den bir fotoğraf aldım arkadaşımdan şu anda günlük güneşlik, tabi meteoroloji sitesinde de şiddetli yağış uyarısı verilmiş :/

Biga çıkışında 10dk kadar yağmur yedik sonrasında hava güneşliydi Lapseki’ye kadar. Sıcak da sayılır
Rüzgar sürekli var tabi

• Beğen
Tepkiler: nonsteril
Bursa'da sert ve soğuk poyraz var. Bursa'da estiğinde genelde Çanakkale'de en az iki katı esiyor :krktm:
Bakalım ne kadar üşüyeceğiz :rolleyes:

Normalde hava durumu tahminlerinde o gün 30 dakika yağmur alsa bile "yağmurlu" yazıyor. Burada Perşembe ve bu sabaha karşı iyi yağmur yağdı. Şubat sonu ve mart başından itibaren yağışların niteliği bahar yağışı denilen cinsten yani geçişli olarak gerçekleşti. Bir de Çanakkale geçen seneye nazaran daha fazla yağış aldı.

Genelde yakın tahminler veriyor, weather.com'dan takip ederim saatlik tahminleri. Her iki gün de yağacak diyor ama tabi şehrin neresine yağar belli değil :) Bakalım hayırlısı.

05:00
CMT.
Sağanak yağışlı55%86%GGD 10 km/s
06:00
CMT.
Bulutlu20%86%GD 10 km/s
07:00
CMT.
Çok Bulutlu20%87%GD 7 km/s
08:00
CMT.
Çok Bulutlu10°20%86%D 7 km/s