Scudo Sports

Çalınan bisikletin ispatı?

Hayır. Belgeleri görmediğimiz gibi konusunu dahi açamadık. Ama aldığım kişinin isteği ile bu davadan el çektim. (Ama ben daha önce yazdıklarımın arkasındayım. Metre ile bizzat ölçtüm kadro 54 cm dir. Çalınan bisiklet ise 52 imiş.) Bisikletin bedelini ödeyerek zaten mağdur olmamamı sağladı. Tek sıkıntısı alırken belge almamış olması. İlerde geçmişine yansıyacak bir hata yapmak istemiyor. Belge almadığı için hatasını kabul ediyor.
İşin gerçeği M amcamızın ısrarı olmasa ve bu bisiklette mağdur olsam kesinlikle bırakmazdım burada. Belgelerin ne derece gerçekçi olduğunu bilmiyorum. Bisikletin yurt dışından geldiği söylenmişti hatta teslimat için Amerikadan belge gelecek denmişti. Ama dosyada Tr faturası olduğunu duydum ama görmedim.
Ama sonuçta hakim görmeden yeterli bulmuş ki (Zat'a "bisiklet ile ilgili gerekli belgeleri dosyaya ekletmişsiniz sanırım" ibaresinden görmediğini düşünüyorum)davayı uzatmadı. Hayırlısı.

Scudo
Kısa bir düzeltme:

Allah'ım (sav) cümlemize utanacak hal vermesin. Acaba siz bu belgeleri bulamazsanız yada bulunca bu bisiklet olmadığını anlasanız nasıl davranırsınız. utanmazsınız eminim.

Allah'ım (cc) yani celle celaluhu denir. (Sav) Sellallahu aleyhi vesellem demektir ve Hz. peygamber efendimiz için kullanılır.

@afidanci66

Efendim,

Allah'ım (cc) yani celle celaluhu denir. (Sav) Sellallahu aleyhi vesellem demektir ve Hz. peygamber efendimiz için kullanılır.

Yahu ne macera! Dedim ki hakkaten polisiye bir roman yazmak isteyen için bir dünya örnek olay örgüsü var. Neyse, neticede helalleşmenizde fayda var. Bu arada bayağı prosdür öğrnmiş olduk. Şimdi ben de 25 senedir bisiklete biniyorum ama gidon bilmem ne aparatı hangi anahtarla sökülür, bilmiyordum. Alyanmış :) Fakat benim sornum şu: Hiç ikinci el bisiklet almadım. Hep sıfır aldım ve önceki bisikletlerimi, huyumdur, kısa süre bindikten sonra sattım. Hiç birine de ne belge verdim, ne sıkıtı yşadım.. Demek ben de hata ediyormuşum..

Cömert Bey ve Ali Beyi yasaları bilme noktasında örnek alıyorum. Herkese selamlar. Herhalde konu kapanmış oluyor böylece..

Hayırlı akşamlar arkadaşlar. Bundan bir kaç ay önce sedonadan bir bisiklet aldım fakat bayi sahibi fatura kesmedi bende o an aklımda fatura meselesi geçmemişti yalnız sadece bisikletin garantisi var elimde. Şimdi diyelim ki bisikletim çalındı ben bunu buldum fakat bu bisikletin bana ait olmasına dair ıspat olarak garanti belgesi yeterlimidir ki bana yeterli gelmiyor çünkü garantide benim adım felan yok.

Bisikleti bir kaç ay önce almıştım bu konuda fikri olan varmı acaba?

ilk akla gelen garantide kaşe imza varmıydı?

Sizin adınıza kayıt etmişlerdir o zaman. Yine de yolunuz düştüğünde bir sorun faturayı bence.

Bisikleti isim soyisim alındığını felan pek hatırlamıyorum fakat şöyle bir olay var eğer bisiklet çalınsa dahi garanti belgesini göstermek bir anlam ifade etmez gibime geliyor ne malum garanti belgeside çalınmamış olsun? Dolayısı ile bu bisikletin bana ait olduğuna dair bir belge olmalı buda fatura oluyor galiba şimdi aradan kaç ay geçmiş bayi sahibi adıma fatura kesebiliyormu tekrardan?

Ödemeyi ne şekilde yapmıştınız?

En az 3 nüshalı olur fatura . İlk nüsha müşteriye verilir. Genelde ikinci nüsha muhasebe fişinin altına takılır. Üçüncü nüsha da fatura dosyasında arşivlenir. firmadan en azından size fotokopisini vermesini rica edin durumu anlatın.

@Arseyus "Sizi şikayet mi edeyim illa ki???" derseniz bir tarafları tutuşaraktan kesmesi lazım.
Ama önce güzellikle söylemek lazım o şekilde yapmazsa yukardakini uygulayın derim...:D

Şimdi hocam mesele biraz karışık ben ödemeyi elden nakit olarak yaptım dolayısı ile bana adımı soyadımı felan sormadı garanti belgesine kaşe imza attı bende o an fatura sorma muhabbeti felan aklıma gelmedi. Eve geldiğimde aklıma geldi ama garantisi vardır die pek önem vermedim şimdi hırsızlık vakalarına görünce faturanın önem arz ettiğimi düşündüm. Şimdi bayi gittim diyelim fatura kesmemişse ne olucak veya kesmişse gerek yok fatura felan dediğinde ne yapmam gerekiyor bunları bilmiyorum..

Tam anlamasamda :D

6 yıl sonra hortlamak bu olsa gerek. Başlığa konu olan çalıntı, alıntı olayı son bulmuş değil. Roman olur vallahi ?

Ekteki görselde gördüğünüz gibi adam hala ölmemiş benimle uğraşıyor ?

Sizce bu ihtiyara dava açmalımıyım

Dernek etkinlik paylaşımı altına yazmış bu yazıyı. Dernek ile şahıs ne alaka ? STK ların kişilerin olduğunu anlamayacak kadar kafa dönmüş. Screenshot_2019-10-12-13-41-57-657_com.facebook.katana.jpg?

Geri